Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Bemutatta új felállását és új dalát az ONSLAUGHT zenekar


2020-07-17

A legendás brit thrasherek háza táján zajlik az élet. Április végén az alábbi híreket közölték:

"Szomorúan kell bejelentenünk, hogy Sy Keeler távozik az Onslaught énekesi posztjáról. A modernkori zeneipar természete okán néhány dolog egyre nehezebben fenntartható, Sy karrierje pedig teljesen más irányba ment el az évek során. Ezért most elköszönünk barátunktól, és a legjobbakat kívánjuk neki és családjának; egyúttal hatalmas köszönetet mondunk neki, amiért mérhetetlen vokál-tehetségével hozzájárult a banda tevékenységeihez. Rengeteg szép közös emléket tudhatunk magunk mögött, és néhány fasza lemezt is elkészítettünk közösen - nem is beszélve a fantasztikus világkörüli turnékról. Sajnos semmi nem tart örökké, de mint egységes banda annyit biztosra mondhatunk: ami nem öl meg, az egyszer majd erősebbé tesz minket!. Reméljük Sy a jövőben még vendégként részt vesz néhány bulinkon! Veletek pedig hamarosan ismét találkozunk!" - szólt az Onslught közleménye néhány hónappal ezelőtt...

2020. május 4-én érkezett a hír, miszerint a banda megtalálta új frontemberét, Dave Garnett személyében.

"Rendkívül büszkék vagyunk, hogy az Onslaught soraiban tudhatjuk Dave-et. Fogadjátok őt egy hatalmas 'THRASH METAL'-üdvözlettel!" - közölte a banda.

Az új énekes a következőket nyilatkozta: "Jómagam - mint ahogy a legtöbb rajongó - megdöbbenve vettem tudomásul, hogy Sy Keeler kilépett az Onslaught-ból, mivel az ő ének-stílusa óriási hatással volt rám éveken keresztül. Így tehát mondanom sem kell, hogy hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy engem kért fel a banda, hogy betöltsem az ő helyét. Mint az Onslaught új hangja, szeretném megköszönni Sy-nak az elmúlt években nyújtott, fantasztikus teljesítményét; egyúttal pedig azt kívánom, hogy új hangzással és energiával lássam el a bandát. Lévén új album van készülőben, és számos koncertet / fesztivál-fellépést is tervezünk, rettentően izgatott vagyok és őrülten várom már, hogy végre megadhassam én is a rajongóknak azt, amit érdemelnek!!!".

A banda egy kisebb ízelítőt is közzétett az új énekes részvételével:

Az Onslaught ezen felül bejelentette, hogy soron következők nagylemeze 'Generation Antichrist' címmel jelenik meg az AFM Records jóvoltából, 2020. augusztus 7-én.

Az új albumot a Grammy-díjas Daniel Bergstrand producerrel rögzítették Svédországban, az Uppsala-beli Dugout Stúdióban, mint a 2013-as 'VI' album folytatását. Ez tehát a banda első albuma, amin Dave Garnett énekel.

Az Onslaught már 2018-ban hírül adta, hogy készül az új album; Nige Rockett gitáros pedig most az alábbi infókkal szolgált: "Wow! Nagyon örülünk, hogy végre elkészültünk ezzel az albummal. Hatalmas kihívás volt számunkra az, hogy mindent sikeresen befejezzünk, a világ jelenleg eseményeinek tükrében. Ennek érdekében néhány szabályt meg kellett szegnünk, és szokatlan dolgokat kellett kiviteleznünk, de végül elértük a célunkat".

"Azt kell, hogy mondjam, hogy ez egy igazán brutális lemez, és jó eséllyel változtatja meg az Onslaught jövőjét. Egy természetes hangzású, rendkívül nyers megszólalású albumra számíthattok. Technológiai szempontból igencsak visszafogtuk magunkat és érzésem szerint Daniel Bergstrand hihetetlenül jó munkát végzett a keveréssel".

"A 'Generation Antichrist' albumon mindannyian túlteljesítettük önmagunkat, de külön ki kell emelnem új énekesünk, Dave Garnett pusztító teljesítményét! Szinte lehetetlen feladatnak tűnt betölteni a Sy Keeler után maradt hatalmas űrt, de Dave-nek és az ő egyedi stílusának köszönhetően lett igazán bombasztikus ez az album. Biztos vagyok benne, hogy új énekesünk meglehetősen népszerű lesz a rajongók körében".

A tracklista:
01. Rise To Power
02. Strike Fast Strike Hard
03. Bow Down To The Clowns
04. Generation Antichrist
05. All Seeing Eye
06. Addicted To The Smell Of Death
07. Empires Fall
08. Religiousuicide
09. A Perfect Day To Die

A 'Generation Anitchrist' előrendelési infói itt érhetők el. Az első ízelítő, a 'Religiousuicide' című szám hivatalos szöveges videó alább tekinthető meg.

"Én és a srácok kibaszottul izgatottak vagyunk, hogy végre rátok szabadíthatjuk a ‘Religiousuicide’ dalt" - nyilatkozta Nige Rockett. "Ez az egyik legintenzívebb, legtöbb gyűlölettel eláttott dal, amit az Onslaught valaha is szerzett. Konkrétan a koncertek első sorába szántuk ezt a nótát!".

Újonnan megjelent a 'Generation Antichrist' album újabb single-dala, a 'Bow Down To The Clowns', aminek videoklipjét egy különleges utazó cirkusz ihlette. Dalszövegileg pedig a társadalom "mások előtt való meghajlása, behódolása" a fő téma: ezt jelképezik a báb-zsinóron lógó bohócok, akiket jelen esetben a banda tagjai játszanak.

Az Onslaught 2019 márciusában mutatta be előző felállásának aktuális single-dalát, az 'A Perfect Day To Die'-t (amiben még Sy Keeler énekel). Nige Rockett ennek kapcsán a következőket mondta: "Nagyon örülünk, hogy végre a rajongókra szabadíthatjuk új zenénket; pontosabban a soron következő album első single-dalát, az 'A Perfect Day to Die'-t. Ez a dal főhajtás a közelmúltban elhunyt barátaink, a Motörhead tagjai előtt, akik a kezdetektől fogva hatalmas hatást gyakoroltak az Onslaught-ra. Az új nótát egyébként Jacob Hansen (Volbeat, Udo, Evergrey) keverte, és mi magunk produceltük, Pete Hinton (Saxon) közreműködésében".

Az Onslaught legutóbbi stúdiólemeze 'VI' címmel jelent meg 2013 szeptemberében, az AFM jóvoltából. A 2011-es 'Sounds Of Violence' folytatását Svédországban keverte Thomas "Plec" Johansson (Tiamat, Scar Symmetry) hangtechnikus.


Bemutatta új felállását és új dalát az ONSLAUGHT zenekar
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás