Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

SKÁLMÖLD - teljes egészében bemutatták új albumukat az "izlandi viking metal-hősök"


2018-10-08

A Skálmöld október 12-én adja ki ötödik, 'Sorgir' című nagylemezét.

A 'Sorgir' album [aminek címe magyarul: "bánat"] egy koncepcionális lemez, ami két részre van osztva: az első négy dal - gyűjtőnevükön: 'Sagnir' ["mesék"] tragédiákról és halálról regél; a második fejezetben - 'Svipir' ["szellemek"] - pedig ugyanezeket a történeteket ismerhetjük meg, más-más perspektívából.

A 'Sorgir' egy "sötét, zord és tragikus" album, ami különféle izland mítoszokkal, babonákkal és kísértet-mesékkel foglalkozik. "A fényt, a melegséget és nyugalmat keresd máshol. Itt szárnyaló melódiákra, fülbemászó folkzenére és a Skálmöld szülőhazájának fagyos atmoszférájára kell számítani".

A 'Sorgir' október 12-én jelenik meg, a Napalm Records jóvoltából, digipak CD-n, limitált gatefold LP, valamint digitális változatban. Az előrendeléseket itt lehet leadni.

A tracklista:
01. Ljósið
02. Sverðið
03. Brúnin
04. Barnið
05. Skotta
06. Gangári
07. Móri
08. Mara

A 'Sverðið' című szám hivatalos klipje lentebb megtekinthető. "Boldogan osztjuk meg veletek 'Sorgir' című albumunk első single-dalát. Ez a (kicsit folkos) szám egy epikus mese, ami egy bátor, mindenáron harcoló, küzdő vikingről szól... egészen addig, amíg ketté nem törik a kardja és meg nem ölik őt".

Az album speciális változatának "kicsomagoló" videója itt érhető el:

A teljes albumot itt lehet meghallgatni.

A Skálmöld augusztus 22. és 25. között négy exkluzív lemezbemutató koncertet adott Reykjavikban; méghozzá az Izlandi Szimfónikus Nagyzenekar kíséretében. Mindegyik koncert teltházas esemény volt.

A Skálmöld felállása így néz ki:

Baldur Ragnarsson - gitár, vokál
Björgvin Sigurðsson - ének, gitár
Gunnar Ben - billentyű, vokál, oboa
Jón Geir Jóhannsson
- dobok, vokál
Snæbjörn Ragnarsson - basszusgitár, vokál
Þráinn Árni Baldvinsson - gitár, vokál


SKÁLMÖLD - teljes egészében bemutatták új albumukat az
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás