Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [324. rész]


2018-07-18

Új generációs skandináv prog-metal muzsika - ez szól ma!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 324. rész

CØNSTANTINE - 'In Fading Light'

A Cønstantine egy finn progresszív metal banda, ami 2006-ban alakult, Jyväskylä városában. Mindeddig egy EP-je és három nagylemeze jelent meg a zenekarnak.

A "Finnország szívéből" származó Cønstantine a tehetség, a fiatalos lendület és a stílus nyerő elegyét vonultatja fel. Eredetileg is azzal a céllal alakult a banda, hogy "felrázzák a prog-metal világát és a műfaj dinoszauruszait". A rendkívül dallamérzékkel megáldott csapat feszes ritmusaival színtiszta muzikális erőt prezentál; ezáltal térdre kényszerítve okoz meglepetést minden prog-metal fannak.

Persze a Cønstantine nem állapodik meg szimplán a tradícionális progresszív zenénél: dalaikban olyan modern stílusok hatásai is hallhatók, mint az alternatív rock / metal és a djent. Fontos továbbá megemlíteni a tehetséges, sokoldalú énekes Lassi Vaaranen hangját is, aminek köszönhetően a Cønstantine garantáltan felhívja magára a hallgatók figyelmét.

A Cønstantine 2007-ben két mini demó-lemezt is felvett ('Master of Disaster' és 'Time of Chaos' címen). Egy évvel később további két hasonló lemezt ('Divide et Impera', 'A Play of Minds') eszközöltek. 2010-ben végre megjelenhetett az első hivatalos album, az 'A Future Without a Past' EP; 2011 októberében pedig a Palokka Records kiadta a debütáló, 'Divine Design' című nagylemezt. Ennek folytatása szinte napra pontosan két évvel később látott napvilágot, 'Resign Due' címen - immáron független gondozásban. A két album kiadása között, 2012-ben a csapat elnyerte a Finnish Metal Awards 'Legjobb új bandájának' járó díját. A Cønstantine legutóbbi stúdióalbuma, az 'Esthesia' 2017 nyarán jelent meg - ezt kiadó híján ismét saját költségükön finanszírozták a tagok.

Bővebb infók, hírek a bínadáról: www.facebook.com/constantinefi

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [324. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás