Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

OWL - hallgasd végig a német doom metal banda új, 'Nights in Distortion' című albumát!


2018-09-11

A legjobb művet néha a legszörnyűbb tagédiák fényében készülnek el. Pontosan ez a helyzet a német doom metal banda, az Owl esetében is...

Az Owl új albuma, a 'Nights in Distortion' talán soha nem is született volna meg, ha nem veszti életét a banda basszusgitárosa, René Marquis. A négy éven át készült album 2018. szeptember 7-én végre megjelent; mégpedig a svéd Temple Of Torturous Records jóvoltából.

Az Owl alapítója / dalszerzője, Christian Kolf - aki egyben tagja a kritikusok által magasan elismert Valborg együttesnek (nem mellesleg pedig a Zeitgeister kiadó főnöke) - a 2000-es évek közepén hozta létre ezt a projektet, abból a célból, hogy "felfedezze és kihívások elé állítsa saját muzikális kreativitását". Az eleinte death metal zenét játszó banda a későbbiekben - köszönhetően Kolf eklektikus ízlésének - egyre doomosabbá vált; hangzását tekintve jelenleg olyan legendás bandákra hajaz, mint a Type O Negative, a Jesu, a Neurosis, az Anathema, vagy épp a Meshuggah.

Azt kell, hogy mondjam, ez az album még mindig elég súlyosan érint engem hallgatás közben” - mondta Kolf. “Rengeteg, gyásszal kapcsolatos pillanat kötődik ehhez a lemezhez; de elsősorban barátom, René Marquis emlékét őrzi, aki néhány hónappal ezelőtt hunyt el, de még basszusgitározik egy pár dalban. René egy fantasztikus ember volt. Órákon keresztül lehetett vele zenéről és hangszerekről beszélgetni. Mindig jó hangulatot teremtett. Az, hogy ő basszerozik ezen az albumon, hatalmas segítség volt számunkra. Néha felteszem magamnak a kérdést: “Miért is csinálom én ez? Hülyeség az egész; nyugodj le, és majd akkor zenélj, ha jobb idők vannak kilátásban!“... mivel tudom, hogy néha agyilag totálisan kimerítő a dolog. Viszont René mindig azt mondta: “Csináld!“. Jó érzés tehát, hogy volt egy olyan partner ezen az albumon, akivel meg tudtam osztani a gondolataimat, és aki bátorított engem a nehéz órákban”.

A tracklista:
01. We Are Made For Twilight
02. Transparent Monument
03. Anamnesis
04. Inanna In Isolation
05. Abortion Of Empathy
06. Madness Is The Glory Of This Life

Elsőként a 'Madness Is The Glory Of This Life' című számot osztották meg az albumról. Ennek kapcsán Kolf elmondta: “Szerettem volna egy elborult, kozmikus death metal-nótát az album végére. Egy olyat, amit egyaránt inspirált a Gorguts és a Type O Negative. A szerelem egyenlő a félelemmel, a félelem pedig egyenlő a gyűlölettel. Ez az emberiség legfőbb problémáinak eredete. Az élet őrület; de ez az őrület egyben dicsőség is. Ha furán érzed magad, le vagy robbanva, ez a dal mindenképpen adni fog neked egy kis erőt".

Újabban megjelent az 'Anamnesis' című szám hivatalos videója is - lentebb ez is elérhető, a teljes album-streammel egyetemben.

Az album megjelent CD-n, limitált bakeliten és digitális formában is. Az előrendeléseket leadni, és a lemezt végighallgatni, az alábbi lejátszó révén lehetséges:


OWL - hallgasd végig a német doom metal banda új, 'Nights in Distortion' című albumát!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás