Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

TERRORIZER - bejelentette visszatérő albumát a legendás grindcore banda


2018-07-18

A legendás grindcore formáció a The End Records-hoz igazolt; egyben közzétette régóta várt visszatérő albuma részleteit.

A 1986-ban alakult los angelesi banda 1989-ben adta ki klasszikussá vált 'World Downfall' albumát, amit többek közt a Morbid Angel-ből is ismert Pete Sandoval ultra-gyors és technikás dob-játéka tett világhírűvé. Tulajdonképpen ezen album sikerei vezettek odáig, hogy Sandoval-t bevették a Morbid Angel-be, Jesse Pintado gitáros pedig a Napalm Death tagja lett. E klasszikus felállást Oscar Garcia (Nausea) énekes és David Vincent (Morbid Angel) basszer tette teljessé. Annak ellenére, hogy a Terrorizer éveken keresztül inaktív volt, mindkét zenész rendszeresen játszotta a 'World Downfall' dalait későbbi bandái színeiben. A rajongók mindvégig kitartottak a kultikus zenekar mellett; így 2005-ben végre eljött az újjáalakulás és a reunion-album kiadásának ideje: Sandoval és Pintado megújult felállással rögzítette a 2006-ban megjelent 'Darker Days Ahead' lemezt, amin Anthony Rezhawk énekel és Tony Norman (Morbid Angel) basszusgitározik. Pintado sajnos még abban az évben elhunyt, miután komplikációk léptek fel máj-műtétje közben... 2012-ben Sandoval és Rezhawk támasztotta fel ismét a Terrorizer-t (David Vincent és Katrina Culture társaságában). Ekkor jelent meg a 'Hordes of Zombies' album, amin már Lee Harrison és Sam Molina (Monstrosity) gitározik.

Harrison, Molina és Sandoval 2016-ban ismét újjáélesztette a Terrorizer zenekart. Ekkor kötöttek szerződét a The End Records - ennek értelmében pedig 'Caustic Attack' címmel hat év után megjelenhet egy újabb jövőbeni grindcore-klasszikus. A 'Caustic Attack' producere a híres Jason Suecof (Deicide, All That Remains, Kataklysm, Battlecross) volt. A felvételek a legendás floridai Audiohammer Stúdióban zajlottak. Az apokaliptikus lemezborító Timbul Cahyono (Rotting Corpse, Pyrexia) nevéhez fűződik.

A Terrorizer már 2014-ben nekilátott a 'Caustic Attack' munkálatainak; habár addig nem lehetett biztosra kijelenteni semmit, amíg Sandoval teljesen fel nem épül betegségéből. A veterán dobos 2009 óta küzd komoly hát- és gerinc-problémákkal - ahogy az egy olimpiai szintű death metal-dobostól (mondhatni) el is várható. Miután gerincének lemezei szinte teljes mértékben elkoptak, kényszerszerű volt a műtét - ez 2010 márciusában történt meg. Az elkövetkezendő években Sandoval egyre jobban érezte magát, ezért összeállt a Malevolent Creation-ből és a Monstrosity-ből ismert Lee Harrison-nal, aki akkoriban az Obituary gitárosaként turnézott. Kettejük kollaborációja végül odáig vezetett, hogy újra összeállt a Terrorizer. A magabiztosan doboló Sandoval meghívta Sam Molina basszusgitárost a bandába (ő Harrison-nal együtt zenélt a Monstrosity-ben), hogy trióként nekilássanak a 'Caustic Attack' munkálatainak.

Az új album tehát egy meglehetősen eseménydús, zűrzavaros időben fogant - nem túlzás kijelenteni, hogy a 'Caustic Attack' dalai egy közelgő apokalipszis zenéjén szólnak a hallgtókhoz. Légi bombázások, falvakat porig romboló óriások, gépfegyverek szűnni nem akaró zaja - ezek juthatnak eszünkbe a Terrorizer új dalai hallatán. Sandoval kétségkívül az egyik leggyorsabb kezű death metal-dobos; a blast-beatek pionírja - tudását és tehetségét nem tartja vissza a 'Caustic Attack' albumon sem; sőt: a gyors dalok még gyorsabbak, az ütemek még feszesebbek és precízebbek, mint valaha. Az autentikus hangzásért persze felelős a veterán producer, Jason Suecof is, aki Sandovallal együttműködve kihozta a maximumot a csapatból.

Sandoval - miután 2013-ban kilépett a Morbid Angel-ből - minden energiáját a Terrorizer-re fordítja. Mivel a banda hatéves átka végre megszakadt, elkészülhetett a régóta várt album, és nekiláthatott a jövőbeni turnék leszervezésének.

Nagyon jó érzés újra zenélni” - mondta Sandoval. “Valóban rendkívül keményen dolgoztam a felépülésemen; és ez munka most végre kifizetődött, mivel e dalok előadása közben ismét úgy érzem magam, mintha 1990 vagy 2000 lenne. Mondhatni újra fiatal vagyok; megint problémáktól mentesen dobolhatok. Pedig nem is egyszerű a dolog, mert ez a lemez tele van váltásokkal, dupla-basszussal és gyors blast-beatekkel...".

A 'Caustic Attack' a The End Records jóvoltából jelenik meg az ősz folyamán. Néhány héten belül közzéteszik a további részleteket, első ízelítőket...


TERRORIZER - bejelentette visszatérő albumát a legendás grindcore banda
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás