Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

Év végén megjelenik a WAXEN ötödik lemeze


2019-07-27

A háborús és okkult témákkal foglalkozó, amerikai black metal projekt - aminek egyetlen tagja Toby Knapp - bejelentette ötödik sorlemezét.

A Darken és az Onward zenekarok alapítója / gitárosa / producere, Toby Knapp a 2018-as 'Terror Decree' album folytatásaként rögzítette az ötödik Waxen albumot, ami a 'Blasphemer in the Celestial Courts' címet kapta.

Knapp közleménye így szól: "Érzésem szerint ez az album összefoglal mindent, amit eddig műveltem zenei tekintetben. Annak ellenére, hogy az új lemez gyökerei a tradícionális black metal műfaj felé hajlanak, mindenfél, rám nagy hatással bíró stílus felfedezhető rajta; lévén nem az volt a célom, hogy kitöröljem a teljes múltam, ami műfajilag javarészt ‘black’ jelzővel illethető...".

"Mondhatnám úgy is, hogy Jimmy Page-et ötvözöm az Abigor-ral, Yngwie Malmsteen-t keverem a Dissection-nel, vagy épp King Crimson-t forrasztok egybe korai Slayer-rel. Őrületes muzsikáról van tehát szó. Zenei karrierem ezen pontján ugyanis nem számít semmit a kritikai elismerés, sem a népszerű fogadtatás. Ez szintiszta muzikális expresszió. Emellett van hétköznapi munkám, ami egyébként sok időmet elvesz; ez pedig egy olyan album, amiért feláldoztam az éjszakáimat. Zenei szempontból még nagyon sok mondanivalóm van, és úgy látom, erre kíváncsiak is az emberek; ezért folytatom a dolgot. Turnézás szóba sem jöhet addig, amíg nem találok ehhez megfelelő zenészek Wyoming környékén; de ha ez sikerül, valahogy összehozzuk a dolgot...".

A 'Blasphemer in the Celestial Courts' album 2019 végén jelenik meg (Knapp egyben kiad egy új Necrytis albumot is). Bővebb infók hamarosan...

Knapp korábban a Moribund Records-szal állt össze, a Waxen legutóbbi, 'Terror Decree' című albumának 2018. augusztus 27.-i kiadása végett.

A 'Terror Decree' egy "sötét és zord hangulatú album, ami magában foglal mindent, amiről a Watain és a Leviathan ismeretes; de persze nagy mértékben képviselteti magát Toby Knapp jellegzetes gitár-művészete. A Waxen új sztenderdeket állított a nemzetközi extrém és black metal-színtéren.

Az új kiadványra bónuszként felkerült Toby Knapp másik bandája, az Affliktor újonnan rögzített, 'Blade from the West' című EP-je. Íme a borító és a dallista:

01. Denier
02. Wir Kampfen
03. Terror Decree
04. Ionized
05. Arc Of Abomination
06. I Pass Away
07. Tyrant Of Armageddon
08. Conflagration Elite

Affliktor - 'Blade from the West' MCD
09. Enter 731
10. To See The Light
11. Blade From The West
12. Fortress Of Zhongma

Toby Knapp - aki pályafutását a Forced Religion nevezetű extrém metal bandában kezdte, de saját black metal bandákkal is rendelkezik, és alapítója / gitárosa / producere volt a Darken, illetve az Onward zenekaroknak, valamint szólóban is aktívan alkot - legutóbbi megmozdulásairól itt írtunk.


Év végén megjelenik a WAXEN ötödik lemeze
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás