Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Februárban Budapesten koncertezik a MONUMENTS - itt az új dal és videoklip, az 'Animus'!


2020-01-28

Mielőtt a Monuments elindítja tavaszi európai turnéját, egy vadonatúj single-dalt is kiad a banda.

A Monuments 'Animus' címmel osztotta meg legújabb single-dalát / videoklipjét. A zenekarnak ez az első felvétele, amiben Andy Cizek énekel, és amiben (ismét) Mike Malyan dobol.

"Hello, mindenki! Izgatottan mutatjuk be új, 'Animus' című számunkat! Dalszövegileg a szorongáson való túllépés a fő téma: "Temesd el a válladon nyugvó súlyokat, és adj táptalajt a pozitív energiáknak". Ezeknek a démonoknak a gyűjtőneve az "Animus". Köszi, hogy itt vagytok velünk!" - nyilatkozta Andy Cizek.

A Monuments február 2.-i kezdettel indítja európai turnéját, a Heart Of A Coward zenekar társaságában.

A koncert-körút február 21-én a budapesti Akvárium klubba is elérkezik - erről bővebb infókat itt lehet találni.

Áprilisban pedig Észak-Amerikában turnézik a banda, a Skyharbor és a Vespera társaságában.

A Monuments 2018. október 5-én adta ki legutóbbi, 'Phronesis' című stúdiólemezét, a Century Media Records jóvoltából.

A "Phronesis" egy ősi görög társadalom és filozófiai fogalom. A “Phronesis" jelentése: bölcsesség; de annak is egy igencsak specifikus típusa. A gyakorlati megoldások, a jó ítelőképesség és a pozitív karakter - az ezekkel összefüggő bölcsességről van szó. Tapasztalatok alapján megtanulni, mit szabad és mit nem szabad tenni; tudatosan gondolkodni; mindent átlátni. Ez olyasvalami, amit néha mindannyian borzalmasan rosszul űzünk...”.

Miután a 'The Amanuensis' (2014) promóciójával a Monuments nagyszabású, intenzív turnékat bonyolított le, a csapatnak egy hosszabb szünetre volt szüksége - több okból kifolyólag is. Ettől függetlenül mégis megszületett az új album, a 'Phronesis'...

Személyes kapcsolatom e lemez üzenetével, a ‘Stygian Blue’ dalnál kezdődik - ez volt a második szám, amit megírtam a korongra, még 2015-ben, amikor éppen életem legsötétebb állapotát éltem meg, 32 esztendős koromban” - nyilatkozta John Browne gitáros. “Mindannyiónknak voltak problémái, melyek megoldásához hosszú időre volt szükség. A dalszerzés közben tehát mindannyian igyekeztünk helyrehozni meggyötört lelkeinket is”.

Egy olyan katartikus album, mint a 'Phronesis' tehát mindenképpen fordulópontot jelent egy prog-metal banda életében. A saját produceléső lemezt végül 2018 márciusa és júliusa között sikerült felvenni, több különböző stúdióban világszerte: míg a gitárokat és a basszus-témákat Jim Pinder-rel (Bullet For My Valentine, Machine Head, While She Sleeps) rögzítették (a Derbyshire-beli Treehouse Stúdióban), addig a dobok-témákat Anup Sastry (ex-Skyharbor) stúdiójában csiszolták véglegesre. Chris Barretto vokáljait Cristian Machado (Ill Niňo, Leeway) hangmérnökkel vette fel, a New Jersey-beli Soundwars Stúdióban. A végleges keverést és a masztert Joel Wanasek látta el, a Milwaukee-beli JTW Music Stúdió falai között.

A tracklista:
01. A.W.O.L.
02. Hollow King
03. Vanta
04. Mirror Image
05. Ivory
06. Stygian Blue
07. Leviathan
08. Celeste
09. Jukai
10. The Watch

Az 'A.W.O.L.' című szám lentebb meghallgatható:

Nemrég napvilágot látott a 'Leviathan' című szám szöveges klipje:

A Monuments jelenlegi felállását Andy Cizek énekes, John Browne és Olly Steele gitárosok, Adam Swan basszusgitáros és Mike Malyan dobos alkotja.Februárban Budapesten koncertezik a MONUMENTS - itt az új dal és videoklip, az 'Animus'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás