Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

VREID - új szöveges videó a 'Lifehunger' albumról: 'One Hundred Years'


2019-04-11

A norvég dallamos black metal banda 2018. szeptember 28-án adta ki új stúdióalbumát, a Season Of Mist Records jóvoltából.

A legendás Windir zenekar "spirituális utódja", a Vreid az elmúlt években tökélyre fejlesztette a melodic black metal műfajt, és a csúcsra juttatta annak tradícionális hatásait. Rock-elemekkel megspékelt, egyedi stílusú zenéjük 2018 őszén egy újabb epikus album formájában tárult a hallgatók elé.

A 'Lifehunger' albumra (ami a 2015-ös 'Sólverv' folytatása) többek közt olyan dalok kerültek fel, mint a "dicső szólógitárokkal gazdagon felvértezett, melankólikus dallamokkal és dühös blast-beatekkel teli 'One Hundred Years', 'Dead White' és 'Black Rites In The Black Nights'". A 'Lifehunger' célja, hogy "mérhetetlen extrémitása révén felforgassa a műfaj konvencióit, és új értelmet adjon a 'sötétség' zenei kifejezésének".

"Néha minden olyan sötét, hogy csak az életet látod magad körül. Ez az album arról az ősi, primitív éhségről szól, aminek révén felemelt fejjel folytatod az utad. A kreatív lélek ünnepe ez; egyben egy hatalmas 'baszd meg' minden utadban álló akadálynak".

A tracklista:
01. Flowers & Blood
02. One Hundred Years
03. Lifehunger
04. The Dead White
05. Hello Darkness
06. Black Rites in the Black Nights
07. Sokrates Must Die
08. Heimatt

Az album címadó dala lentebb meghallgatható.
"A 'Lifehunger' címadó dala az első single, mivel ez a dal egy súlyos, durva és kemény szörnyeteg. Ennél persze jóval több mindenre kell számítani - ez a lemez épp olyan sokoldalú, mint az élet maga"...

Később megjelent a 'Black Rites In The Black Nights' és a 'One Hundred Years' szöveges videója, a megjelenés napján pedig közzétették a teljes album-streamet is:

A Vreid egy intenzíven turnézó zenekar, immáron 15 éve. A négytagú norvég banda mindeddig több mint 500 koncertet adott, 25 országban. Felléptek Európa, Észak-Amerika, Japán és India nagyvárosaiban; valamint a világ legnagyobb metal-fesztiváljain is. Idén tavasszal a Kalmah előzenekaraként járják Észak-Amerikát, ahova hat év kihagyás után térnek vissza, a 'Lifehunger' album promóciója keretében.

Bővebb infók, hírek a bandáról és a koncertekről: www.facebook.com/vreidofficial


VREID - új szöveges videó a 'Lifehunger' albumról: 'One Hundred Years'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás