Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

'Ballcutter' címen új bakelit-EP-t ad ki a legendás CANCER zenekar


2019-06-06

A brit death metal-legendák a tavalyi évben tértek vissza egy új nagylemezzel, amit most egy vadonatúj EP követ.

"Végre bejelenthetjük: legújabb, ötszámos EP-nk 'Ballcutter' címmel jelenik meg július 19-én" - közölte a banda. "Ez a limitált mini-album acid-sárga bakeliten jelenik meg, rajta a 'Shadow Gripped' album ‘Ballcutter’ című számának alternatív változatával, amiben nem más, mint Anders Nyström, a svéd brutalitás mestere, a Bloodbath zenekar tagja vendégszerepel! Az A-oldalt két, mindeddig kiadatlan felvétel teszi teljessé: az egyik az ‘All The Curses’, a másik pedig a ‘Crocodile Itch’. Ezeket a nótákat a Foel Stúdióban vettük fel, Simon Efemey (Paradise Lost, Napalm Death, Amorphis) hangmérnök / producer / mixer társaságában. A B-oldalra továbbá a ‘Garrotte’ és az ‘Organ Snatcher’ című dalok nyers demó-változatai kerültek fel - ezeket a Cancer újjáalakulásának idején, a visszatérő 'Shadow Gripped' album munkálatainak megkezdésekor vettük fel".

"Egyúttal azt is meg tudjuk erősíteni, hogy headlinerként lépünk fel az idei Wacken Open Air fesztivál Wasteland nevezetű színpadán, augusztus elsején!".

A Cancer Nagy-Britannia pionír death metal bandájának számított a '80-as évek végén és a '90-es évek elején. A veterán zenekar öt klasszikus nagylemezt tudhat maga mögött; az idei év pedig fennállásuk 30. évfordulóját fémjelzi. Ennek örömére állt újra össze egy új album erejéig a három eredeti tag - John Walker gitáros-énekes, Ian Buchanan basszer és Carl Stokes dobos -, 1995 óta most először.

A Cancer az elmúlt négy évben számos rangos metal-fesztiválon fellépett - így promótálták újra kiadott első három albumukat a régi rajongók és az új generációs közönség előtt. Ezen tényezők természetesen komoly mértékben hozzájárultak az új album inspirációjához.

A visszatérő albumot - ami az első hivatalos Cancer-anyag a 2005-ös 'Spirit in Flames' lemez óta - 'Shadow Gripped' címmel látták el. 12 szám került fel rá, a klasszikus, old-school brutál-death műfaj stílusában. Az új album felvételeire a walesi Foel Stúdióban került sor, Simon Efemy (Paradise Lost, Napalm Death, Amorphis) hangmérnök közreműködésében - ő végezte a produceri munkákat és a keverést is. Az utó-munkálatok egy meg nem nevezett spanyolországi stúdióban zajlottak.

Az album felvételei nagyon jól sikerültek. Elértük azt, hogy zenénk ismét magán viselje a klasszikus lemezek esszenciáját. Semmi másra nem kell tehát számítani, csakis durva death metal zenére, ami leszedi a tökeiteket, majd megrágja és kiköpi azt, titeket pedig ott hagy ordítani az út szélén!!!!” - közölte a banda.

A lemez egyik dalában vendégszerepel Anders Nyström a svéd Bloodbath zenekarból. Anders így nyilatkozott: "Hiszitek vagy sem, a Katatonia annak idején rendszeresen játszott élőben egy Cancer-feldolgozást, a 'Burning Casket' dalt! Ezen felbuzdulva megalapítottunk egy death metal bandát, amit a 'To The Gory End' albbum nyitó-dala után neveztünk el - ezt mindenki ismeri, nem igaz? A tavalyi évben végre sikerült stúdióban is rögzíteni ezt a feldolgozást, amit végül feltettünk egy EP-lemezre. Akkor azt hittem, ennél már nem is lehet jobb... de aztán mégis lett! Az a hatalams megtiszteltetés ért, hogy vendégszólózhatok a legendás Cancer új, ütős nagylemezén! A CFC visszatért, én pedig izgatottabb vagyok, mint maga Carl Stokes!".

A 'Shadow Gripped' 2018. november 2-án jelent meg, a Peaceville Records jóvoltából, az alább látható borítóval és dallistával:

 

01. Down The Steps
02. Garrotte
03. Ballcutter
04. Organ Snatcher
05. The Infocidal
06. Half Man Half Beast
07. Crimes So Vile
08. Thou Shalt Kill
09. Shadow Gripped
10. Disposer

A lemez CD-n, digitálisan vagy bakeliten rendelhető meg. A 'Garrotte' című szám szöveges videója itt megtekinthető:


'Ballcutter' címen új bakelit-EP-t ad ki a legendás CANCER zenekar
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás