Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
2018. október 29.-től a honlapon leadott megrendeléseket átmenetileg technikai okok miatt nem tudjuk teljesíteni!

Hírek

LEVERAGE - új énekessel vették fel az augusztusban megjelenő 'The Devil's Turn' EP-t


2018-06-26

A finn, dallamos metal zenében utazó banda visszatért!

A zenekar még év elején bemutatta új felállását:

Kimmo Blom - ének
Tuomas Heikkinen - gitár
Mikko Salovaara - gitár
Marko Niskala - billentyűk
Sami Norrbacka - basszusgitár
Valtteri Revonkorpi - dobok

Tuomas Heikkinen gitáros így nyilatkozott: "Valamikor a Leverage hosszú ideig tartó szünete közepette jómagam és Mikko Salovaara elkezdtünk dalokat szerezni Kimmo Blom énekes számára. Elsőre olyan volt ez, mint valami terápia: csak azért zenéltünk, hogy szinten tartsuk magunkat. Később azonban - miután több dalt is megírtam Mikko-val közösen, és lenyomtunk néhány fantasztikus Rainbow tribute-bulit a Wolf Moon Rising zenekar színeiben (Kimmo-val kiegészülve) - elkezdtük azt érezni, hogy tovább kell lépnünk. Vagy így, vagy máshogy... Az eredeti Leverage-tagok közben más utakat választották: Torsti például elkezdett filmzenéket szerzni, Pekka a professzionális éneklést választotta. Fontos megjegyezni, hogy sosem voltak vitáink; mindig is testvéries barátság volt mindannyiónk között - egyszerűen csak nyilvánvalóvá vált korábban, hogy nem tudjuk folytatni a Leverage működését ezzel a felállással. Most azonban ismét bezárult a kör. Végül Kimmo lett az az énekes, aki felénekelte első demóinkat. 2018-ban tehát új zenével és új koncertekkel térünk vissza!".

A Leverage egy vadonatúj digitális EP-vel tér vissza, 2018. augusztus 27-én. A 'The Devil’s Turn' című mini-lemez a hivatalos felvezetője lesz a banda 2019 elején megjelenő, negyedik nagylemezének.

A tracklista:
01. Dead Man’s Hand
02. Wheels From Hell
03. The Unicorn
04. Children Of Skyfall

Heikkinen elmondta: "Az EP dalait egy sok éven át tartó munkafolyamat során írtuk meg. Ezek közül a 'Dead Man’s Hand' a legrégebbi, a 'Children Of Skyfall' pedig a legfrissebb. Ez a két szám - valamint a 'The Unicorn' és a 'Wheels From Hell' révén ez az EP meglehetősen széles skálán mozog. Olyan hangzást sikerült elérnünk, ami nagyon jó érzéssel tölt el bennünket. Kemény heavy-rock zenéről van szó; nem pedig power metalról - ezt fontos megjegyezni. Persze nem mintha valami baj lenne a prog-metallal vagy a power metallal, de jelenleg olyasvalamit szerettünk volna rögzíteni, ami erős live -feelinggel rendelkezik; amiben nincsenek erőltetett refrének, nagyzenekari témák, stb... ezért teljes egészében élőben vettők fel ezeket a dalokat, mindenféle background-szalag használatát mellőzve".

Az első EP-ízelítő a 'Wheels From Hell' című szám lentebb elérhető szöveges videó formájában:

A banda új felállása 2018 januárjában 'Red Moon Over Sonora' címmel mutatta be első dalát, ami egy "friss hatású, de mégis old-school stílusú, intenzív heavy-rock himnusz. "Valami új, valami régi". A dalt 2017 októberében vették fel, a Jyväskylä-beli  Electric Fox Stúdióban. A keverést Helsinki-ben végezte el, Eero Kaukomies, a Sonic Pump Stúdió falai között; míg a maszterizálás 2017 novemberében történt (Chartmakers West / Svante Forsbäck). A producer és a dalszerző maga Heikkinen volt.

Másik hír, hogy a Leverage új felállása július 21-én mutatkozik be élőben, a Laukaa városában megrendezendő John Smith Festival színpadán.

A Leverage legutóbbi, harmadik nagylemeze 2009 novemberében jelent meg, a Spinefarm Records jóvoltából. Ezen az albumon a Brother Firetribe-ból ismert Pekka Heino énekel.


LEVERAGE - új énekessel vették fel az augusztusban megjelenő 'The Devil's Turn' EP-t
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás