Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

DEICIDE - Chris Cannella személyében találták meg az új gitárost


2019-02-15

A legendás floridai death metal zenekar bemutatta Mark English utódját.

"Amikor egy banda 30 éven keresztül egyben van, egy idő után elkerülhetetlen a változás. Számunkra most jött el ennek az ideje" - olvasható a Deicide friss közleményében.

"Régi, Arizona-beli barátunk, Chris Cannella az utóbbi időben egyre több munkát vállalt Florida környékén. Ezidő alatt velünk is sokszor lógott együtt. Aztán rá kellett jönnünk, hogy ő hiányzó láncszem... Chris totálisan beleillik bandánkba; remekül kijövünk, és nagyszerűen tudunk együtt dolgozni. Ő tulajdonképpen egy igazi zeneipari veterán tapasztalatával rendelkezik; lévén világszerte tart gitár-kurzusokat... és nem mellesleg imádja a metalt! Fogadjátok tehát Chris Cannellát köreinkben, mint Deicide új, hivatalos gitárosa!".

"Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Mark English-nek is, aki eme átmeneti időszakban kisegített minket. Hamarosan találkozhattok velünk a világ minden táján; ugyanis minden eddiginél brutálisabb zenével árasztjuk el a bolygót!".

A Dean Guitars által szponzorált Canella a 2016 őszén távozott Jack Owen helyére érkezett.

A Deicide a tavalyi évben egy újabb mesterművel tért vissza. Az 'Overtures of Blasphemy' album producere a világhírű Jason Suecof (The Black Dahlia Murder, Trivium, stb.) volt. A felvételek természetesen a legendás Audiohammer Stúdióban zajlottak. A lemez a Century Media Records jóvoltából jelent meg, 2018. szeptember 14-én.

Glenn Benton frontember a következőket nyilatkozta: "Hosszú ideig tartott, mire összeállt ez az album, de nem szerettük volna elsietni a dolgokat. Néhányan talán emlékeztek arra az interjúra, amikor Steve Asheim [a banda dobosa / egyik dalszerője] azt nyilatkozta, hogy "az anyag elkészült, de még várni kell rá". Nos, ez volt az a pont, ahol a lemez valóban elkezdett formát ölteni, és a dalok elindultak a maguk útján... Mostanra tényleg készen lettünk mindennel. Ahogy a folyamatok haladtak - beleértve a dalszerzői munkát és a stúdiózást -, úgy vált a lemez, és maga a banda is egyre erősebbé. A végeredmény az 'Overtures of Blasphemy' lett, ami minden bizonnyal a Deicide eddigi legsúlyosabb anyaga. Jason Suecof nagy mértékű tehetségével és részletekbe menő gondosságával járult hozzá a dalok megfelelő hangzásához - ő biztosított minket arról, hogy a végső hangok a lehető legbrutálisabbá, de mégis hallgathatóvá váltak. Kétségkívül megérte az időt és az erőfeszítést ez a munka".

Az alább látható borítót Zbigniew M. Bielak (Ghost, Paradise Lost, Mayhem, stb.) kreálta. A művész így nyilatkozott: “Ha te is elsőkézből tapasztalhattad meg a '90-es eleji death metal-bummot, akkor minden bizonnyal tudod, hogy a Deicide lángokkal ölelt logója az egyik legerősebb védjegye ennek a műfajnak. Glen Benton-nal együtt dolgozni hatalmas megtiszteltetés számomra. A Deicide által ismét visszarepülhettem abba az időbe, amikor a death metal esztétikája a világ legmocskosabbjának számított. Satan Spawn és Caco Daemon él és virul!”.

A tracklista:
01. One With Satan
02. Crawled From The Shadows
03. Seal The Tomb Below
04. Compliments Of Christ
05. All That Is Evil
06. Excommunicated
07. Anointed In Blood
08. Crucified Soul Of Salvation
09. Defying The Sacred
10. Consumed By Hatred
11. Flesh, Power, Dominion
12. Destined To Blasphemy

Az album első ízelítője az 'Excommunicated' című szám szöveges videója, ami lentebb megtekinthető, ízelítőképpen a rendeléshez, amit itt lehet leadni különféle módokban (sztenderd CD, LP, digitális, limitált box-szett, stb.). Újabban megjelent a 'Seal The Tomb Below' című szám és a 'Defying The Sacred' videoklipje is - lentebb ezek is elérhetők, az album extra változatainak "kicsomagoló" videójával egyetemben.

A Deicide felállását az új albumon - a két alapító (Benton és Asheim) mellett - Kevin Quirion és Mark English (Monstrosity) gitárosok alkotják. Ez utóbbi a 2016 őszén kilépett Jack Owen-t váltotta átmenetileg le. Owen hivatalos utódja - ahogy azt fentebb említettük - Chris Canella lett.

Asheim a Deicide zenekar hosszú életével és kitartásával kapcsolatban nemrégiben a következőket nyilatkozta: "Jó érzés az a tudat, hogy a metal-színtér még mindig működőképes. Egészen fura, amikor fiatal srácokkal beszélgetek; és azt mondják: 'Titeket hallgatunk a gimiben'. Az az érdekes, hogy 20 évvel ezelőtt ugyanezt mondták nekünk az iskolások... Olyan, mintha az elmúlt két évtizedben folyamatosan jelen lennénk a középsulikban. Örömmel tölt el bennünket az, hogy ilyen multi-generációs zenekar vagyunk: a koncertjeinken ott vannak az 50 éves fanok, de folyamatosan feltűnnek az újabb 15 éves rajongók is. Az én gyerekkoromban ugyanez volt a helyzet a Black Sabbath-tal - velünk is ez történt... persze nyilván nem a lemezeladások tekintetében, hanem ennek az egész generációs dolognak a szempontjából. Nem is tudom... tényleg elég durva ez".

A Deicide 2013. november 25-én a Century Media Records jóvoltából adta ki legutóbbi, 'In the Minds of Evil' című nagylemezét. Az album - melyről bővebben itt írtunk - több mint 2,600 példányban kelt el az USA-ban a megjelenés első hetében.


DEICIDE - Chris Cannella személyében találták meg az új gitárost
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás