Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Közel 30 év után új dalt mutatott be az Amorphis és a Paradise Lost egyes tagjai alkotta ABHORRENCE zenekar


2018-06-19

1990 óta most először jelent meg Abhorrence dal!

A veterán finn death metal banda 28 évvel a debütáló, kultikussá vált 'Abhorrence' EP (Seraphic Decay) megjelenése után idén végre kiadja új lemezét! Az Abhorrence 'Megahyrdothalassophobic' című stúdióalbuma 2018. szeptember 14-én jelenik meg, a Svart Records jóvoltából.

Az Abhorrence egyes tagjai az elmúlt éveket olyan neves bandákban töltötték, mint az Amorphis, az Ajattara, a Rytmihäiriö és a Paradise Lost; 2013-ban azonban újra összeálltak, egy grandiózus koncert erejéig, a Tuska Fesztiválon. Ezt követte néhány további exkluzív reunion-koncert, ami végül odáig vezetett, hogy elhatározták, felveszik visszatérő albumukat.

A banda gitárosa, az Amorphis-ból is ismert Tomi Koivusaari így nyilatkozott: “Miután lezajlottak az első reunion-bulik, és 2013-ban kiadtunk egy válogatás-albumot, úgy éreztük magunkat, mintha soha nem is váltunk volna el. Amikor 2017-ben megjelent a 'Totaly Vulgar' című koncertlemez, úgy döntöttünk, a promóció érdekében lebonyolítunk további koncerteket. Igazán különleges érzés volt újra előadni a régi számokat... Ekkorra pedig már volt is néhány friss dal-ötletünk, amit később a stúdióban össze is állítottunk. Mert ugye ha vannak kész szerzeményeid, miért is ne rögzítenéd őket?!”.

A 'Megahyrdothalassophobic' című EP a klasszikus hét-hüvelykes 'Abhorrence' lemez modern folytatása. A lemez címe a víz alatt dolgoktól való félelemre, fóbiára asszociál; de a dalszövegek tekintetében H.P. Lovecraft történetei és Timothy Morton filozófiai iratai is meghatározóak. Ezek az üzenetek párosulnak az Abhorrence primitív, de mégis precízen kidolgozott death metal-hangzásával.

A banda visszatérő EP-jének első ízelítőjeként jelent meg az ‘Anthem For The Anthropocene’ című szám, ami "egy haldokló bolygó; vagy akár egy kihalás-közeli faj himnusza". Íme a premier:


Közel 30 év után új dalt mutatott be az Amorphis és a Paradise Lost egyes tagjai alkotta ABHORRENCE zenekar
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás