Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

'Born to Perish' címmel jelent meg a DESTRUCTION 17. albuma - itt a 'Betrayal' hivatalos klipje!


2019-08-09

A veterán német thrash banda új stúdiólemeze augusztus 9-én jelent meg, a Nuclear Blast jóvoltából.

A 'Born to Perish' albumot 2019 januárja és februárja között rögzítette a megújult felállású banda; méghozzá V.O. Pulver (Pro-Pain, Burning Witches, Nervosa) hangmérnök segítségével, a svájci Little Creek Stúdió falai között. Ez a zenekar első albuma, amin Randy Black dobol és Damir Eskic gitározik.

A frontember Schmier elmondta: "Számunkra ez egy nagyon fontos lemez. Az új felállásnak van valami rendkívül pozitív energiája, ami fantasztikus érzésekkel tölt el mindannyiónkat. Aki látott minket élőben, az minden bizonnyal tudja, miről beszélek. Mindez pedig egyértelműen nagy hatással volt az új dalokra, minden tekintetben. A 'Born to Perish' egy tökös, ütős, gyors és dühös album, ami tele van őrületes gitár-témákkal és fasza ritmusokkal, köszönhetően a zseniális Randy Black úrnak! Továbbá kétségkívül ezek a valahavolt legpörgősebb, legfeszesebb Destruction-nóták! Idéznem kell azokat a die-hard rajongókat, akik a következőt nyomatták egy pólóra: "DESTRUCTION 2019 - stronger than ever!". Ehhez nincs mit hozzátenni - fuck yeah!".

A 'Born to Perish' album borítóját ezúttal is a neves magyar művész, Havancsák Gyula (Annihilator, Grave Digger, Stratovarius, Tankard, stb.) tervezte. Gyula - aki egy werkfilmet is összeállított az új borító bemutatásaképpen - így nyilatkozott: "Schmier egyszerűbb és más típusú borítót akart, mint az eddigi Destruction munkáim. Amikor ez szóba került köztünk, örültem is a koncepciónak, mert így nekem is lehetőségem volt más eszközökhöz nyúlni, festés helyett ezúttal tussal dolgozhattam. Amikor a csapat megemlítette az album címét, eszembe jutott a címer ábrázolás ötlete, de nem a tipikus bátor oroszlánnal vagy sassal, hanem kétfejű keselyűkkel, de még jó pár szimbólummal töltöttük meg a képet. Szeretem ezt a Destruction borítót - talán a kedvencemnek is mondhatnám a Destruction számára készített munkáim közül!".

Schmier: "Ezúttal valami alapvetőt akartunk. Nekem valamifajta embléma járt az eszemben, egy pecsét, egy Destruction-címer. Megannyi óriási színes grafikás borítónk volt már korábban, ehhez a komor hangulatú lemezcímhez azonban valami más kellett. Ez a lemez egyben az ismét négytagú Destruction debütálása is, nagyon elégedett is vagyok a végeredménnyel, és a mindig remek Gyula is azonnal megértette, hogy milyen irányba akarunk most haladni. A lemez gonosz lett, komor és kemény, így ez a borító remek bevezetésként szolgál hozzá".

Íme a címadó dal premiere:

Randy Black dobos playthrough-videó formájában is bemutatja az új dalt:

Újabban napvilágot látott a 'Betrayal' című szám hivatalos klipje is, amit Achilleas Gatsopoulos rendezett.

A 'Betrayal' gitáros és a 'Rotten' dal basszusgitáros playthrough-videója itt tekinthető meg:

A lemez megjelenésének napján bemutatták az 'Inspired By Death' dal "vizualizációs" videoklipjét is:

Itt elérhető az első öt kedvcsináló videó:

A Destruction néhány hónapja Damir Eskic gitáros érkezésével vált ismét négytagúvá. "IGEN, ÚJRA NÉGYTAGÚ A BANDA! Lehet, hogy sokan meglepetésként éritek meg mindezt, de mi most büszkén jelentjük be: Damir Eskic bandánk új szólógitárosa, aki ezentúl eredeti pengetősünket, Mike-ot kíséri saját húrjain! Damir egy bosnyák felmenőkkel rendelkeő, svájci gitáros, aki gitár-oktatóként dolgozik, és ő maga is Tommy Vetterli (Coroner) egykori tanítványa! Emellett tagja egy Gomorra nevezetű heavy metal bandának, és nem mellesleg nálunk is szerepelt már korábban: 2016-os 'Under Attack' albumunkra három szólót is feljátszott".

Damir közleménye így szól: "Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy tagja lehetek ennek a Thrash Metal-famíliának, és a műfaj egyik legnagyobb kiválóságához csatlakozhatok! Már az is hatalmas boldogsággal töltött el, hogy feljátszhattam három szólót az 'Under Attack' albumra, de most, néhány évvel később az a hihetetlen megtiszteltetés ért, hogy immáron hivatalosan is részese lehetek a történetnek! Alig várom már, hogy megismerjem a Destruction-rajongókat a világ minden táján, és a srácokkal közösen zúzhassak le minden színpadot!".

Damir az európai Killfest turné keretében mutatkozott be a Destruction színeiben. A körút - aminek fellépője volt az Overkill, a Flotsam & Jetsam és a Meshiaak is - március 11-én érkezett a budapesti Barba Negrába.

A Destruction zenekar a következő videóban mutatta be új felállását:

A banda 2018 nyarán jelentette be: az Annihilator-ből és a Primal Fear-ből ismert Randy Black dobos lett Vaaver utódja. A frontember Schmier akkor így szólt: "Sok-sok évvel ezelőtt - amikor Randy még a Primal Fear tagja volt, mi pedig épp dobost kerestünk -, szóba jött Randy neve; ám akkor még nem akartuk megkérdezni őt, mivel tudtuk, hogy komolyan lekötelezte magát abban a bandában, ami egyébként hozzánk jóbarátként közel áll. Néháyn évvel később Randy beugrott Vaaver helyére, a Sepulturával közös amerikai turné erejéig (Vaaver-nek akkoriban született meg a második gyereke). Így most, amikor eljött az idő, hogy komolyan is új dobos után kellett néznünk, nyilvánvaló volt, hogy Randy az elsőszámú jelölt. Mégpedig azért, mert már annak idején is lenyűgözött minket feszes, ritmusos és végtelenül professzionális játékával. Arról nem is beszélve, hogy egy nagyszerű kanadai fickóról van szó, aki évek óta Németországban él. Nem is hozhattunk volna ennél jobb döntést! Pokoli üdvözlet a fedélzeten, haver!".

A banda gitárosa, Mike hozzátette: "Nyilvánvalóan nem könnyű átvenni egy olyan rendkívül tehetséges dobos helyét, mint Vaaver! De a show-nak mennie kell tovább; Randy pedig kiibaszott jó munkát végez, ütős, feszes, ritmusos, durva és egyben alázatos játékával. Készüljetek fel a pusztításra!".

Randy közleménye így szól: "Miután közösen lebonyolítottun néhány koncertet Ázsiában, Ausztráliában, és felléptünk egy pár nagyszerű fesztiválon, most boldogan jelenthetem be, hogy pozícióm - mint a legendás thrash metal banda, a 35 éve működő Destruction dobosa - hivatalossá vált! A jövőben azon leszek, hogy Schmierrel és Mike-kal közösen továbbvigyem a Destruction örökségét. Tervben van egy új CD rögzítése és egy világkörüli turné is. Alig várom már, hogy ismét útnak induljunk, és nyomassuk a thrash-t nektek, őrült metalistáknak!“.

"Randy Black dobossal és Damir Eskic szólógitárossal kiegészülve friss vérrel láttuk el a bandát. Ez néha szükséges ahhoz, hogy új célokat érjünk el, és életben tartsuk a THRASH-GÉPEZETET, felkészítvén azt az új kalandokra! Hamarosan találkozunk - augusztusban pedig megjelenik az új album!" - zárta a közleményeket Schmier.


'Born to Perish' címmel jelent meg a DESTRUCTION 17. albuma - itt a 'Betrayal' hivatalos klipje!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás