Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

MADDER MORTEM - új albummal jelentkezett a norvég prog-metal banda; nézd meg az új klipet!


2018-09-28

Az 1993-ban alakult, Oslo-i Madder Mortem zenekar immáron a második albumot dobja piacra a 2016-os visszatérés óta.

Az eredetileg 1993-ban, Mystery Tribe néven alakult Madder Mortem zenéje Agnete M. Kirkevaag énekesnő elbűvölően kísérteties énekhangja köré épül. A banda atmoszférikus, de egyben dallamos és progresszív metalzenét játszik - ettől függetlenül a műfaj alapvető agressziója sem hiányolható a dalaikból.

A Madder Mortem a 2010-es évek elején tartott szünet előtt 2009-ben adott ki utoljára teljes értékű albumot ('Eight Ways'). 2010-ben még piacra dobtak egy EP-t, 'Where Dream And Day Collide' címen, de ezt követően a tagok inkább egyéb elfoglaltságaikat részesítették előnyben.

Jelenleg - Agnete mellett - az alábbi zenészek alkotják a Madder Mortem felállását: BP. M. Kirkevaag gitáros-vokalista, Richard Wikstrand gitáros, Tormod L. Moseng basszer és Mads Solås dobos. A Chrome Division egykori tagjaként elhíresült Richard Wikstrand 2014-ben érkezett a bandába, de rajta kívül 2003 óta ugyanezzel a felállással stúdiózik a banda.

A Madder Mortem visszatérő lemeze végül 2016-ban jelent meg, 'Red In Tooth And Claw' címen. Két évvel később, 2018-ban egy újabb stúdióalbumott tett le az asztalra a banda: a 'Marrow' című lemez pedig minden eddigi kiadványuknál lendületesebb és keményebb. Emellett nem hanyagolható el a 11 számos 'Marrow' komplexitása és zenei sokszínűsége sem: a folk és a prog műfajoktól kezdve, egészen az avant-gárdig mindenféle stílust felfeedzhetünk ezekben a dalokban, melyek változatossága a lágy balladáktól egészen a nyers metal-himnuszokig terjed. A 'Marrow' továbbá jóval doom-osabb, mint a 'Red In Tooth And Claw', de egyben súlyosabb hangvételű és fogósabb is.

A 'Marrow' albumot a Dark Essence Records adta ki, szeptember 21-én. És hogy miről is szól ez a lemez? A banda így fogalmazza meg: "Mindig tarts ki önmagad; a saját ötleteid, gondolataid és értékeid mellett!".

Az album produceri munkáit BP M. Kirkevaag végezte el; a maszterizálás pedig Peter In de Betou és a Tailor Maid Stúdió nevéhez fűződik. A borítót a legendás művész, Thore Hansen tervezte és kivitelezte. A 'Marrow' megjelenik digipak CD-n, digitálisan és limitált gatefold LP-n (előrendelési infók itt).

A tracklista:
01. Untethered
02. Liberator
03. Moonlight Over Silver White
04. Until You Return
05. My Will Be Done
06. Far From Home
07. Marrow
08. White Snow, Red Shadows
09. Stumble On
10. Waiting To Fall
11. Tethered

Az első új single, a 'Moonlight Over Silver White' ezen a linken meghallgatható; alább pedig megtekinthető a 'Far From Home' és a 'Liberator' című szám hivatalos klipje, amit Costin Chioreanu (Twilight13media.com) készített.

Másik hír, hogy a Madder Mortem "újradolgozott" változatban ismét kiadja klasszikus debüt-albumát, a 'Mercury'-t. A csapat 2019-ben ünnepli fennállása második évtizedét - ennek alkalmából jelenik meg ismét a kultikus lemez; illetve ennek apropójából bonyolítanak le egy exkluzív ünnepi koncertet. E projekt kiteljesítéséhez a rajongók segítségét kérik: létrehoztak egy költségfedező Indiegogo-kampányt, aminek révén a fanok támogathatják a munkálatokat és a szervezést.


MADDER MORTEM - új albummal jelentkezett a norvég prog-metal banda; nézd meg az új klipet!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás