Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

'Rockin' With The Boys' - nézd meg Ace Frehley új klipjét!


2018-10-16

A KISS eredeti gitárosa, Ace Frehley bejelentette régóta várt, 'Spaceman' című albumát, amit október 19-én ad ki az Entertainment One (eOne).

A 'Spaceman' Frehley nyolcadik szólólemeze - nyolc vadonatúj, eredeti szerzemény került fel rá, egy Eddie Money-feldolgozás ('I Wanna Go Back') mellett, ami "az eredeti nóta zúzós power-pop átirata".

Amellett, hogy Ace jellegzetes gitár-témáit villogtatja a 'Spaceman' egyes dalaiban, ezúttal maga az egykori KISS-tag tépi a húrokat basszusgitárokon is - két dal kivételével, melyet nem más, mint egykori bandatársa, Gene Simmons játszott fel. Ezek egyike az album-nyitó 'Without You I’m Nothing' (aminek SImmons egyben társ-szerzője is volt), a másik pedig a 'Your Wish Is My Command'. Mindkét számot Frehley "házi" stúdiójában vették fel, a kaliforniai Santa Fe-ben.

Ace immáron több mint 10 éve józan (pontosabban idén szeptemberben él 12 éve alkohol-mentes életet); ez pedig nagy mértékben növeli a zenész produkivitását, aminek kibontakozása 2009-ben vette kezdetét, a toplistássá lett 'Anomaly' albummal.

A 'Spaceman' (amely albumcím ötletét maga Gene Simmons vette fel) egyébként az első, teljes egészében új adlokat tartalmazó Frehley-kollekció a 2014-es 'Space Invader' óta. Ez a lemez annak idején 9. helyen végzett a hivatalos, 200 Billboard-listán - ezzel ez lett a valahavolt legsikeresebb szólóalbuma, amit egy korábbi / jelenlegi KISS-tag piacra dobott); egyben ezzel a lemezzel "tért vissza" Frehley a top 10-be a KISS 1998-as reunion-albuma, a 'Psycho Circus' megjelenése óta most először.

A "Spaceman" művésznéven is ismert Frehley a KISS 1973-as megalakulásakor csatlakozott a bandához. Első alkalommal 1982-ben lépett ki, majd 1996-ban lett újra teljes értékű tag, egy sikeres reunion-turné és egy visszatérő album erejéig. A gitáros második KISS-tagsága 2002-ig tartott; ekkor úgy döntött, szólókarrierjét folytatja tovább; azt a karriert, amit 1978-ban indított útjára.

Frehley új albuma tehát 2018. október 19-én jelenik meg, az Entertainment One (eOne) jóvoltából, az alább látható borítóval és dallistával:

01. Without You I'm Nothing
02. Rockin' With The Boys
03. Your Wish Is My Command
04. Bronx Boy
05. Pursuit Of Rock And Roll
06. I Wanna Go Back
07. Mission To Mars
08. Off My Back
09. Quantum Flux

Lentebb meghallgatható az album első két single-dala, a 'Rockin' With The Boys' és a 'Bronx Boys' (az előbbi hivatalos videoklip formájában is elérhető, amit Justin Reich rendezett). A lemezt itt lehet előrendelni.

Frehley idei, világkörüli lemezbemutató turnéjának beosztása itt érhető el.


'Rockin' With The Boys' - nézd meg Ace Frehley új klipjét!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás