Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

ROXY BLUE - hamarosan új albummal tér vissza a legendás hard rock banda; 27 év után itt az új klipes dal!


2019-08-02

A Frontiers Music Srl igazolta le a Memphis-ből származó rockbandát, aminek tagjai nemrég felvették új albumukat.

A Roxy Blue 1989-ben alakult, négy memphisi zenész (Todd Poole énekes, Josh Weil basszer, Scotty Trammell dobos és Sid "Boogie" Fletcher gitáros részvételével. A banda a kezdetektől fogva saját, eredeti dalokkal állt színpadra. Eleinte csak nemzeti, nem sokkal később azonban már nemzetközi szinten is ismertek voltak, miután megjelent klasszikussá vált debütáló albumuk, a 'Want Some?'.

A Roxy Blue a memphisi színtér egyik leghíresebb stúdiója, a Cotton Row egyik próbatermében kovácsolódott össze - itt született meg az első album, és innen indult a non-stop rock 'n' roll-maraton, ami nem állt távol a legendás los angelesi Sunset Strip-életviteltől. Teltházas bulikat teltházas bulik követték, de a globális áttörés ideje akkor jött el, amikor a Warrant énekese, Jani Lane felkarolta a bandát. Jani-nak nagyon bejött, amit hallott és látott; így a Roxy Blue-t "továbbította" a Geffen Records (már akkor is legendás) elnökének, Tom Zutaut-nak. Zutaut Los Angelesba repítette a srácokat, és szerződést kötött velük. A 'Want Some?' album producere nem más, mint Mike Clink volt, a Guns N' Roses kultikus, 'Appetite for Destruction' és 'Use Your Illusions' albumait is "kezelte".

Sajnos a dolgok végül úgy alakultak, hogy a Roxy Blue 1993-ban feloszlott. Az újjáalakulásra több mint 20 évet kellett várni: 2013-ban az FnA Records kiadott három, exkluzív, B-oldalas dalokból, demókból és koncertfelvételekből álló lemezt, 'Want Some More', 'Stripped' és 'Live at Nightmoves' címen. Az előbbire konkrétan azok a dalok kerültek fel, melyek eredetileg a Roxy Blue soha meg nem jelent, második nagylemezén szerepeltek volna. Az újrakiadások és az exkluzív albumok néhány éven belül elkeltek; a sikereken felbuzdulva pedig 2016-ban újra összeállt a banda - azév októberében az Illinois-beli Rock And SkullI fesztiválon álltak színpadra. Sid "Boogie" Fletcher gitáros a reunion-ban nem vett részt, mivel az évek során fogorvosként épített karriert - helyét Jeff Caughron vette át.

A rajongóknak 2018-ig kellett várni az örömteli bejelentésre: a Roxy Blue végre nekilátott a munkálatoknak a klasszikus 'Want Some?' folytatásán.

Poole az alábbi hírekkel szolgált: "A Roxy Blue-rajongók egy bombasztikus új lemezre számíthatnak! Érzésem szerint ez az album hangzás tekintetében némileg eltér a 1992-es Roxy Blue-tól, de azt nem mondanám, hogy felismerhetetlen. Ez az anyag annál jóval keményebb; de persze vannak rajta fasza kis balladák és régi jó Roxy-megoldások. Szerintem ez egy roppantul kiegyensúlyozott lemez. Különféle projektek, zenekarok számára az utóbbi években is írtam dalokat; de amikor a Frontiers felkeresett minket, tudtam, hogy most jött el az idő a klasszikus Roxy Blue-hangzás felélesztésére. Az új lemezszerződés nagy mértékű izgatottsággal tölt el - tulajdonképpen ez inspirált engem abban is, hogy megírjam az új lemez dalait".

Mint kiderült, a Roxy Blue visszatérő albuma - amit egyenesen a bandáról neveztek el - 2019. augusztus 9-én jelenik meg, az alább látható borítóval és dallistával:

 

01. Silver Lining
02. Rockstar Junkie
03. Scream
04. Collide
05. Outta The Blue
06. Blinders
07. Til The Well Runs Dry
08. Human Race
09. How Does It Feel
10. What It's Like
11. Overdrive

Az első single-dal, a 'Silver Lining' lentebb meghallgatható, ízelítőképpen az album előrendeléséhez. Poole az új nóta kapcsán így nyilatkozott: "A 'Silver Lining' tulajdonképpen az utolsó nóta volt, amit megírtunk és felvettünk erre a lemezre. Miután először megszületett ez a dal, már akkor is remekül szólt, de valamiért nem passzoltak egymáshoz az ütemek... A srácok tehát felvetették, mi lenne, ha írnánk hozzá egy másik ütemet... Egyik este, amikor a stúdióból hazafelé vezettem, elkezdtem dúdolni a dallamot; méghozzá teljes máshogy, ahogy azt először kiötlöttük. Ahogy hazaértem, meg is írtam hozzá a dalszöveget még aznap este. Majd másnap visszamentem a stúdióba, feljátszottuk és felénekeltem az új verziót, és végül pozitívan sült el minden...".

A második és a harmadik single-dal, a 'Rockstar Junkie' és a 'How Does It Feel' hivatalos videoklip formájában jelent meg:


ROXY BLUE - hamarosan új albummal tér vissza a legendás hard rock banda; 27 év után itt az új klipes dal!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás