Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

13 év után új albummal tér vissza a legendás CANCER zenekar - itt a 'Garrotte' című szám!


2018-10-27

A brit death metal-legendák a Peaceville Records-szal kötötték meg új lemezszerződésüket.

A Cancer Nagy-Britannia premier death metal bandájának számított a '80-as évek végén és a '90-es évek elején. A veterán zenekar öt klasszikus nagylemezt tudhat maga mögött; az idei év pedig fennállásuk 30. évfordulóját fémjelzi. Ennek örömére állt újra össze egy új album erejéig a három eredeti tag - John Walker gitáros-énekes, Ian Buchanan basszer és Carl Stokes dobos -, 1995 óta most először.

A Cancer az elmúlt három évben számos rangos metal-fesztiválon fellépett - így promótálták újra kiadott első három albumukat a régi rajongók és az új generációs közönség előtt. Ezen tényezők természetesen komoly mértékben hozzájárultak az új album inspirációjához.

A visszatérő albumot - ami az első hivatalos Cancer-anyag a 2005-ös 'Spirit in Flames' lemez óta - 'Shadow Gripped' címmel látták el. 12 szám került fel rá, a klasszikus, old-school brutál-death műfaj stílusában. Az új album felvételeire a walesi Foel Stúdióban került sor, Simon Efemy (Paradise Lost, Napalm Death, Amorphis) hangmérnök közreműködésében - ő végezte a produceri munkákat és a keverést is. Az utó-munkálatok egy meg nem nevezett spanyolországi stúdióban zajlottak.

Az album felvételei nagyon jól sikerültek. Elértük azt, hogy zenénk ismét magán viselje a klasszikus lemezek esszenciáját. Semmi másra nem kell tehát számítani, csakis durva death metal zenére, ami leszedi a tökeiteket, majd megrágja és kiköpi azt, titeket pedig ott hagy ordítani az út szélén!!!!” - közölte a banda.

A lemez egyik dalában vendégszerepel Anders Nyström a svéd Bloodbath zenekarból. Anders így nyilatkozott: "Hiszitek vagy sem, a Katatonia annak idején rendszeresen játszott élőben egy Cancer-feldolgozást, a 'Burning Casket' dalt! Ezen felbuzdulva megalapítottunk egy death metal bandát, amit a 'To The Gory End' albbum nyitó-dala után neveztünk el - ezt mindenki ismeri, nem igaz? A tavalyi évben végre sikerült stúdióban is rögzíteni ezt a feldolgozást, amit végül feltettünk egy EP-lemezre. Akkor azt hittem, ennél már nem is lehet jobb... de aztán mégis lett! Az a hatalams megtiszteltetés ért, hogy vendégszólózhatok a legendás Cancer új, ütős nagylemezén! A CFC visszatért, én pedig izgatottabb vagyok, mint maga Carl Stokes!".

A 'Shadow Gripped' november 2-án jelenik meg, a Peaceville Records jóvoltából, az alább látható borítóval és dallistával:

 

 

01. Down The Steps
02. Garrotte
03. Ballcutter
04. Organ Snatcher
05. The Infocidal
06. Half Man Half Beast
07. Crimes So Vile
08. Thou Shalt Kill
09. Shadow Gripped
10. Disposer

A lemez CD-n, vagy bakeliten előrendelők ingyenesen letölthetnek egy 'Crocodile Itch' című bónusz track-et. A 'Garrotte' című szám szöveges videója itt megtekinthető:


13 év után új albummal tér vissza a legendás CANCER zenekar - itt a 'Garrotte' című szám!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás