Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Új klipet mutatott be 'Patina' című albumáról Jake E. Lee bandája, a RED DRAGON CARTEL - február végén indul a lemezbemutató turné


2019-02-24

Jake E. Lee (Ozzy Osbourne, Badlands) zenekara, a Red Dragon Cartel tavaly novemberben tért vissza régóta várt második nagylemezével...

A Red Dragon Cartel élére 2015 augusztusában tért vissza a banda eredeti énekese, Darren James Smith (a Harem Scarem dobosa). A csapat a 2016-os év végét és 2017 nagy részét turné-mentesen, stúdiózással töltötte. A második Red Dragon Cartel album 2018. november 9-én jelent meg, a Frontiers jóvoltából, 'Patina' címmel (CD-n, LP-n és digitálisan).

A 'Patina' albumot a Pennysylvania-beli Dillsburg-ben rögzítették, az Obscenic Arts Stúdióban. A hanganyag keverését a legendás Max Norman (Megadeth, Ozzy, Savatage) végezte el.

A kiadói közlemény szerint Lee és bandatársai - Darren James Smith, Anthony Esposito basszusgitáros (ex-Lynch Mob) és Phil Varone dobos (ex-Saigon Kick, Skid Row) - "egy olyan albumot állítottak elő, amire a rajongók a legendás Badlands feloszlása óta epekedve várnak".

A Lee és Esposito által producelt album munkálatai kapcsán a gitáros így nyilatkozott: "Érzésem szerint nagyszerűen sikerült együttműködnünk, mint zenészek és producerek egyaránt. Kölcsönösen bátorítottuk egymást az új dolgok kipróbálásában... vagyis inkább Anthony bátorított engem. Egyszerűen elképesztő, ahogy minden részletre gondosan odafigyel - erre én egyedül nem lettem volna képes. Anthony munka-morálja intenzív hatással volt rám is, és mindannyiónkra. Ha esetleg véletlenül nem értettem egyet valamiben, akkor addig dolgoztunk, ötletelgettünk, amíg egyezségre nem jutottunk... vagy éppen totálisan újragondoltuk az egészet. Addig nem álltunk meg, amíg mind a ketten azt nem mondtuk minden adott dalra: "tökéletes". Ha csinálunk következő lemezt, azt is mindenképpen ezzel a felállással fogjuk tenni".

A Red Dragon Cartel legújabb tagja a Skid Row-ban és a Saigon Kick-ben is megfordult dobos, Phil Varone. Lee elmondta: "Phil egy fantasztikus gitáros; egy groove-orientált játékos, aki nem fél fejük tetejére fordítani a dolgokat, és hozzáadni egyéni megoldásait az egyes dalokhoz".

A 'Patina' stílusilag nagyban különbözik a Red Dragon Cartel debütáló albumától; lévén az új anyag blues-osabb hard rock-elemekkel van felszerelve, az előbbi heavy metalos mivoltához képest. Lee megjegyezte: "Az első album egyfajta "összeszedett", "összegyűjtögetett" album volt, mivel régi - néhol 10 évesnél is idősebb - dal-ötletek szerepelnek rajta; és egyébként is... azt a lemez nem egységes bandaként vettük fel, hanem külön-külön, egyesével. Az új album esetében azonban nulláról építkeztünk - mind a dalok eredete és feléítése tekintetében; és ezúttal mindenki egy közös szobában tépte a hangszerét. Modani sem kell, hogy így jóval organikusabb volt a dolog - ilyen érzés pedig csak karrierem első 20 évében kerített hatalmába engem".

A 'Patina' zenei hatásai kapcsán Jake közölte: "Inspirációimat olyan előadóktól szereztem, akikért fiatalkoromban rajongtam. Robin Trower, Santana, Black Sabbath, Captain Beyond, Thin Lizzy, Grand Funk Railroad, David Bowie... meg még sorolhatnám, de ezek mellett ki kell emelnem még a Sly & the Family Stone-t, Dick Dale-t, a komplett psych-színteret és George Benson-t is. Persze nem kell megijedni: ha meghalljátok a dalokat, minden értelmet nyer!".

Íme a 'Patina' borítója és a tracklista:

01. Speedbag
02. Havana
03. Crooked Man
04. The Luxury Of Breathing
05. Bitter
06. Chasing Ghosts
07. A Painted Heart
08. Punchclown (bónusz track)
09. My Beautiful Mess
10. Ink & Water

Az első négy single-dal, a 'Havana', a 'Crooked Man', a 'Bitter' és a 'Speedbag' videoklipje lentebb megtekinthető, ízelítőképpen a rendeléshez.

Így készült az album:

Az új lemez promóciós turnéja 2019. február 23-án indul, a nevadai Reno-ban. Az észak-amerikai körút teljes beosztása itt érhető el:

A Red Dragon Cartel először 2015 márciusban vált meg Darren James Smith énekestől. A szakítás egyik oka az volt, hogy Smith épp akkor indult turnéra eredeti bandájával, a veterán kanadai hard rocker Harem Scarem-mel (ahol a dobos-vokalista posztját tölti be).

A Red Dragon Cartel második énekese Michael Beck lett, aki tulajdonosa és producere a híres arizonai SoundVision Recording Stúdiónak. Beck többek közt olyan bandák lemezein végzett hangtechnikai munkálatokat, mint a Soilwork, az Abigail Williams, a The Black Dahlia Murder és a Daath. Beck 2015. április 26-án adta utolsó koncertjét a bandával, a kanadai Ottawában...

A banda május eleji koncertjei Chas West énekessel (Jason Bonham, Lynch Mob) kerültek lebonyolításra. Őt Paul D'Eath (Citizens Unite, Mushroom Trail) váltotta (aki 2015. július 9-én mutatkozott be a banda színeiben, egy Philadelphia-i koncert alkalmával); később pedig Shawn Crosby állt a banda élére, néhány buli erejéig.

Ezt követően tért vissza Darren Smith, aki a banda első albumán énekel. A 2014-ben megjelent, debütáló RDC lemez első körben több mint ötezer példányban kelt el az USA-ban; ezzel a Billboard-lista 69. helyére került fel.


Új klipet mutatott be 'Patina' című albumáról Jake E. Lee bandája, a RED DRAGON CARTEL - február végén indul a lemezbemutató turné
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás