Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

DEATH RAY VISION - új felállással és új albummal tér vissza a massachusettsi hardcore banda


2018-08-07

Közel öt évvel a banda debütáló, 'We Ain’t Leavin’ Till You’re Bleedin’' című albumának megjelenése után, a Death Ray Vision most friss hírekkel szolgált.

Az egykori és jelenlegi Killswitch Engage / All That Remains / Overcast tagok alkotta Death Ray Vision az utóbbi időben második, 'Negative Mental Attitude' című nagylemezének véglegesre csiszolásával volt elfoglalva. A stúdiós felvételek szeptemberben indulnak, abban a Mad Oak Stúdióban, ahol a banda 2011-ben debütáló EP-jét ('Get Lost or Get Dead') is rögzítette. A producer ezúttal is Benny Grotto. Az új albumot 2018 legvégén fogja kiadni a Bullet Tooth Records.

Ez valamilyen szinten a hardcore-színtér játékos kifigurázása” - nyilatkozta Mike D’Antonio (Killswitch Engage, Overcast) basszusgitáros az új album címe kapcsán. “Sok ember "pozitív mentális hozzáállásról" prédikál, de annak éppen az ellenkezőjét cselekszi...". "A cím továbbá utalás bandánk jelenlegi irányzatára, ami némileg ellentmond a korábbi “go old-school or go home” attitűdnek. Ezen a lemezen nem igazán fogtok pozitív hangvételű nótákat találni” - tette hozzá Pete Cortese (ex-Killswitch Engage, Overcast, ex-Seemless) gitáros. “Egy kicsit sötétebb, de ugyanakkor továbbra is dallamos szerzeményekre kell számítani. Azt kijelenteni, hogy "ez a valahavolt legnagyszerűbb munkánk", kissé túl pozitívan hangzana az általunk beirányzott stílushoz mérten”.

Az utóbbi években komoly felállásbeli változások is történtek a bandában: a Shadows Fall-ból ismert énekes, Brian Fair és gitáros, Zack Wells családi, magánügyi okokra hivatkozva lépett ki a csapatból. Fair ezzel kapcsolatban elmondta: “Jobb így a srácoknak, hogy helyi, bármikor beugrani képes zenészekből áll a csapat. Én most St. Louis-ban élem a Rém rendes család-féle életet; így logisztikai szempontból lehetetlen lenne összehozni a dolgokat”. Fair helyét Jeff Gard, a bostoni Chuggernaut énekese vette át. D’Antonio a váltással kapcsolatban így nyilatkozott: “Kézhez kaptam egy számot, amiben Jeff énekelt; ezt meghallván pedig rögtön fel is kerestem őt. Két közös meghallgatás / próba után nyilvánvalóvá vált a döntés”.

A Death Ray Vision tehát arra törekszik, hogy még tovább bővítse zenei horizontját, de alapvetően megmaradjon old-school hangzású bandának. Colin Conway (Sentinel, Soul Remnants, ex-All That Remains) dobos elmondta: “A tempó és az agresszió mindig is nagy mértékben meghatározta zenei formulánkat; viszont ahelyett, hogy a "kemény fiúkat" játszanánk, igyekszünk kitörni ebből a burokból, és a hallgatók elé tárni a bennünk rejlő "tragikus hőst"”.

Hamarosan közzéteszik a 'Negative Mental Attitude' és a lemezbemutató turné részleteit...


DEATH RAY VISION - új felállással és új albummal tér vissza a massachusettsi hardcore banda
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás