Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Egészében közzétette új, 'Idol' című albumát a HORRENDOUS


2018-09-25

Az amerikai, old-school death metalt játszó Horrendous együttes szeptember 28-án adja ki új stúdiólemezét, az 'Idol'-t.

A Horrendous zenekart 2009 elején alapította három metal-megszállott fiatalember. Kedvenc zenei műfajuk, az old-school death metal misztikumát, tüzét és auráját életre keltvén, a banda mindeddig három nagylemezt tett le az asztalra.

Most eljött az idő, hogy bejelentsék a negyedik Horrendous albumot, ami a 2015-ös 'Anareta' folytatásaként lát napvilágot. Az új, 'Idol' című nagylemez 2018. szeptember 28-án jelenik meg, a Season Of Mist kiadó jóvoltából.

Az új albumot egyaránt ihlették személyes és világ-krízisek: ezt tükrözi az 'Idol' dinamikus, de mégis progresszív és komplex death metal zenéje. Az 'Idol' a Horrendous zenei kreativitásának csúcsát prezentálja. Köszönhetően az olyan daloknak, mint a 'Soothsayer', a 'Golgothan Tongues' és a monumentális 'Obolus' a saját ligája élére helyezi a bandát, mint az aktuális death metal-színtér egyik vezető entitása.

Az 'Idol' felvételei egy hosszas folyamat során zajlottak, 2015 ősze és 2017 tavasza között. A keverést, a masztert és a produceri munkákat Damian Herring végezte el, a Subterranean Watchtower Stúdió falai között. A lemezborítót és a szövegkönyvi illusztrációkat Brian Smith készítette; a banda-fotók pedig Scott C. Kinkade nevéhez fűződnek.

A tracklista:
01. …Prescience
02. Soothsayer
03. The Idolater
04. Golgothan Tongues
05. Divine Anhedonia
06. Devotion (Blood for Ink)
07. Threnody…
08. Obulus

Az első dal-premier, a 'Soothsayer' lentebb elérhető.
"Mielőtt nekiláttunk volna a 'Soothsayer' megírásának, rettentően sok King Crimson-t hallgattunk; így mi is valami ilyesmit szerettünk volna kivitelezni... legalább is valamit, ami hasonlóan grandiózus és ritmikus; a '70-es évek zenéinek sokszínű stílusát eleveníti fel. Ugyanez a burjánzó, vészjósló atmoszféra elérése volt a cél, amit annak idején oly mesterien műveltek elődeink..." (bővebben a dal hátteréről itt lehet olvasni).

Újonnan megjelent a 'The Idolater' című szám is, amihez a következőket fűzték: "A ‘The Idolater’ az egyik leglényegretörőbb zenei expresszió az 'Idol' albumon. Dalszövegét tekintve a nyugati világon hatalomra törő, despota politikusokról szól. Tulajdonképpen ez egyfajta reakció az USA jelenlegi politikai összképére, de mindezt kiterjesztettük a múltbéli zsarnoki rendszerekre - legyen szó akár államról, akár egyházról - és azokra a trásadalmakra is, amelyek nekik létjogosultságot biztosítottak [...] Zenei tekintetben szintén ez a dal az album "legkonkrétabb" száma; mivel úgymond "tradícionális" dal-struktúrával - verse-refrén váltás - dolgoztunk. A zene és a szöveg egyébként szorosan összefonódik egymással: tónus, tempó és disszonancia tekintetében a dal előrehaladtával egyenes arányban fejlődik a szöveges narratíva".

Később a 'Devotion (Blood For Ink)' című tételt mutatták be. Mark Knox gitáros ennek kapcsán elmondta: "A 'Devotion (Blood For Ink)' az egyén kreatív hajtóerejével kapcsolatos állhatatosságról szól - a vágyak forgatagát, a belső fekete lyukról és ön-kétségekről és a kreatív perfekciót övző üldözési mániáról beszélünk. Meg kell találnia a kiteljesedést az alkotásban, úgy, hogy közben nem áldozzuk fel magunkat a a pusztító tűznek...".

Néhány nappal a megjelenés előtt közzétették a teljes albumot:

További infók az albumról és az előrendelésről, a Bandcamp-en érhetők el.


Egészében közzétette új, 'Idol' című albumát a HORRENDOUS
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás