Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

'Black Anima' címmel jelentette be új albumát a LACUNA COIL - itt a második klipes dal, a 'Reckless'!


2019-09-14

A Lacuna Coil új stúdióalbuma október 11-én lát napvilágot, a Century Media Records jóvoltából.

A 'Black Anima' a 2016-os 'Delirium' album folytatása (2016). A két album között megjelent egy koncertlemez is, ami a banda fennállásának 20. évfordulóját hivatott megünnepelni (erről bővebb infók lentebb).

A "Black Anima" bennünk él.
Te vagy az, én vagyok az; minden, amit rejtegetünk; minden, ami eddig félálomban nyugodt a föld mélyén.
Ez az a ködös tükör, amibe belevetjük magunkat az igazság felkutatása érdekében.
Ez az áldozat és ez a fájdalom; ez az igazság és a félelem; ez a düh és a bosszú; a múlt és a jövő...
Emberi lények a nyugtalanító kettősség homályában...
Ez a fekete mag, ami egyensúlyba hoz mindent... ahogy sötétség nélkül sosem lenne fény sem.
Büszkén jelentjük be új munkánkat, és alig várjuk már, hogy a magatokévá tegyétek ezt az alkotást.
Mi vagyunk az "Anima".
” - Cristina Scabbia, Lacuna Coil.

Íme a 'Black Anima' borítója és dallsitája:

01. Anima Nera
02. Sword Of Anger
03. Reckless

04. Layers Of Time
05. Apocalypse
06. Now Or Never
07. Under The Surface
08. Veneficium
09. The End Is All I Can See
10. Save Me
11. Black Anima
12. Black Feathers (deluxe bónusz track)
13. Through The Flames (deluxe bónusz track)
14. Black Dried Up Heart (deluxe bónusz track)

Az album több különféle változatban rendelhető elő - erről bővebb infók itt találhatók.

Az első két új single-dal, a 'Layers Of Time' és a 'Reckless' videoklipje lentebb elérhető. Az új kisfilmeket ugyanaz a Roberto Cinardi (aka SaKu) rendezte, aki korábban olyan díjnyertes videókat készített a banda számára, mint a 'Spellbound' (2009), az 'I Won't Tell You' (2010), az 'End Of Time' (2012) és a 'Dark Passengers' (2012) című kisfilm:

A 'Black Anima' első lemezbemutató körútja szeptember 15. és október 19. közt fog lezajlani Észak-Amerikában, az All That Remains társaságában. A turnén továbbá fellép a Bad Omens, a Toothgrinder, az Uncured és az Eximious is.

A Lacuna Coil a tavalyi évben ünnepelte 20. évfordulóját, aminek alkalmából Nothing Stands In Our Way elnevezéssel bonyolítottak le egy exkluzív koncertet. Az "egyéjszakás" ünnepi bulit 2018. január 19-én tartották meg, a londoni O2 színpadán csarnokban.

A banda korábban az alábbi közleményt adta a különleges koncert kapcsán: "Nagyon izgatottak vagyunk, hogy egy különleges londoni buli keretében ünnepelhetjük meg fennállásunk 20. évfordulóját. London számunkra egy speciális város; lévén itt már annak idején, 20 évvel ezelőtt is tárt karokkal fogadtak minket. Ezért úgy éreztük, hogy itt kell gyülekeznünk a rajongókkal, akik a világ minden tájáról ellátogatnak, hogy velünk együtt ünnepeljenek. Lesz sok meglepetés - ennyit megígérhetünk!”.

Valóban voltak meglepetések; lévén - amellett, hogy egy speciális, teljes karriert felölelő, élő performanszot adott a banda - egy brit cirkuszi csoport (Incandescence) is színpadra lépett velük. Emellett olyan dalok is elhangzottak, amiket korábban soha nem adtak elő élőben.

A banda későbbi közleménye így szól: "Ami a londoni O2 Forum Kentish Town színpadán 2018. január 19-én megvalósult, az színtiszta mágia volt. Egy életreszóló élmény volt, mind a banda, mind a közönség számára. Mindaz a munka, feszültség, amit beleöltünk ebbe a produkcióba; és maga a koncert intenzitása, a közöttünk lévő kölcsönhatás... felülmúlt mindent, amit eddig átéltünk. Ez a rendezvény nem egy szimpla koncert volt; annál inkább egy születésnapi buli; egy évforduló ünneplése; és ami legfontosabb: egy hatalmas köszönet nyilvánítás felétek, akik velünk kalandoztak az elmúlt 20 év során. Hamarosan kiadjuk a 'The 119 Show - Live In London' című koncert-anyagot, aminek révén azok is átélhetik ezt a varázslatot, akik januárban nem lehettek ott velünk!".

A 'The 119 Show - Live In London' című koncert DVD 2018. november 9-én látott napvilágot, az alább látható borítóval:

A londoni koncerten az alábbi dalok hangzottak el:

01. A Current Obsession
02. 1.19
03. My Wings
04. End Of Time
05. Blood, Tears, Dust
06. Swamped
07. The Army Inside
08. Veins Of Glass
09. One Cold Day
10. The House Of Shame
11. When A Dead Man Walks
12. Tight Rope
13. Soul Into Hades
14. Hyperfast
15. I Like It
16. Heaven's A Lie
17. Senzafine
18. Closer
19. Comalies
20. Our Truth
21. Falling
22. Wide Awake

Ráadás:
23. I Forgive (But I Won't Forget Your Name)
24. Enjoy The Silence (Depeche Mode feldolgozás)
25. Nothing Stands In Our Way

Íme a DVD hivatalos trailere, a 'Blood, Tears, Dust', a 'The House Of Shame' és a 'Nothing Stands In Our Way' hivatalos felvétele, valamint néhány rajongói felvétel a buliról:

Október 23-án mutatták be elsőként a közönség előtt a koncertfilmet, a londoni Islington-ban, a Screen On The Green vásznán. Erről itt látható egy összefoglaló:

Másik hír, hogy a Lacuna Coil jelenleg első autobiográfiáján dolgozik - ennek szintén Nothing Stands In Our Way a címe. A könyvet 2019 folyamán adják ki - ezzel kapcsolatban a lacunacoil.com oldalon lehet bővebb infókat találni.

A Lacuna Coil legutóbbi, 'Delirium' című albuma - melynek produceri munkáit a banda basszusgitárosa, Marco "Maki" Coti-Zelati végezte - 2016. május 27-én jelent meg, a Century Media Records jóvoltából. A lemez - amiről bővebben itt írtunk - a megjelenés első hetét követően felkerült a 200-as Billboard-toplistára; méghozzá a 33. helyre, miután 7 nap alatt több mint 13,000 darab (CD) kelt el belőle. (Viszonyításképpen: a banda előző albuma, a 'Broken Crown Halo' szintén 13,000 példányban kelt el egy hét alatt: ez az album 2014-ben a Billboard 27. helyén végzett.)


'Black Anima' címmel jelentette be új albumát a LACUNA COIL - itt a második klipes dal, a 'Reckless'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás