Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Megjelent a John Macaluso dobossal felálló STONE LEADERS első albuma - itt a 'Box Of Time' című szám videoklipje!


2019-03-16

A Stone Leaders nevezetű multi-nacionális rockbanda a közeljmúltban dobta piacra bemutatkozó albumát, a Vanity Music Group kiadó jóvoltából.

A Stone Leaders eredeti tagjai Horvátországban ismerkedtek meg a legendás John Macaluso dobossal (aki korábban az Ark, a Malmsteen-banda, James LaBrie zenekara, a TNT és a Symphony X felállását erősítette, jelenleg pedig a Labyrinth és a Mike Romeo-banda tagja). Macaluso Zágrábban tartott dob-kurzust - megkérte a szervezőket, hogy "szerezzenek" neki néhány tehetséges helyi zenészt, akivel közösen jammelhet. Ez a jam-banda lett később a Stone Leaders. Miután Macaluso Olaszországba utazott, felhívta Ivan Mihaljevic gitárost, hogy megvitassák a banda első albumának ötleteit. A dalszerzésbe később becsatlakozott Marko Karacic basszusgitáros és Dino Jelusic énekes-billentyűs is.

A Stone Leaders debütáló albumát Mihaljevic és Macaluso producelte. A lemezre 12 dal került fel, az ún. “dark groove prog” műfaj egyedi stílusában. A new yorki származású dob-legenda így nyilatkozott: “A Stone Leaders dalai sokkal inkább groove-orientáltabbak, mintsem a legtöbb modernkori prog-albumra jellemző "matematikaiság" lenne igaz rá. Persze vannak itt is különleges idő- és szólam-váltások - ezek pedig remek összhangban vannak a dalszövegekkel. A zene célja tehát az, hogy alájátsszon a koncepcionális történetnek; vagyis igazodjon a vokálokhoz. Fontos megjegyezni azt is, hogy ezek a dalok nem hosszúak; így nem fogod elfelejteni az intrót sem az egyes tételek végére... Közepes hosszúságú, erős ütemekkel teli nótákról van tehát szó. Dalszövegek tekintetében spirituális és realista témák egyaránt jelen vannak. Plusz, van egy kis sci-fi értelemben vett fantázia is. Egyszóval az élet, a halál, a vallás, a függőség, az útkeresés és a különféle csaták témájában szinten mindent megéneklünk”.

A 'Stone Leaders' album borítója és dallistája így néz ki:

01. Box Of Fire
02. DVB4U4ea
03. Fire Up The Oceans
04. Blind Crusade
05. Shot By Lies
06. Toxic Guide
07. Heartless Stereo
08. Unearthly Designs
09. Electric City
10. Ignited
11. Geavity
12. Seeker

Az album immáron elérhető az Egyesült Királyságban; Európában pedig 2019. március 15-én jelent meg, a Vanity Music Group jóvoltából. Japánban és Észak-Amerikában májustól lesz megvásárolható a lemez.

Ízelítőképpen alább megtekinthető a 'Box Of Time' című szám hivatalos videoklipje:


Megjelent a John Macaluso dobossal felálló STONE LEADERS első albuma - itt a 'Box Of Time' című szám videoklipje!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás