Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Elkészült első koncertlemezével az egykori Machine Head / Soulfly gitáros Logan Mader vezette ONCE HUMAN - itt az 'Eye Of Chaos' felvétele!


2018-09-07

Logan Mader és új bandája 'Stage of Evolution' címmel adja ki első koncertlemezét, 2018. szeptember 28-án, az earMUSIC/eOne jóvoltából.

A Nuclear Blast kiadó elnöke, Monte Conner 2015 elején egy tehetséges multi-instrumentalistát (Lauren Hart) irányított Mader hangtechnikai stúdiójába. Mader és Hart rögtön egymásra hangolódott; így megszületett közös Once Human projektjük, amiben Hart énekel, Mader pedig gitározik és dalt szerez.

"A kreatív kölcsönhatás azonnal érződött köztünk; Lauren zenéje pedig magáért beszélt" - mondta korábban Mader. "Sok éven át produceltem lemezeket, de most azt kell, hogy mondjam, sosem voltam még ennyire izgatott egy új zenei formáció kapcsán. A Once Human egy brutális, dallamos epikus metal-szerveződés, némi filmzenei beütéssel. Ennek a bandának igazi identitása van".

A Once Human ritmus-szekcióját Damian Rainauld basszusgitáros és Ralph Alexander dobos alkotja. Mindketten fiatal, (korábban) ismeretlen, de rendkívül tehetséges zenészek.

A Once Human az earMUSIC-kal kötött világraszóló lemezszerződést. Debütáló lemezük 'The Life I Remember' címmel jelent meg, 2015. szeptember 4-én. Miután az album nagy sikereket aratott, 2016-ban a csapat ugyanazzal a lendülettel látott neki második albuma munkálatainak. Az 'Evolution' - ahogy a címe is elárulja - még kiforrottabb, komplexebb és súlyosabb album elődjéhez képest.

Logan Mader a Once Human debütáló albumának munkálatai előtt 12 éven át nem állt színpadra; ellenben hangtechnikusként és producerként hatalmas hírnévre tett szert. A zenész most a következőket nyilatkozta: "Annak ellenére, hogy hosszú éveken át nem ragadtam magamhoz gitárt, miután megismerkedtem Lauren-nel, és rájöttem, hogy amit csinálunk, az roppant nyugtató és felemelő érzés, már nem is akartam leállni. Első lemezünk arról szólt, hogy felhívjuk magunkra a figyelmet, de az 'Evolution' már egy totálisan különböző bandát prezentál. Mostanra sikerült megtalálnunk valódi identitásunk és hangzásunk".

Az 'Evolution' albumra - amiről bővebben itt írtunk - kilenc vadonatúj dal kerül fel; köztük az 'Eye Of Chaos' single, aminek hivatalos videoklipjét több mint 7,5 millióan nézték meg a YouTube-on.

Most eljött az idő, hogy a Once Human bejelentse első koncert-kiadványát. A 2018. szeptember 28-án megjelenő 'Stage of Evolution' - ahogy azt a címe is mutatja - az 'Evolution' album "konzekvens színpadi mutációja". A koncertlemez hanganyagát a tavalyi USA-turné során rögzítették. Az album többnyire az 'Evolution' dalainak élő felvételiből áll, de helyet kapott rajta a Machine Head klasszikus 'Davidian' dalának feldolgozása is (amit 1994-ben írt Mader, a legendás 'Burn My Eyes' albumra). Ebben a cover-ben nem mellesleg vendégként szerepel a Sinsaeneum / Dragonforce-tag Fred Leclercq.

"Tudom, hogy szokatlan koncertlemezt rögzíteni egy nem headlinerként turnézó bandától. Mi ezt a modernkori technológiának és mindennapos monitoring rendszerünk olajozott működésének köszönhetően voltunk képesek kivitelezni. Fantasztikusan éreztük magunkat a Dragonforce-szal közös turnén; szóval nagyon örülünk, hogy meg tudtuk örökíteni annak néhány nagyszerű pillanatát" mondta Mader.

Íme a 'Stage of Evolution' tracklistája:

01. Flock Of Flesh
02. Eye Of Chaos
03. Mass Murder Frenzy
04. Gravity
05. Dark Matter
06. Paragon
07. Drain
08. Killers For The Cure
09. Passenger

A koncertlemezt itt lehet előrendelni különféle változatban. Ízelítőképpen alább meghallgatható a 'Flock Of Flesh' és az 'Eye Of Chaos' felvétele:


Elkészült első koncertlemezével az egykori Machine Head / Soulfly gitáros Logan Mader vezette ONCE HUMAN - itt az 'Eye Of Chaos' felvétele!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás