Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

BACKWOODS PAYBACK - ötödik albumuk kiadására készülnek a Pennsylvania-i stoner-veteránok


2018-07-08

A Backwoods Payback soron következő, ötödik nagylemeze 'Future Slum' címmel lát napvilágot augusztus 3-án, CD-n, LP-n és digitális formában.

Miután a Backwoods Payback alapító duója, Mike Cummings (gitár, ének) és Jessica Baker (basszsugitár) összeállt az Alabama Thunderpussy ex-dobosával, Erik Larson-nal (drums; ex-Alabama Thunderpussy, stb.), a banda totálisan feltöltődött. Ennek érezhették hatását a rajongók a 2016-os 'Fire Not Reason' albumon, és ennek lehetnek fültanúi a legújabb, 'Future Slum' című lemezen, ami pontosan ott folytatódik, ahol az előző anyag abbamaradt egy másfél évvel ezelőtt.

A 'Future Slum' album természetesen Mike Cummings egyedi, hipnotikus stoner rock 'n’ roll stílusában fogant, amit csakis Jessica Baker megbízható ütemei és Erik Larson legendás hardcore-játéka tesznek kompletté. Vendégként egy negyedik tag, Miny Parsonz (Royal Thunder) énekel az apatikus ‘Whatever’ dalban.

Cummings így nyilatkozott a munkálatok kapcsán: "Rögtön azután vonultunk stúdióba, hogy lezajlott a Royal Thunder-rel közös januári turnénk. Az új lemezt a jó röeg Noisy Little Critter-ben vettük fel - általában mindig itt dolgozunk. Mindezt megelőzően két-három hónapon át írtuk a dalokat; tehát összességében minden nagyon gyorsan összejött. Sok tekintetben érezhető az evolúció bandánkban azóta, hogy Erik belépett a felállásba. Ez a trió formáció úgy látszik, nagyon fekszik nekünk: az egész folyamat rettentően gördülékenyen, simán zajlott. Olyannyira új dimenziókba jutottunk, hogy már azt sem tudom, jelenleg hol áll a fejem. Viszont nagyon otthonosan érezzük magunkat ebben a kis völgyben, amit kiástunk magunknak. Alig várjuk már, hogy ismét lóra szállhassunk és útnak indulhassunk. Nemsokára találkozunk - készüljetek fel új jam-re, új hangszerekre, új nótákra és a régi jó Backwoods-lélekre".

Az albumot 2018 februárjában rögzítették, a Downington-beli Noisy Little Critter Stúdióban Downingtown, Mike Bardzik hangmérnökkel. A maszterizálás a The Mastering House falai között zajlott, Tom Volpicicelli révén. 

Íme a 'Future Slum' Nick Potts által tervezett borítója és dallistája:

01. Pirate Smile
02. Lines
03. Whatever
04. It Ain't Right
05. Threes
06. Cinderella
07. Generals
08. Big Enough
09. Alone
10. Lucky

Íme a 'Whatever' című szám premiere, valamint egy rövid album-ízelítő:


BACKWOODS PAYBACK - ötödik albumuk kiadására készülnek a Pennsylvania-i stoner-veteránok
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás