Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

Klip-premier: ROYAL HUNT - 'The Wishing Well'


2018-07-14

A veterán koppenhágai szimfó-prog banda bemutatta 14. stúdióalbuma, a 'Cast in Stone' legfrissebb videoklipjét. Íme a premier:

Hogyan kell fejleszteni, egyben megőrizni egy identitást, aminek felépítése több mint 25 évbe tellett? Hogyan kell rendszeresen előremutató, egyben komplikált, mégis precíz zenei kompozíciókat alkotni, kialakítván ezzel egy egyedi, könnyen felismerhető hangzást? A Royal Hunt minderre kitűnő választ ad: 14. stúdióalbumukkal újra bebizonyítják, hogy a kreativitás, és az önmagukhoz való hűség kéz a kézben jár; a végén pedig mindez lenyűgöző eredményekhez vezet.

André Andersen billentyűs / dalszerző így szólt: "Hosszú idő volt, mire megszületett ez az album... persze azt is meg kell jegyeznünk, hogy a legelső dal-ötlet és az album végleges lekeverése között két turnét is lebonyolítottunk, és kiadtunk két koncertlemezt... így tehát talán érthető a sok eltelt idő. Máshonnan nézve azonban igencsak praktikus a dolog: dolgozol a műveden egy kicsit; aztán elmégy, csinálsz valami mást, majd visszatérsz az eredeti elakotáshoz, hogy felmérd, merre tovább... Jelen esetben a végeredmény egy szilárd hangzású, kiválóan "megfogalmazott" dalokkal teli album lett, ami remekül prezentálja a mai Royal Hunt minden aspektusát: eredetiség, fogós témák, erős dallamok, professzionális zenészi teljesítmények, grandiózus produkció. Ez utóbbi - a produkció - esetében ezúttal tényleg kivételes dolgot műveltünk: minden vitális témát analóg módon vettünk fel, és a végleges mix / master sem a “hangok háborújáról” szól - nincs tehát semmiféle túlhangolás, élettelen hang-beütés; de ugyanakkor nem voltak korlátok sem... ez a lemez épp olyan valódi módon lélegzik, ahogy azt egy rock-album esetében elvárnánk. Órákat fordíthatnék arra, hogy egyénileg dícsérjem mindenki munkáját - a zenészekét és a vokalistákét éppúgy -, de véleményem szerint nem tudnék végtelen elfogultság nélkül beszélni senkiről sem; ezért inkább rátok bízom a végső ítélkezést... végülis ezt az albumot a Ti élvezetetek céljából alkottuk meg (habár mi magunk is roppantul élveztük a dolgot)!".

A billentyűs Andersen-t ezúttal is DC Cooper énekes, Andreas Passmark basszusgitáros, Jonas Larsen gitáros és Andreas "Habo" Johansson dobos kíséri az új dalokban.

A 'Cast in Stone' megjelent normál CD-n, digipakban (16 oldalas szövegkönyvvel), valamint deluxe edition dupla CD box-szettben is (20 oldalas szövegkönyvvel és bónuszokkal kiegészítve). A rendeléseket itt lehet leadni.

A tracklista:
01. Fistful Of Misery
02. The Last Soul Alive
03. Sacrifice
04. The Wishing Well
05. Cast In Stone
06. A Million Ways To Die
07. Rest In Peace
08. Save Me II

Az 'A Million Ways To Die' című szám szöveges videója lentebb elérhető. Márciusban megjelent a 'Fistful Of Misery' dal kisfilmje is.

A Royal Hunt tavasszal lebonyolított egy kisebb japán-orosz lemezbemutató turnét. A jövőbeni koncert-dátumok és -állomások listája itt érhető el.

A Royal Hunt 2016-ban is kiadott egy koncert-anyagot: a 'Cargo' című dupla lemez 2016. március 18-án látott napvilágot (erről bővebben itt írtunk). Ennek folytatásaként dobták piacra 2017 májusában a '2016' című koncert-kiadványt. Legutóbbi stúdiólemezük, a 'Devil's Dozen' 2015 augusztusában jelent meg.


Klip-premier: ROYAL HUNT - 'The Wishing Well'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás