Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

'Et Ex' címmel adja ki 5. albumát a GÖSTA BERLINGS SAGA


2018-08-01

A stockholmi instrumentális prog-rock banda, a Gösta Berlings Saga világraszóló lemezszerződést kötött az InsideOutMusic kiadóval.

"Első kiadványunk az InsideOutMusic szárnyai alatt, ötödik albumunk, az 'Et Ex' lesz. Ezen a lemezen továbbfejlesztjük eklektikus instrumentális rockzenénket, és beleadunk a dalokba mindent, amink van. Még több kísérletezés, még több kontraszt és még több szónikus változatosság...”.

Az InsideOutMusic 2018. október 12-én adja ki az 'Et Ex' albumot.

A Gösta Berlings Saga zenéjét leginkább "dinamikus, északi instrumentális kalandozásként" lehetne meghatározni: "a dallamok aurora borealis-szerű szépségétől kezdve a Skandináv fjordok pusztító erejére emlékeztető, agresszív riffekig mindenféle hangzást és hangulatot felvonultat a banda". A rajongók egyaránt hasonlítják zenéjüket a King Crimson-hoz és a Goblin-hoz, illetve a Radiohead-hez; de ennél persze egyedi, sajátosabb dologról van szó.

A Gösta Berlings Saga a 2000-es évben alakult Stockholmban. Nevüket a svéd irodalom egyik leghíresebb műve, Selma Lagerlöf debütáló regénye ihlette (ami eredetileg 1891-ben jelent meg). A GBS mindeddig négy albumot adott ki: a 'Tid Är Ljud' (“Time Is Sound”) 2006-ban, a 'Detta Har Hänt' (“This Has Happened”) 2009-ben, a 'Glue Works' 2011-ben, a 'Sersophane' pedig 2016-ban jelent meg.

Miután korábbi lemezeik saját kiadójuk, az Icosahedron Music révén láttak napvilágot, a banda most úgy döntött, összeáll egy nevesebbb céggel, hogy szélesebb körökhöz is eljusson zenéjük. Ötödik, 'Et Ex' című nagylemezüket így már világszerte az InsideOutMusic fogja gondozni. Hamarosan jönnek a további hírek, részletek...

A Gösta Berlings Saga felállása így néz ki:

Alexander Skepp - dobok, ütős hangszerek
David Lundberg - zongora, mellotrón, szintetizátorok
Gabriel Tapper - basszusgitár, Moog Taurus
Rasmus Booberg - gitár, szintetizátorok

A bandáról bővebb infókat, híreket a Facebookon lehet olvasni.


'Et Ex' címmel adja ki 5. albumát a GÖSTA BERLINGS SAGA
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás