Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

WHIPLASH - jövőre új albummal térnek vissza a veterán East Coast-thrasherek


2018-07-18

A nagy múltú, New Jersey-beli thrasherek a Metal Blade Records-szal kötött lemezszerződést.

A Whiplash egy legendás thrash metal banda, amit Tony Portaro üzemeltet immáron 30 éve. A villámgyors riffjeiről és szólóiról ismert Portaro vérbeli old-school formációként működteti bandáját, ami 1984-ben robbant be a US-metal színterére, köszönhetően eredeti, autentikus thrash muzsikájának. Debütáló lemezüker, a Roadrunner jóvoltálból megjelent 'Power and Pain'-t további két klasszikussá vált stúdióalbum követte: mind a 'Ticket to Mayhem', mind az 'Insult to Injury' fontos pozíciót foglal el a világ metal-archívumában.

New Jersey-i lakosként Portaro természetesen a híres NY-klubok (CBGB, L'Amour) állandó vendége volt. Személyiségével és zenei tudásával rendszerint magához vonzotta a különféle tehetségeket, akikkel kiegészülve működött a Whiplash számos inkarnációja. Portaro titka, hogy mindig is a saját. Mindez - 2009-cel bezárólag - további négy Whiplash-lemezt eredményezett; a banda pedig mélyen belevéste magát a globális thrash-történelemkönyvbe.

A Whiplash most felvette egy vadonatúj albumot annak érdekében, hogy életben tartsa a klasszikus old-school hangzást. Portaro és csapata és híres hangrménök, Maor Appelbaum (Faith No More, Halford, Armored Saint, Sepultura, Candlemass, Anvil, Goatwhore) társaságában végezte el a stúdió-munkákat; a keverést pedig Maor társára, Phil Anderson-ra bízta. Mindkét hangtechnikus analóg készülékeket használ a keverőpult mellett; így Portaro autentikus thrash-hangzásra irányuló vágyait garantáltan beteljesültek.

Tony Portaro mellett jelenleg Dank Delong basszusgitáros és Ron Lipnicki dobos alkotja a Whipléash felállását. Az előbbit Portaro már 2010-ben bevette a bandába, köszönhetően energikus performanszainak és technikás megoldásainak. A Hades együttesben, majd 12 éven át az Overkill-ben bizonyító Lipnicki 2018-ban érkezett a bandába; és ezzel együtt nyílt egy új éra, mivel ugyanekkor ajánlott nekik szerződést a Metal Blade Records.

A Whiplash tehát továbbra is arra törekszik, hogy életben tartsa az old-school thrash zenét; egyben pedig az új generációval is megkedveltesse ezt a műfajt. "THRASH 'TIL DEATH!"

A Whiplash következő albuma 2019 első felében fog megjelenni.


WHIPLASH - jövőre új albummal térnek vissza a veterán East Coast-thrasherek
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás