Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

ETHERIUS - kiadta debütáló albumát a New Jersey-beli prog-metal kvartett; itt a friss videoklip!


2018-08-24

A 2017-ben Jay Tarantino gitáros által alapított Etherius egy 'Thread of Life' című EP-vel debütált.

Jay Tarantino egy neves gitárvirtuóz, Angel Vivaldi szólóbandájának ritmusgitárosaként tett szert komoly tapasztalatra. Új bandájával, az Etherius-szal azt a célt tűzte ki maga elé, hogy napjaink instrumentális gitár-zenei színterének új, djent / elektronikus stílusú trendjeitől eltérően egyedi, klasszikus prog-metal muzsikát szabadít a világra. Az Etherius tehát egy vérbeli progresszív metal / neo-klasszikus shred banda, aminek zenéje magán viseli a legendás thrash bandák (Megadeth, Testament) hatását is.

Jay Tarantino mellett Zaki Ali dobos / producer, Chris Targia basszusgitáros és John Kiernan másod-gitáros alkotja az Etherius felállását.

Az Etherius bemutatkozó EP-je, a 'Thread of Life' augusztus 24-én jelent meg digitális formában (Amazon, iTunes, Spotify, Google Play), rajta öt számmal, melyek egyike a 'The Inevitable End' című single, ami lentebb elérhető hivatalos videoklip formájában, melyet Eric DiCarlo (SquareUp Studios rendezett).

Tarantino így nyilatkozott: "A 'The Inevitable End' az egyik legelső dal volt, amit megírtunk a 'Thread of Life' lemezre. Egy gyors, tripletten alapuló riffekben gazdag dalról van szó, benne néhány olyan témával, amit már évekkel ezelőtt megírtam, de mindeddig nem tudtam hasznát venni. A riffelés könyörtelen, de a szólógitárok fogósak és dallamosak".

A tracklista:
01. Thread Of Life
02. The Soothsayer
03. March And Defy
04. The Inevitable End
05. Lament

Az ókori görög mítológiai témákon alapuló koncept-albumot Tarantino és Ali közösen producelte, a New Jersey állambeli Rockaway városában található Backroom Stúdióban (ami a The Dillinger Escape Plan gitárosa, Kevin Antreassin tulajonában áll). A munkálatokba társ-producerként és hangmérnökként besegített maga Angel Vivaldi is. A mix és a maszter a Mutiny Within énekese, Chris Clancy és az Audioworks Productions stúdió nevéhez fűződik.

Tarantino elmondta a munkálatok kapcsán: "Sok modern banda kisebb zenei darabokból állítja össze dalait; oda-vissza ötletelgetnek e-mailen / Dropboxon keresztül, a stúdiózás során pedig modern technológiával vágják ki és illesztik be az egyes elemeket... mi azonban közösen írjuk a számokat, kollektíve a próbateremben, egységes bandaként. Ezáltal zenénk még organikusabb minőséggel lesz ellátva; nem szól mechanikusan, sem sterilen, mint ahogy a fentebb említett bandák esetében. Azon vagyunk, hogy a lehető legkevesebb technológiai megoldást alkalmazzuk a komponálás során".

A dalhoz hivatalos playthrough-videó is készült; méghozzá a new yorki High Tor State Parkban, Michael J Adams (Blackline Studios) rendezésében.

A lemez címadó dalának basszusgitáros playthrough-videója itt érhető el:

A megjelenés napján megosztották a 'March And Defy' dal hivatalos klipjét is, amit Michael J Adams (Blackline Studios) rendezett és filmezett, a new yorki High Tor State Parkban. Íme a premier:

Az album munkálatait összefoglaló videó-sorozat első három része itt tekinthető meg:


ETHERIUS - kiadta debütáló albumát a New Jersey-beli prog-metal kvartett; itt a friss videoklip!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás