Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

HAMMER DOWN HARD - Great White, Shinedown és Saliva tagok vendégeskednek Lonnie Hammer új projektjében


2018-06-27

A neves énekes / dobos / dalszerző bejelentette, hogy új projektje, a Hammer Down Hard 'Total Annihilation' címmel adja ki debütáló albumát.

A Lonnie Hammer tehetséges hard rock-dobosként híresült el az elmúlt évtizedekben - neve összesen 17 nagysikerű stúdiólemezt fémjelez. Az énekes-dalszerzőként is ismert Hammer - aki tagja többek közt a Jack Russell’s Great White-nak, az Every Mother’s Nightmare-nek és a Black Oak Arkansas-nak - ezúttal Kim Allegrezza (The Allegrezza Agency) menedzserrel állt össze egy új projektben, ami a Hammer Down Hard nevet viseli. A két guru mellett a hard rock / heavy metal-színtér további neves alakjai jutottak szerephez a bandában - ilyen Justin Rimer (Twelve Stones) is, aki gitáron és basszusgitáron segít be.

"Régi nagy vágyam, hogy egy olyan albumot állítsak össze, ami egyenesen a szívemből szól. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy karrierem nagy részét sikeres dobosként tölthettem, de emellett más posztokon is sikeresen megmérettettem magam. Habár ezen az albumon is javarészt dobolok, ezúttal minden eddiginél nagyobb mértékben vállaltam el dalszövegíró / énekesi szerepeket; hogy így is könnyebben ki tudjak engedni magamból mindent. Nagyon jó érzés, hogy végre őszintén és a szívemet megnyitva mutatkozhatok be előttetek. Ez az én történetem; egyben főhajtás mindenki más előtt, aki képes önmagáért harcolni és küzdeni” - nyilatkozta Hammer.

A 'Total Annihilation' című album - amit Hammer és Rimer közösen írtak - producere szintén Rimer volt. A felvételek a CrossTrax Stúdióba zajlottak. Hammer szerint egy “adrenalinnal teli erőmű" ez a lemez, "benne energikus és őszinte rock 'n’ roll- és dühös metalzenével”.

Hogy még gazdagabb legyen a Hammer Down Hard hangzása, a dobos a zeneipar több nagy nevét gyűjtötte maga köré - ilyen például a Winger gitárosa, Donnie Wayne Smith, vagy épp a Saliva (Wayne Swinny), a Great White (Tony Cardenas Montana), a Candlebox (Brian Quinn) és a Riot (Lou Kavouras) pengetőse, valamint Devin Hightower (Surrender The Fall) basszusgitáros. Talán az egyik legismertebb személyiség Zach Myers a Shinedown-ból, aki a 'Who I Am' című számban fitogtatja tehetségét.

"Nagyszerűen és gördülékenyen zajlott minden a stúdióban. Már az elején tisztában voltunk azzal, hogy vannak itt olyan erős dalok, amiken szívesen szerepelnének a barátaink / neves zenésztársaink is" - nyilatkozta Hammer. “Miután elküldtük nekik a kezdetleges demókat, elindult a hógolyó. Aztán már csak azt vettem észre, hogy néhány nehézsúlyú játékossal játszok egy dalban! Micsoda megtiszteltetés!".

A 'Total Annihilation' album július 27-én jelenik meg. A Hammer Down Hard ezt megelőzően - július 11-én - mutatja be először élőben az új dalokat a Cadott városában (WI, USA) megrendezendő Rock Fest 2018 rendezvényen (ahol fellép többek közt Ace Frehley, a Skid Row és az Autograph is).

A lemez első single-dalát augusztus 3-án teszik közzé.

Bővebb infók a projektről a Facebookon olvashatók; Hammer hivatalos oldala pedig itt érhető el.


HAMMER DOWN HARD - Great White, Shinedown és Saliva tagok vendégeskednek Lonnie Hammer új projektjében
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás