Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

GRAVEWARDS - elkészült debütáló albumával a görög death metal banda


2018-06-20

A Gravewards együttes július 27-én adja ki bemutatkozó nagylemezét, 'Ruinous Ensoulment' címmel, az Unspeakable Axe Records révén.

A görög Gravewards zenekar szinte a semmiből tűnt fel; azonban a gyanútlan underground-fanok már sejthettek valamit a 2017-es 'Subconscious Lobotomy' demó megjelenésekor. Ez egy négy-számos, saját kiadású szalag, ami meglehetősen egyedi stílusú death metal zenét tartalmaz. Ebből már kiderült, hogy a Gravewards a '90-es évek elejének súlyos hangzását ötvözi sajátos megoldásaival.

Mostanra elkészült a banda első hivatalos albuma, a 'Ruinous Ensoulment' is. Ezzel a lemezzel még inkább megerősíti pozíciójukat az európai underground death metal-színtéren. Hét büntető, kegyetlen tétel került fel a lemezre, ami alapvetően technikás stílusú, de ez mégsem vesz el semmit a nyers, rémálomszerű, karcos riffekkel felvértezett hangzás kezdetleges mivoltából. A Gravewards vokáljai inkább üvöltések, mintsem hörgések - ezzel is még egyedibbé teszik a dalokat, melyeket közép-tempós ritmusok és fülbemászó dallamok egyaránt meghatároznak. Ettől függetlenül a 'Ruinous Ensoulment' albumon semmi sem kiszámítható; a Gravewards egyedülálló kreativitása és félelmet nem ismerő jelenléte újabb speciális sztenderdeket állít fel az underground metalzene szcénáján.

A tracklista:
01. Intro
02. Sworn In Denial – Omega Syndrome
03. Souls Twisted Beyond Recognition
04. Crypt Spawned Psychosis
05. Deconstruction Of Logic
06. Thresholds Of Lunacy
07. Abyssal Soul Devourment
08. Devoid Of Life

A 'Sworn In Denial – Omega Syndrome' című tétel itt meghallgatható:


GRAVEWARDS - elkészült debütáló albumával a görög death metal banda
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás