Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

Új szólóalbumot adott ki az egykori Accept / Bonfire énekes David Reece - itt az új videoklip!


2018-12-25

A veterán heavy metalista énekes / dalszerző / egykori Accept-, Bonfire-frontember David Reece a Mighty Music jóvoltából adta ki új szólóalbumát, 'Resilient Heart' címmel.

A dallamos hard rock zene rajongói kizárt, hogy ne ismernék David Reece nevét. Karrierjét a '80-as évek végén kezdte - egyenesen a német metal-legenda Accept vette be őt (egy album, a '89-es 'Eat the Heat' erejéig). David azóta nem kevesebb mint 17 további nagylemezt adott ki, és számos együttes bérelte fel őt vendégként. Sikereinek következő állomása a Bangalore Choir zenekar volt, melynek MTV-slágere, a 'Loaded Gun' világszerte megdöntötte a lejátszási listákat. Később egy modern-metal projektben, a Sircle Of Silence frontembereként tűnt fel, de szólóban is bemutatkozott; legutóbbi pedig egy másik német legenda, a Bonfire énekeseként tevékenykedett. Erőteljes hangja, zenei kvalitásai és dinamikus performanszai most egy új projektben bontakoznak ki.

2018. november 9-én megjelent szólóalbuma, a 'Resilient Heart' egy "elsöprő dallamokban gazdag heavy metal album"; a 2013-as, 'Compromise' című lemez folytatása.

Reece így nyilatkozott: "Egy olyan lemezkiadót kerestem, ami szóló-előadóként figyelembe veszi elképzeléseimet; ezért felkerestem Mike Tramp-et, aki azt ajánlotta, beszéljek Michael H. Andersen-nel, a Mighty Music elnökével. Michael aztán összehozott engem egy dán producer-dalszerző duóval, amit Marco Angioni és Martin Jepsen Andersen - azaz a Meridian két tagja - alkot. Ez a kollaboráció pontosan arról szól, amit a szólóbandám képvisel zenei tekintetben; arról nem is beszélve, hogy Michael H. Andersen és a Mighty Music totális mértékben támogat engem mindenben, és hisz ebben az új lemezben is! Az új dalokat egyébként szintén Dániában, a Death Island Stúdióban vettük fel; a producer Marco Angioni volt; az album pedig a 'Resilient Heart' címet kapta".

A 'Resilient Heart' "egy tökéletes album minden heavy metal-fan számára. A műfaj minden ága, minden nagyszerű eleme képviselteti magát ezekben a dalokban, a heavy-rocktól kezdve, egészen a melodic-metalig. Mindez modern produkcióval megspékelve".

A 'Resilient Heart' dalaiban természetesen David Reece énekel. A zenekar egy teljes egészében dán felállás alkotja: Marco Angioni és Martin J. Andersen gitározik, Malte Frederik Burkert basszerozik, Sigurd J. Jensen pedig dobol.

A lemez megjelent CD-n és digitálisan, valamint 500 példányszámra limitált, vörös színű LP-n (más-más dallistával).

CD / digitális tracklista

01. Any Time At All
02. Wicked City Blues
03. Karma
04. Desire
05. I Don't Know Why
06. Two Coins
07. Ain't Got The Balls
08. Forest Through The Trees
09. Perfect Apocalypse
10. Live Before You Die
11. I'm The One

LP tracklista

A-oldal
01. Karma
02. Any Time At All
03. I Don't Know Why
04. I'm The One
05. Forest Through The Trees

B-oldal
01. Perfect Apocalypse
02. Heart Of Stone
03. What About Yesterday
04. Two Coins
05. Live Before You Die

Az album első single-dala, az 'Any Time At All' egy klasszikus, Coverdale / Whitesnake-stílusban fogant nóta. Az "erőteljes riffekkel, intenzív versékkel és bombasztikus refrénnel" ellátott augusztus 31-én látott napvilágot. Október végén megjelent az 'A Perfect Apocalypse' hivatalos videója; decemberben pedig bemutatták a 'Two Coins And A Dead Man' és a 'Forest Through The Trees' kisfilmjét is. Íme a klip-premierek (plusz a hozzá tartozó kommentár):


Új szólóalbumot adott ki az egykori Accept / Bonfire énekes David Reece - itt az új videoklip!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás