Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

Klip-premier: LO! - 'Gods Of Ruin'


2018-07-13

A Sydney-beli Lo! együttes 'Vestigial' címmel jelentette meg legutóbbi nagylemezét, aminek 'Gods Of Ruin' című számához tavaly októberben videoklipet forgattak Kolozsvárott. Íme a premier:

Az ausztrál Lo! együttes az elmúlt években nagy port kavart a színtéren 'Orca' című single-dalával, aminek producere maga a banda basszerosa, Adrian Shapiro volt. A nem mindennapi videoklipben az énekes, Sam Dillon énekes egy rózsaszín masszából előbújó, veszedelmes lényt alakít. Köszönhetően a szokatlan szín-használatnak, a videó rövid idő alatt virálissá vált a neten - még a gyűlölködő kommentelők is elismerték, hogy a metalzenében ez az újfajta vizuális megközelítés innovációnak számít.

2017 őszén eljött az idő: a Lo! bejelentette 3. nagylemezét, a 'Vestigial'-t, ami egy újabb szintlépést fémjelez. Az új dalok természetesen kiválóan kidolgozottak, széles skálán mozognak; kemények és egyben organikusak, de egyfajta harmonikus változatosság is megbújik a súlyos riffek és a feszes hangzás mögött. Adrian Griffin dobos 7 éven keresztül élt Ázsiában; nemrégiben azonban visszaköltözött Ausztráliába - többek közt ennek is köszönhető a megújult hangzás.

Ezúttal sikerült több időt együtt töltenünk, mint egységes banda; így tehát minden eddiginél tökéletesebbre tudtuk csiszolni a nótáinkat, ahelyett, hogy az utolsó percekben kellene rohannunk... Mindezt pedig elsősorban Adrian visszatérésének tulajdoníthatjuk!” - nyilatkozta Carl Whitbread gitáros.

A Lo! új lemezén - hasonlóan a korábbi kiadványokhoz - az ember és a természet kapcsolat kapcsolatának témája került középpontba. A kihalás, az állatok kínzása és az "élőlények cirkusza" adta a banda 2015-ös, 'The Tongueless' című EP-jének koncepcióját is; “így adott volt a bevezetés egy teljes értékű nagylemezhez, aminek intrója pontosan azzal kezdődik, amivel az EP outrója véget ért”, - közölte Sam Dillon.

Egy világ, ahol a politika a fekete komédiákra emlékeztet; ahol a fegyverek a kultúra aspektusaivá váltak, és ahol a technológiai függőség a hivatalos norma... ott van a 'Vestigial' dalszövegi lelke.
Számos újra és újra feltűnő karakter szerepel az albumon - ilyen például a Judas Steer és a Locust Christ... ezek mind anti-hősök; a bárányok közt megbúvó farkasok. A Donald Trump-ok, a Kim Jong-Unok, az szélsőségesek és modern korunk ignoráns zsarnokai” - tette hozzá Dillon, az album koncepciója kapcsán.

Az új albumot a Pelagic Records honlapján lehet megrendelni, CD-n, LP-n és digitálisan, valamint különféle merchandise termékek formájában.

A tracklista:
01. Hall Of Extinct Mammals
02. As Fools Ripen
03. Glutton
04. Locust Christ
05. Butcher Birds
06. Bombardier
07. A Tiger Moth's Shadow
08. Judas Steer
09. Bestial Beginnings
10. The Worms Lament
11. Gods Of Ruin

Az album hivatalos előzetese lentebb tekinthető meg. Szintén lentebb érhető el a 'Locust Christ' dal videoklipje, amit a Lo! basszusgitárosa, Adrian Shapiro rendezett. A kisfilmet mindössze egyetlen nap alatt forgatták, Sydney belvárosában. A stábnak tagja volt az Oscar-díjnyertes  Odd Studio is (akik a Mad Max: Fury Road c. film jelmeziért nyerték el a rangos elismerést).

A Lo! 2013 után tavaly ősszel visszatér Európába - ennek során forgatták a fenti, Gods Of Ruin' című videoklipet. A jövőbeni körutak dátumai és állomásai itt érhetők el.

Alább a teljes 'Vestigial' meghallgatható:


Klip-premier: LO! - 'Gods Of Ruin'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás