Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Pénteken jelenik meg a KVELERTAK zenekar negyedik albuma, a 'Splid' - itt az új dal, a 'Fanden Ta Dette Hull'!


2020-02-11

A norvég rockbanda a Rise Records jóvoltából jelenteti meg következő stúdióalbumát, a 'Splid'-et, ami az első felvételük lesz az új énekes, Ivar Nikolaisen részvételével.

"Izgatottan jelenthetjük be, hogy új albumunk, a 'Splid' a Rise Records jóvoltából jelenhet meg, és nagyon örülünk, hogy ennek a kiadónak a partnerei lehetünk az elkövetkezendő években. A 'Splid' (aminek jelentése "viszály") a nyugati falánkságot, a saját idiótaságunkat és a Föld végtelen mélységeit earth mutatja be" - közölte a banda.

Az új albumot Kurt Ballou (Converge, Code Orange, Zeal & Ardor, Every Time I Die, Dillinger Escape Plan, High On Fire) hangmérnökkel rögzítették, a Massachusetts-beli Godcity Stúdióban. Ennek kapcsán így szólt a banda: "Kurt-tal dolgozni, fantasztikus élmény, és - mint mindig - most is totálisan elégedettek vagyunk a végeredménnyel. A tavalyi évbenagyonhajszoltuk magunkat - mind zenei, mind fizikális, mind pedig mentális tekintetben. Ennek gyümölcse lett egy fogós riffekkel, punk-rock és heavy metal zenével teli anyag, amit egy viszályokkal teli világ inspirált".

Eltérően a Kvelertak korábbi albumainak gyakorlatától, az új lemezen ezúttal nem csak norvég nyelvű dalok, hanem néhány angol nyelvű nóta is szerepel - köztük a 'Crack Of Doom', amiben vendégként zenél a Mastodon-ból ismert Troy Sanders.

A tracklista:
01. Rogaland
02. Crack Of Doom (feat. Troy Sanders)
03. Necrosoft
04. Discord
05. Bråtebrann
06. Uglas hegemoni
07. Fanden ta dette hull!
08. Tevling
09. Stevnemøte med Satan
10. Delirium tremens
11. Ved bredden av Nihil

Alább meghallgatható a 'Bråtebrann' című szám, ízelítőképpen az előrendeléshez:

Újabban megjelent a 'Crack Of Doom' című szám, amiben a Mastodon basszusgitáros-énekese, Troy Sanders vendégeskedik.

A 'Fanden Ta Dette Hull' című számot itt lehet meghallgatni:

A Kvelertak 2020 telén és tavaszán nagyszabású európai turnét bonyolít le az új album promóciójával. A körút - amin a Planet Of Zeus és a Blood Command lesz az előzenekar - március 10-én a budapesti Dürer Kertet is érinti. A hazai koncertről és a jegyekről bővebb infók itt találhatók.

A Kvelertak 2018-ban esett át énekes-váltáson. A banda előző énekese, Erlend Hjelvik az alábbi közleményben köszönt el: "Hello, Erlend vagyok. Nem könnyű ezt msot kimondani,ezért rá is térnék a lényegre: eljött az idő, hogy szakítsak a Kvelertak-kal".

"Fantasztikus és örömteli élmény volt felépíteni egy sikeres bandát; de mindez ugyanakkor intenzív munkába és kihívások leküzdésébe is került. Végül meg is lett az ára. Ahogy fejlődtünk személyes és professzionális szempontból, úgy változtak individuális céljaink, szükségleteink és motivációink - mindannyian különbüző irányba insultunk el. Attól függetlenül, hogy nehéz volt meghozni a döntést, miszerint magam mögött hagyok egy életet, amit az elmúlt évtized minden percében éltem, boldog és izgatott vagyok atekintetben, milyen lehetőségeket hoz számomra a jövő".

"Sajnos az én hatáskörömön kívül álló körülmények okán nem tudtam fellépni a bandával a legutóbbi négy, norvégia koncerten. Elnézést kérek a fesztivál-szervezőktől és a rajongóktól, akik eljöttek volna ezekre a bulikra...".

"Egyúttal szeretnék köszönetet mondani Bjarténak, Kjetilnek, Macieknek, Marvinnak és Vidarnak; az egész stábnak, és minden bandának, akivel valaha is együtt turnéztunk; illetve mindenkinek, akinek bármilyen köze volt a Kvelertak-hoz. Elsősorban természetesen a csodálatos rajongók irányába tartozom köszönettel, mivel által voltunk képesek arra, amire. Nagyon büszke és hálás vagyok mindenre és mindenért, amit a Kvelertak elért. Köszönöm a közös élményeket; egyúttal pedig a szerenécsébe és sikerekben gazdag jövőt kívánok a bandának".

"Kvelertakk for meg!" - Erlend Hjelvik

Az új énekes kilétére tehát 2018. július 20-án derült fény: a norvégiai Fjellparken színpadán már Ivar Nikolaisen énekelt (erről lentebb látható egy felvétel).

A banda akkori közleménye itt olvasható: "Roppantul izgatottak vagyunk, hogy immáron Ivarral közösen dolgozhatunk. A Kvelertak és Ivar kapcsolata egyébként régre visszanyúlik. Mind turnénk kísérőjeként (saját bandái, a The Good, The Bad, And The Zugly és a Silver színeiben), mind pedig a 'Blodtørst' vendég-énekeseként szerepelt nálunk. Ivar számunkra a megfelelő frontember - mi sem természetesebb tehát annál, mint hogy ő veszi át a trónt".

Nikolaisen hozzátette: "Azóta nagy rajongója vagyok a Kvelertak-nak, hogy annak idején - nagyjából tíz éve először láttam és hallottam őket. Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy a banda tagja lehetek! Annyi biztos, hogy nem fogom Erlend-et utánozni. Erlend egy oroszlán; én pedig csak egy kis patkány vagyok. Viszont ez a patkány dühös, fertőző és pestises; egy újabb mérgezett porszem a gépezetben!".

A Kvelertak összesen három nagysikerű albumot rögzített Erlenddel. A legutóbbi nagylemez  'Nattesferd' címmel jelent meg, 2016 májusában, mint a 2013-as 'Meir' folytatása. A 'Nattesferd' a banda első albuma volt, amit hazájukban, szülővárosukban (Oslo) rögzítettek. Ezt a lemez olyan patinás magazinok év végi toplistáján szerepelt, mint a Rolling Stone, a Stereogum és a Consequence Of Sound.

A Kvelertak 2014-ben elnyerte a 42. éves Spellemann díjátadó 'Metal' kategóriájának aranyérmét - mindezt a 'Meir' című nagylemeze sikerei okán; lévén az anyag a hivatalos norvég zenei toplista élén végzett. Az USA-ban az első héten 1,800 példányban elkelt album 2013. március 26-án jelent meg, a Roadrunner Records jóvoltából.


Pénteken jelenik meg a KVELERTAK zenekar negyedik albuma, a 'Splid' - itt az új dal, a 'Fanden Ta Dette Hull'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás