Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [320. rész]


2018-07-04

Speed metal a Távol-Keletről!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 320. rész

SEX MACHINEGUNS - 'Sex Machinegun'

A Sex Machineguns egy 1989-ben alakult japán speed / power metal banda. Zenéjük basszusgitár-orientált, de a tempós gitár-témák is dalaik meghatározó tényezői. Eleinte "sokk-rocker" imázzsal állt elő a banda, de miután 2003-ban kilépett Noisy, a basszusgitáros metalosabbra vették a formát. Nevükhöz méltóan a dalszövegeiket is humoros témák jellemzik (szó van például "az Ehimea prefektúrában előállított Satsuma-gyümölcsök kiváló minőségéről", vagy "a családi étkezdék idegesítő vendégeiről")... A banda tagjai ettől függetlenül virtuózai, mesterei saját hangszerüknek - mindannyian kiemelkedő tehetséggel rendelkeznek.

A Sex Machineguns 1989-ben alakult, mint egy "sokk-rocker" klub-banda, aminek elsődleges célja az élő közönség szórakoztatása volt. Nem tagadják, hogy a banda nevét a Sex Pistols ihlette, de fontosnak tartják megjegyezni, hogy "a gépfegyver radikálisabb, mint a pisztoly". A '90-es évek elejére stabil rajongóbázisuk alakult ki; rendre teltházas koncerteket adtak. Japánt több alkalommal is körbeturnézták; míg végül 1997-re sikerült felvenniük első hivatalos lemezüket, és leforgatni első videokazettájukat. Az 'Into the Fire' című VHS összes példánya rövid időn belül elkelt; így hazájuk minden táján megismerték és megszerették zenéjüket.

1998-ban a Sex Machineguns számára eljött a kereskedelmi áttörés ideje, köszönhetően bemutatkozó single-daluknak ('Hanabi-la Daikaiten'), amit a Toshiba-EMI forgalmazott. Ebből a kiadványból is hamar elkelt minden példány; a következő japán turné pedig teljes egészében teltházas esemény lett. Továbbá cikkek és rádió-szereplések járultak hozzá a banda sikereihez. Azév szeptemberében megjelent első stúdiólemezük, ami természetesen szintén hatalmas siker lett: a 'Sex Machinegun' album heteken keresztül vezette a helyi toplistákat, a promóciós turnén pedig mind a 62 állomás teltházas volt!

A '90-es évek legvégén és a 2000-es évek elején a Sex Machineguns számos videokazettát, kislemezt és stúdióalbumot piacra dobott, rajtuk kiváló minőségű koncertfelvételekkel és újabbnál újabb stúdió-dalokkal. Miután megjelent hatodik videó- / stúdiólemez kombójuk ('Made in USA'), a frontember Anchang 2006. március 20-án bejelentette, hogy néhány hónap szünetet tart a banda. Ekkorra ő maradt egyedül tagja a Sex Machinguns-nak (a többiek először Elleguns néven alapítottak új instrumentális bandát, majd pedig a Dustar-3 együttesben egyesítették erejüket Yuki-val, a Lucifer gitárosával). Anchang 2007-ben alapította újjá a Sex Machineguns-t. Az új gitáros Ryotatsu Kuwae, a dobos pedig Ken'ichi Imai lett. Még abban az évben kiadtak egy három-számos, letölthető mini-lemezt.

2008 végén Anchang is új bandát alapított (Big Bites néven); de ettől függetlenül nem állt le a Sex Machineguns működése: októberben megjelent új albumuk, a 'Cameron'. A zenekarról filmet is forgattak: a Global Metal dokumentáció keretében ők képviselték a heavy metal műfajt Japánban.

2012-ben Ken'ichi dobos távozott a felállásból; így a Sex Machineguns ismét visszavonult néhány hónapra. Eközben Anchang új, hasonló stílusú bandát alapított, The Maintenance néven. Ebben a zenekarban Hirota dobol és Master szólógitározik. Debütáló lemezük, a Sex Machineguns vonalát követő 'Kōji-chū' 2013 februárjában jelent meg; ezután azonban ez a banda is visszavonulót fújt.

A Sex Machineguns 2014 óta ismét aktív. Basszusgitáron Shingo, dobokon pedig Leon játszik. Az újjáalakulás óta két nagylemezük, két kislemezük és egy válogatás-albumuk jelent meg. 2018. július 24-én - fennállásuk közelgő 20. évfordulója alkalmából - új single-dallal jelentkezik a banda, 'German Power' címmel!

A zenekarról bővebb infókat, híreket a sexmachineguns.smg-fire.com oldalon lehet találni.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [320. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás