Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Damir Eskic a DESTRUCTION új gitárosa


2019-02-28

A veterán német thrash banda Damir Eskic gitáros érkezésével vált ismét négytagúvá.

"IGEN, ÚJRA NÉGYTAGÚ A BANDA! Lehet, hogy sokan meglepetésként éritek meg mindezt, de mi most büszkén jelentjük be: Damir Eskic bandánk új szólógitárosa, aki ezentúl eredeti pengetősünket, Mike-ot kíséri saját húrjain! Damir egy bosnyák felmenőkkel rendelkeő, svájci gitáros, aki gitár-oktatóként dolgozik, és ő maga is Tommy Vetterli (Coroner) egykori tanítványa! Emellett tagja egy Gomorra nevezetű heavy metal bandának, és nem mellesleg nálunk is szerepelt már korábban: 2016-os 'Under Attack' albumunkra három szólót is feljátszott".

Damir közleménye így szól: "Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy tagja lehetek ennek a Thrash Metal-famíliának, és a műfaj egyik legnagyobb kiválóságához csatlakozhatok! Már az is hatalmas boldogsággal töltött el, hogy feljátszhattam három szólót az 'Under Attack' albumra, de most, néhány évvel később az a hihetetlen megtiszteltetés ért, hogy immáron hivatalosan is részese lehetek a történetnek! Alig várom már, hogy megismerjem a Destruction-rajongókat a világ minden táján, és a srácokkal közösen zúzhassak le minden színpadot!".

Damir az európai Killfest turné keretében fog bemutatkozni a Destruction színeiben. A körút - aminek fellépője az Overkill, a Flotsam & Jetsam és a Meshiaak is - március 11-én érkezik a budapesti Barba Negrába.

"Jelenleg soron következő stúdióalbumunkon dolgozunk, ami 2019 augusztusában fog megjelenni a Nuclear Blast gondozásában. Az új nótákat már megírtuk, és a gitár-témákat is felvettük. Hamarosan közzétesszük a további részleteket, friss híreket; maradjatok türelemmel!" - közölte a Destruction zenekar, ami a következő videóban mutatta be új felállását:

A banda 2018 nyarán jelentette be: az Annihilator-ből és a Primal Fear-ből ismert Randy Black dobos lett Vaaver utódja. A frontember Schmier akkor így szólt: "Sok-sok évvel ezelőtt - amikor Randy még a Primal Fear tagja volt, mi pedig épp dobost kerestünk -, szóba jött Randy neve; ám akkor még nem akartuk megkérdezni őt, mivel tudtuk, hogy komolyan lekötelezte magát abban a bandában, ami egyébként hozzánk jóbarátként közel áll. Néháyn évvel később Randy beugrott Vaaver helyére, a Sepulturával közös amerikai turné erejéig (Vaaver-nek akkoriban született meg a második gyereke). Így most, amikor eljött az idő, hogy komolyan is új dobos után kellett néznünk, nyilvánvaló volt, hogy Randy az elsőszámú jelölt. Mégpedig azért, mert már annak idején is lenyűgözött minket feszes, ritmusos és végtelenül professzionális játékával. Arról nem is beszélve, hogy egy nagyszerű kanadai fickóról van szó, aki évek óta Németországban él. Nem is hozhattunk volna ennél jobb döntést! Pokoli üdvözlet a fedélzeten, haver!".

A banda gitárosa, Mike hozzátette: "Nyilvánvalóan nem könnyű átvenni egy olyan rendkívül tehetséges dobos helyét, mint Vaaver! De a show-nak mennie kell tovább; Randy pedig kiibaszott jó munkát végez, ütős, feszes, ritmusos, durva és egyben alázatos játékával. Készüljetek fel a pusztításra!".

Randy közleménye így szól: "Miután közösen lebonyolítottun néhány koncertet Ázsiában, Ausztráliában, és felléptünk egy pár nagyszerű fesztiválon, most boldogan jelenthetem be, hogy pozícióm - mint a legendás thrash metal banda, a 35 éve működő Destruction dobosa - hivatalossá vált! A jövőben azon leszek, hogy Schmierrel és Mike-kal közösen továbbvigyem a Destruction örökségét. Tervben van egy új CD rögzítése és egy világkörüli turné is. Alig várom már, hogy ismét útnak induljunk, és nyomassuk a thrash-t nektek, őrült metalistáknak!“.

"Randy Black dobossal és Damir Eskic szólógitárossal kiegészülve friss vérrel láttuk el a bandát. Ez néha szükséges ahhoz, hogy új célokat érjünk el, és életben tartsuk a THRASH-GÉPEZETET, felkészítvén azt az új kalandokra! Hamarosan találkozunk - augusztusban pedig megjelenik az új album!" - zárta a közleményeket Schmier.


Damir Eskic a DESTRUCTION új gitárosa
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás