Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

50. évfordulója alkalmából jelenik meg a legendás NAZARETH együttes új albuma, a 'Tattooed on My Brain' - itt a címadó dal videoklipje!


2018-10-02

Az olasz Frontiers Music Srl nemrég szerződést kötött a veterán rockbandával, melynek új nagylemeze 2018 októberében jelenhet meg.

A Nazareth jelenlegi felállását Jimmy Murrison gitáros, Lee Agnew dobos, Pete Agnew alapító / basszusgitáros, valamint egy új énekes, Carl Sentance alkotja (utóbbi 2015-ben csatlakozott a bandához, miután Dan McCafferty betegségére hivatkozva visszavonult).

Pete Agnew így nyilatkozott: “Lévén Carl az új énekesünk, és a Frontiers az új lemezkiadónk, rendkívüli az izgatottság, ami jelenleg körülvesz minket. Hasonlóan élvezetes dolgok vannak most kilátásban, mint mikor a legelső albumunkat rögzítettük!”.

A banda eredetileg 1968-ban alakult, The Shadettes néven, a skóciai Dunfermline-ban. Nazareth-ként 1970 tavaszától folytatták a banda működtetését - egy évvel később adták ki kultikussá vált debütáló albumukat. A zenekar azonban az 1973-as, Roger Glover (Deep Purple, Rainbow) által producelt 'Razamanaz' albummal vonult be a köztudatba; ezt követően pedig további két bombasztikus rock-albumot adtak ki ('Loud 'n' Proud' és 'Rampant' címen). 1975-ben jelent meg az újabb anyag, a 'Hair of the Dog', ami minden addiginál nagyobb siker lett: a címadó dal és a 'Love Hurts' című ballada a '70-es évek rock-rádióinak legsűrűbben játszott slágere volt.

A Nazareth még a '80-as években is remekül teljesített a lemezeladások tekintetében - különösképpen Németországban, ahol országos slágerré vált a 'Dream On' című dal. 1993-ban a következő generáció is megismerhette a bandát, miután a Guns N' Roses feldolgozta a 'Hair Of The Dog' című számot (a 'The Spaghetti Incident?' albumon).

A Nazareth mindeddig 23 stúdióalbumot rögzített - ezek javarésze platina- / arany- és ezüst-lemez lett több országban is. Legutóbbi albumuk, a 'Rock n’ Roll Telephone' 2014-ben került kiadásra - abban az évben ez volt a híresebb rockzene-kritikusok egyik kedvence; az album több év végi toplistára is felkerült.

Az olasz Frontiers kiadó 2017 májusában jelentette be, hogy örömmel járul hozzá a világ egyik leglegendásabb rock 'n’ roll bandájának örökségéhez, és boldogan veszi gondozásba az új Nazareth albumot, aminek megjelenése 2018. október 12.-re várható.

Az új album 'Tattooed on My Brain' címmel jelenik meg, CD-n, LP-n és digitálisan. A banda 24. nagylemeze az első, amin Carl Sentance (ex-Persian Risk, Don Airey) énekel.

Pete Agnew basszusgitáros így nyilatkozott az új album kapcsán: "Annyit bizton állíthatok, hogy ez az új lemez - köszönhetően az új felállásnak - a Nazareth történelmének minden eddigi lemeze fölé fog emelkedni; és remélhetőleg bandánk karierrjének legjobb műveként fogják emlegetni. Mindegyik lemezünk valamennyire magán viseli a régi, klasszikus Nazareth-hangzást; ami érthető is, lévén ezek a zenészek egész életükben ezeket a klasszikus nótákat játszották... ez az új album azonban üde, friss és inspirációval teli; ami köszönhető annak ténynek, hogy új énekesünk van: Carl Sentance. Bandatagok változhatnak, járhatják örökre ugyanazt az utat; de nincs még egy olyan eset, amikor annyira gyökeresen megváltozna a hozzáállás, a hangzás és az előadásmód, mint egy új frontember érkezésével. Márpedig ez a tény nagy hatással van mindenre; például a többiek dalszerzői stílusára, mivel komponálás közben figyelni kell az énekes stílusára, hangjára is. Carl személyében természetesen nem csak új énekest, de új dalszerzőt is köszönthetünk; így ez az album kétségkívül frissebb, mint egy frissen tojt tojás... amiben persze benne van minden összetevő, mely az eredeti Nazareth-formulát alkotja. És nem mellesleg fantasztikus az íze!".

A Nazareth tehát energiával feltöltve tért vissza egy új albummal, ami felvonultatja a banda gyökereit; de ugyanakkor prezentálja a legendás csapat fejlődését, jövőbeni irányvonálat. A 'Tattooed on My Brain' egy fertőző, fülbemászó, fogós album... egyszóval pont az, amit a Nazareth-től elvárnánk.

Az új lemezt itt lehet előrendelni CD-n, LP-n és digitális változatban. A tracklista így néz ki:

01. Never Dance With The Devil
02. Tattooed On My Brain
03. State Of Emergency
04. Rubik's Romance
05. Pole To Pole
06. Push
07. The Secret Is Out
08. Don't Throw Your Love Away
09. Crazy Molly
10. Silent Symphony
11. What Goes Around
12. Change
13. You Call Me

Az első két single, a 'Pole To Pole' és a 'State Of Emergency' lentebb meghallgatható. Szintén lentebb érhető el a lemez címadó dalának hivatalos klipje.

A Nazareth nyár végén és az ősz folyamán is az új album promóciójával turnézik. A teljes beosztás és a jegy-infók itt érhetők el.

Hazánkban idén két alkalommal is fellép a legendás zenekar: július 14-én Mezőkövesden játszottak ingyenes bulit, december 5-én pedig a budapesti A38 Hajón adnak koncertet, fennállásuk 50. évfordulója alkalmából.


50. évfordulója alkalmából jelenik meg a legendás NAZARETH együttes új albuma, a 'Tattooed on My Brain' - itt a címadó dal videoklipje!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás