Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

'Et Ex' címmel adja ki 5. albumát a GÖSTA BERLINGS SAGA - itt a hivatalos előzetes!


2018-10-04

A stockholmi instrumentális prog-rock banda, a Gösta Berlings Saga világraszóló lemezszerződést kötött az InsideOutMusic kiadóval.

"Első kiadványunk az InsideOutMusic szárnyai alatt, ötödik albumunk, az 'Et Ex' lesz. Ezen a lemezen továbbfejlesztjük eklektikus instrumentális rockzenénket, és beleadunk a dalokba mindent, amink van. Még több kísérletezés, még több kontraszt és még több szónikus változatosság...”.

Az InsideOutMusic 2018. október 12-én adja ki az 'Et Ex' albumot.

A Gösta Berlings Saga zenéjét leginkább "dinamikus, északi instrumentális kalandozásként" lehetne meghatározni: "a dallamok aurora borealis-szerű szépségétől kezdve a Skandináv fjordok pusztító erejére emlékeztető, agresszív riffekig mindenféle hangzást és hangulatot felvonultat a banda". A rajongók egyaránt hasonlítják zenéjüket a King Crimson-hoz és a Goblin-hoz, illetve a Radiohead-hez; de ennél persze egyedi, sajátosabb dologról van szó.

A Gösta Berlings Saga a 2000-es évben alakult Stockholmban. Nevüket a svéd irodalom egyik leghíresebb műve, Selma Lagerlöf debütáló regénye ihlette (ami eredetileg 1891-ben jelent meg). A GBS mindeddig négy albumot adott ki: a 'Tid Är Ljud' (“Time Is Sound”) 2006-ban, a 'Detta Har Hänt' (“This Has Happened”) 2009-ben, a 'Glue Works' 2011-ben, a 'Sersophane' pedig 2016-ban jelent meg.

Miután korábbi lemezeik saját kiadójuk, az Icosahedron Music révén láttak napvilágot, a banda most úgy döntött, összeáll egy nevesebbb céggel, hogy szélesebb körökhöz is eljusson zenéjük. Ötödik, 'Et Ex' című nagylemezüket így már világszerte az InsideOutMusic fogja gondozni.

Íme az új lemez első ízelítője, a 'The Shortcomings Of Efficiency' című szám:

A hivatalos album-előzetes itt érhető el:

A Gösta Berlings Saga felállása így néz ki:

Alexander Skepp - dobok, ütős hangszerek
David Lundberg - zongora, mellotrón, szintetizátorok
Gabriel Tapper - basszusgitár, Moog Taurus
Rasmus Booberg - gitár, szintetizátorok

A bandáról bővebb infókat, híreket a Facebookon lehet olvasni.


'Et Ex' címmel adja ki 5. albumát a GÖSTA BERLINGS SAGA - itt a hivatalos előzetes!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás