Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

Budapesten is bemutatja 'Phronesis' című albumát a MONUMENTS - itt az új szöveges klip, a 'Leviathan'!


2018-09-01

A Monuments október 5-én adja ki új stúdiólemezét, a Century Media Records jóvoltából.

A "Phronesis" egy ősi görög társadalom és filozófiai fogalom. A “Phronesis" jelentése: bölcsesség; de annak is egy igencsak specifikus típusa. A gyakorlati megoldások, a jó ítelőképesség és a pozitív karakter - az ezekkel összefüggő bölcsességről van szó. Tapasztalatok alapján megtanulni, mit szabad és mit nem szabad tenni; tudatosan gondolkodni; mindent átlátni. Ez olyasvalami, amit néha mindannyian borzalmasan rosszul űzünk...”.

Miután a 'The Amanuensis' (2014) promóciójával a Monuments nagyszabású, intenzív turnékat bonyolított le, a csapatnak egy hosszabb szünetre volt szüksége - több okból kifolyólag is. Ettől függetlenül mégis megszületett az új album, a 'Phronesis'...

Személyes kapcsolatom e lemez üzenetével, a ‘Stygian Blue’ dalnál kezdődik - ez volt a második szám, amit megírtam a korongra, még 2015-ben, amikor éppen életem legsötétebb állapotát éltem meg, 32 esztendős koromben” - nyilatkozta John Browne gitáros. “Mindannyiónknak voltak problémái, melyek megoldásához hosszú időre volt szükség. A dalszerzés közben tehát mindannyian igyekeztünk helyrehozni meggyötört lelkeinket is”.

Egy olyan katartikus album, mint a 'Phronesis' tehát mindenképpen fordulópontot jelent egy prog-metal banda életében. A saját produceléső lemezt végül 2018 márciusa és júliusa között sikerült felvenni, több különböző stúdióban világszerte: míg a gitárokat és a basszus-témákat Jim Pinder-rel (Bullet For My Valentine, Machine Head, While She Sleeps) rögzítették (a Derbyshire-beli Treehouse Stúdióban), addig a dobok-témákat Anup Sastry (ex-Skyharbor) stúdiójában csiszolták véglegesre. Chris Barretto vokáljait Cristian Machado (Ill Niňo, Leeway) hangmérnökkel vette fel, a New Jersey-beli Soundwars Stúdióban. A végleges keverést és a masztert Joel Wanasek látta el, a Milwaukee-beli JTW Music Stúdió falai között.

A tracklista:
01. A.W.O.L.
02. Hollow King
03. Vanta
04. Mirror Image
05. Ivory
06. Stygian Blue
07. Leviathan
08. Celeste
09. Jukai
10. The Watch

Az első ízelítő, az 'A.W.O.L.' című szám lentebb meghallgatható:

Újabban napvilágot látott a 'Leviathan' című szám szöveges klipje:

A Monuments felállását Chris Barretto énekes, John Browne és Olly Steele gitárosok, Adam Swan basszusgitáros és Daniel 'Lango' Lang dobos alkotja.

A banda a Vola zenekar társaságában bonyolítja le európai lemezbemutató turnéját, ami október 4-én indul, és november 11-én ér véget. A turné a budapesti Robot klubot is érinti (okt. 22-én).

 


Budapesten is bemutatja 'Phronesis' című albumát a MONUMENTS - itt az új szöveges klip, a 'Leviathan'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás