Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

HIGH ON FIRE - hamarosan megjelenik az új album, az 'Electric Messiah'; itt a friss dal-premier!


2018-10-03

A kaliforniai heavy-rock trió (Matt Pike énekes-gitáros, Des Kensel dobos és Jeff Matz basszer) bejelentette, hogy október 5-én kiadja új nagylemezét az Entertainment One (eOne) jóvoltából.

"Volt egy álmom, aminek Lemmy volt a főszereplője" - meséli Matt Pike az 'Electric Messiah' névadása kapcsán. "Amikor Lemmy még élt, engem sokan hasonlítottak hozzá... ebben az álomban azonban nagyon bosszantottam őt. Elkezdett szekálni, ordibálni velem... Persze nem mintha nem ismerte volna el a létjogosultságomat; egyszerűen csak idegesítette őt a jelenlétem. Nos, ez az album - és leginkább annak címadó dala - azzal az üzenettel áll a rajongók elé, hogy jómagam sosem fogom átvenni Lemmy helyét... mivel Lemmy, az Lemmy. Ezzel a lemezzel szeretnék előtte tisztelegni, a lehető legméltóbb módon. Miután így neveztem el egy dalt, a srácok felvetették, miért ne lehetne az egész album címe 'Electric Messiah'?!".

Az 'Electric Messiah' a High On FIre 2015-ben megjelent, 'Luminiferous' című nagylemezének a folytatása. A banda ezúttal ismért a neves Kurt Ballou producerrel (Converge, Torche, Kvelertak) állt össze. "Kurt-nak fantasztikus érzéke van a mi zenénkhez" - mondta Pike. "Mindannyian nagyon jól kijövünk vele, és a közös munka is rendkívül gördülékenyen halad. Annak ellenére, hogy sok mindenben különbözünk egymástól, ő teljes mértékig tisztában van a céljainkkal. Egyértelműen azért ragaszkodunk hozzá, mert vele még sosem csináltunk rossz lemezt".

A banda dalszerzői munka- és hangzásbeli fejlődése kapcsán Pike a következőket is elmondta: "A High On Fire nem áll meg az evolúcióba. Megállás nélkül fejlődünk; és egyértelműen ez a legjobb lemez, amit valaha is csináltunk. Egyre jobbak és jobbak vagyunk. Igyekszünk mindig felülmúlni magunkat. Persze nem azt mondom, hogy a régi albumaink egyenesen arányosan rosszabbak; egyszerűen csak egyre jobbak vagyunk minden egyes kiadvánnyal; ahelyett, hogy kiégnénk - ami ugye sokszor előfordul a hozzánk hasonló bandák esetében. Ez az album egyszerűen iszonyatosan fasza - mindent imádok rajta; semmin nem változtatnék. Márpedig szerintem az jó dolgo, ha valaki így gondol a saját lemezére!".

Az október 5-én megjelenő 'Electric Messiah' albumra az alábbi dalok kerültek fel:

01. Spewn From The Earth
02. Steps Of The Ziggurat/House Of Enlil
03. Electric Messiah
04. Sanctioned Annihilation
05. The Pallid Mask
06. God Of The Godless
07. Freebooter
08. The Witch And The Christ
09. Drowning Dog

Az előrendelési infókat itt lehet megtalálni. A lemez címadó dala itt hallgatható meg; lentebb pedig elérhető szöveges videó formájában. A 'Spewn From The Earth' audióját itt lehet megtalálni.

Augusztus 12-én, vasárnap Budapesten is fellépett a High On Fire (erről a koncertről bővebb infók itt találhatók). Ezt követően felléptek hazájuk két rangos fesztiválján (Psycho Las Vegas, Muddy Roots Music Festival); majd szeptember és október folyamán ismét Európában turnéznak; méghozzá a norvég Enslaved előzenekaraként. A körút novemberben folytatódik Észak-Amerikában, a Municipal Waste, a Toxic Holocaust és a Haunt társaságában. A teljes beosztás itt böngészhető.


HIGH ON FIRE - hamarosan megjelenik az új album, az 'Electric Messiah'; itt a friss dal-premier!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás