Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

MONGOL - új albumot jelentett be a kanadai folk metal csapat


2018-07-14

Az Alberta-beli folk / melodic death metal banda 'The Return' címmel látta el ötödik hivatalos kiadványát.

Az edmontoni Mongol együttes folk metal zenéjét az ősi Mongol Birodalom inspirálta. Ez volt a történelem legnagyobb birodalma - magában foglalta a mai Kína, Korea, Mongólia, Irán, Türkmenisztán és Örményország területét, valamint Mianmar, Vietnam, Thaiföld és Oroszország egyes részeit. Innen származtathatók olyan találmányok, mint például a papír, az iránytű és a puskapor. Nem túlzás tehát azt állítani, hogy a Mongol Birodalom nagyban hozzájárult a modern világ kialakulásához.

A Mongol zenekar most bejelentette új, 'The Return' című albumát, aminek témáit természetesen a fentebb említett, ősi birodalom próféciái ihlettek. Az új lemez elsősroban Dzsikgisz kán sírból való visszatéréséről szól, rávetítve a mai világ sajnálatos helyzetére.

A Mongol zenei tekintetben olyan bandák által inspirált, mint a Kalmah, a Wolfchant, a Falconer, vagy a Dimmu Borgir. Luke Barry (Zev) szólógitáros így jellemzi a banda hangzását: “dallamos, eklektikus, sokszínű, műfaj-alkotó, epikus".
"
A bandát a Mongol Sztyeppe harcosairól, a mongolokról neveztük el. Inspirációként rengeteg mongol filmet néztünk, és elolvastuk a legrégebbi ismert szöveget, a Mongolok titkos történelmét; illetve egyéb tanulmányokat, könyveket is. Emellett természetesen elutaztunk Mongóliába, hogy közeli élményeket is szerezzünk".

Élőben a Mongol zenekar úgyszintén az ősi harcosok lelkületét prezentálja.
"A koncerteken igyekszünk mérhetetlen energiát sugározni, mivel alapvetően ez a lényege dalaink hangzásának. Ha a közönség nem rázza a fejét a keményebb nótáinkra, akkor felszabadultan táncol; ömlik a sör az első sorokban, és torkuk szakdtából éneklik velünk a dallamos refréneket!".

A banda 'The Return' című albuma 2018. október 5-én lát napvilágot, a Sliptrick Records jóvoltából. Íme a borító és a tracklista:

01. Prophecy Of The Blind
02. The Return
03. Sacrificial Rites
04. Takhil
05. Amongst The Dead
06. To The Wind
07. Dschingis Khan
08. The Mountain Weeps
09. River Child
10. Warband

A 'Prophecy Of The Blind' című szám lentebb elérhető szöveges videó formájában:

A Mongol zenekar 2010-ben debütált, egy 'Leisurely Destruktion' című EP-vel. Két évvel később megjelent debütáló nagylemezük, a 'The Altan Urug' - ezt követte a 2014-es 'Chosen by Tengri'. 2017 májusában a Sliptrick Records igazolta le a bandát; így tavaly hivatalos formában is megjelent a 'Warrior Spirit' című EP (azaz a 'The Return' felvezetője), ami lentebb teljes egészében meghallgatható, és a lejátszó révén megrendelhető.

Bővebb infók a Shotgunner, az Ironstorm és a The Dead Cold egyes tagjaiból összeállt bandáról a Facebookon találhatók.


MONGOL - új albumot jelentett be a kanadai folk metal csapat
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás