Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

TERRORIZER - januári európai turnén mutatja be visszatérő albumát a legendás grindcore banda


2018-11-20

A legendás grindcore formáció a The End Records-hoz igazolt; egyben kiadta régóta várt visszatérő albumát. Januárban indul az európai lemezbemutató turné!

A 1986-ban alakult los angelesi banda 1989-ben adta ki klasszikussá vált 'World Downfall' albumát, amit többek közt a Morbid Angel-ből is ismert Pete Sandoval ultra-gyors és technikás dob-játéka tett világhírűvé. Tulajdonképpen ezen album sikerei vezettek odáig, hogy Sandoval-t bevették a Morbid Angel-be, Jesse Pintado gitáros pedig a Napalm Death tagja lett. E klasszikus felállást Oscar Garcia (Nausea) énekes és David Vincent (Morbid Angel) basszer tette teljessé. Annak ellenére, hogy a Terrorizer éveken keresztül inaktív volt, mindkét zenész rendszeresen játszotta a 'World Downfall' dalait későbbi bandái színeiben. A rajongók mindvégig kitartottak a kultikus zenekar mellett; így 2005-ben végre eljött az újjáalakulás és a reunion-album kiadásának ideje: Sandoval és Pintado megújult felállással rögzítette a 2006-ban megjelent 'Darker Days Ahead' lemezt, amin Anthony Rezhawk énekel és Tony Norman (Morbid Angel) basszusgitározik. Pintado sajnos még abban az évben elhunyt, miután komplikációk léptek fel máj-műtétje közben... 2012-ben Sandoval és Rezhawk támasztotta fel ismét a Terrorizer-t (David Vincent és Katrina Culture társaságában). Ekkor jelent meg a 'Hordes of Zombies' album, amin már Lee Harrison és Sam Molina (Monstrosity) gitározik.

Harrison, Molina és Sandoval 2016-ban ismét újjáélesztette a Terrorizer zenekart. Ekkor kötöttek szerződét a The End Records - ennek értelmében pedig 'Caustic Attack' címmel hat év után megjelenhet egy újabb jövőbeni grindcore-klasszikus. A 'Caustic Attack' producere a híres Jason Suecof (Deicide, All That Remains, Kataklysm, Battlecross) volt. A felvételek a legendás floridai Audiohammer Stúdióban zajlottak. Az apokaliptikus lemezborító Timbul Cahyono (Rotting Corpse, Pyrexia) nevéhez fűződik.

A Terrorizer már 2014-ben nekilátott a 'Caustic Attack' munkálatainak; habár addig nem lehetett biztosra kijelenteni semmit, amíg Sandoval teljesen fel nem épül betegségéből. A veterán dobos 2009 óta küzd komoly hát- és gerinc-problémákkal - ahogy az egy olimpiai szintű death metal-dobostól (mondhatni) el is várható. Miután gerincének lemezei szinte teljes mértékben elkoptak, kényszerszerű volt a műtét - ez 2010 márciusában történt meg. Az elkövetkezendő években Sandoval egyre jobban érezte magát, ezért összeállt a Malevolent Creation-ből és a Monstrosity-ből ismert Lee Harrison-nal, aki akkoriban az Obituary gitárosaként turnézott. Kettejük kollaborációja végül odáig vezetett, hogy újra összeállt a Terrorizer. A magabiztosan doboló Sandoval meghívta Sam Molina basszusgitárost a bandába (ő Harrison-nal együtt zenélt a Monstrosity-ben), hogy trióként nekilássanak a 'Caustic Attack' munkálatainak.

Az új album tehát egy meglehetősen eseménydús, zűrzavaros időben fogant - nem túlzás kijelenteni, hogy a 'Caustic Attack' dalai egy közelgő apokalipszis zenéjén szólnak a hallgtókhoz. Légi bombázások, falvakat porig romboló óriások, gépfegyverek szűnni nem akaró zaja - ezek juthatnak eszünkbe a Terrorizer új dalai hallatán. Sandoval kétségkívül az egyik leggyorsabb kezű death metal-dobos; a blast-beatek pionírja - tudását és tehetségét nem tartja vissza a 'Caustic Attack' albumon sem; sőt: a gyors dalok még gyorsabbak, az ütemek még feszesebbek és precízebbek, mint valaha. Az autentikus hangzásért persze felelős a veterán producer, Jason Suecof (Deicide, All That Remains, Kataklysm, Battlecross) is, aki Sandovallal együttműködve kihozta a maximumot a csapatból, a híres floridai Audiohammer Stúdióban.

Sandoval - miután 2013-ban kilépett a Morbid Angel-ből - minden energiáját a Terrorizer-re fordítja. Mivel a banda hatéves átka végre megszakadt, elkészülhetett a régóta várt album, és nekiláthatott a jövőbeni turnék leszervezésének.

Nagyon jó érzés újra zenélni” - mondta Sandoval. “Valóban rendkívül keményen dolgoztam a felépülésemen; és ez munka most végre kifizetődött, mivel e dalok előadása közben ismét úgy érzem magam, mintha 1990 vagy 2000 lenne. Mondhatni újra fiatal vagyok; megint problémáktól mentesen dobolhatok. Pedig nem is egyszerű a dolog, mert ez a lemez tele van váltásokkal, dupla-basszussal és gyors blast-beatekkel...".

A tracklista:
01. Turbulence
02. Invasion
03. Conflict And Despair
04. Devastate
05. Crisis
06. Infiltration
07. The Downtrodden
08. Trench Of Corruption
09. Sharp Knives
10. Failed Assassin
11. Caustic Attack
12. Poison Gas Tsunami
13. Terror Cycles
14. Wasteland

A 'Caustic Attack' a The End Records jóvoltából jelent meg 2018. október 12-én, a fentebb látható borítóval, amit Timbul Cahyono (Rotting Corpse, Pyrexia) tervezett.

Az új album promóciós európai turnéját 2019 januárjában bonyolítja le a banda, a Skeletal Remains és a De Profundis társaságában. A körút teljes beosztása lentebb megtekinthető.

Az új album lentebb teljes egészében meghallgatható:


TERRORIZER - januári európai turnén mutatja be visszatérő albumát a legendás grindcore banda
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás