Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

Koncepcionális albumon dolgozik a ROYAL HUNT


2019-11-20

A veterán koppenhágai szimfó-prog banda 2020 folyamán jelenteti meg 15. sorlemezét.

A Royal Hunt jelenleg egy új, koncepcionális albumon dolgozik, aminek megjelenése 2020-ra várható. mint mindig, a banda ezúttal is a NorthPoint Stúdióban dolgozza ki új dalait. A hanganyag végleges keverése / maszterizálása a jövő év elején fog lezajlani.

A banda elmondása alapján egy "monumentális koncept-albumra" számíthatnak a rajongók. A Royal Hunt "eddig fel nem térképezett zenei területekre lép" 15. stúdiólemezével, amit "a bennfentesek már most a modern progresszív hard rock műfaj legújabb mesterműveként tartanak számon".

André Andersen elmondta: "A következő Royal Hunt album jelenleg is készül, de a dalok nagy része pillanatnyilag "kontrollált káosz" áldozatai... A viszont már msot kijelenthető, hogy ez az album lesz a valahavolt legnagyobb produkciónk. Igen, egy koncepcionális albumról van szó, és igen, számos vendégzenész jutott szerephez rajta. Ebben a pillanatban még a demózás fázisában tartunk, de dalok már most bombasztikusan szólnak (még a saját sztenderdjeinkhez képest is). Szóval ne féljetek: még létezünk, és megszokott módon - vagy még keményebben - tépjük a húrokat!".

Hamarosan jönnek a friss hírek...

A Royal Hunt legutóbbi albuma 'Cast in Stone' címmel jelent meg, 2018. február 21-én.

Hogyan kell fejleszteni, egyben megőrizni egy identitást, aminek felépítése több mint 25 évbe tellett? Hogyan kell rendszeresen előremutató, egyben komplikált, mégis precíz zenei kompozíciókat alkotni, kialakítván ezzel egy egyedi, könnyen felismerhető hangzást? A Royal Hunt minderre kitűnő választ adott nemrégiben: 14. stúdióalbumukkal újra bebizonyították, hogy a kreativitás, és az önmagukhoz való hűség kéz a kézben jár; a végén pedig mindez lenyűgöző eredményekhez vezet.

André Andersen billentyűs / dalszerző így szólt: "Hosszú idő volt, mire megszületett ez az album... persze azt is meg kell jegyeznünk, hogy a legelső dal-ötlet és az album végleges lekeverése között két turnét is lebonyolítottunk, és kiadtunk két koncertlemezt... így tehát talán érthető a sok eltelt idő. Máshonnan nézve azonban igencsak praktikus a dolog: dolgozol a műveden egy kicsit; aztán elmégy, csinálsz valami mást, majd visszatérsz az eredeti elakotáshoz, hogy felmérd, merre tovább... Jelen esetben a végeredmény egy szilárd hangzású, kiválóan "megfogalmazott" dalokkal teli album lett, ami remekül prezentálja a mai Royal Hunt minden aspektusát: eredetiség, fogós témák, erős dallamok, professzionális zenészi teljesítmények, grandiózus produkció. Ez utóbbi - a produkció - esetében ezúttal tényleg kivételes dolgot műveltünk: minden vitális témát analóg módon vettünk fel, és a végleges mix / master sem a “hangok háborújáról” szól - nincs tehát semmiféle túlhangolás, élettelen hang-beütés; de ugyanakkor nem voltak korlátok sem... ez a lemez épp olyan valódi módon lélegzik, ahogy azt egy rock-album esetében elvárnánk. Órákat fordíthatnék arra, hogy egyénileg dícsérjem mindenki munkáját - a zenészekét és a vokalistákét éppúgy -, de véleményem szerint nem tudnék végtelen elfogultság nélkül beszélni senkiről sem; ezért inkább rátok bízom a végső ítélkezést... végülis ezt az albumot a Ti élvezetetek céljából alkottuk meg (habár mi magunk is roppantul élveztük a dolgot)!".

A billentyűs Andersen-t ezúttal is DC Cooper énekes, Andreas Passmark basszusgitáros, Jonas Larsen gitáros és Andreas "Habo" Johansson dobos kíséri az új dalokban.

A 'Cast in Stone' megjelent normál CD-n, digipakban (16 oldalas szövegkönyvvel), valamint deluxe edition dupla CD box-szettben is (20 oldalas szövegkönyvvel és bónuszokkal kiegészítve). A rendeléseket itt lehet leadni.

A tracklista:
01. Fistful Of Misery
02. The Last Soul Alive
03. Sacrifice
04. The Wishing Well
05. Cast In Stone
06. A Million Ways To Die
07. Rest In Peace
08. Save Me II

Az 'A Million Ways To Die' című szám szöveges videója lentebb elérhető. Márciusban megjelent a 'Fistful Of Misery' dal kisfilmje, júliusban pedig a 'The Wishing Well' videója is.

A Royal Hunt aktuális koncert-dátumainak és -állomásainak listája itt érhető el.

A Royal Hunt 2016-ban is kiadott egy koncert-anyagot: a 'Cargo' című dupla lemez 2016. március 18-án látott napvilágot (erről bővebben itt írtunk). Ennek folytatásaként dobták piacra 2017 májusában a '2016' című koncert-kiadványt. Legutóbbi stúdiólemezük, a 'Devil's Dozen' 2015 augusztusában jelent meg.


Koncepcionális albumon dolgozik a ROYAL HUNT
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás