Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

A Napalm Records-hoz igazolt az EINHERJER zenekar


2019-05-16

A norvég viking metal alakulat "visszatért eredeti családjához"...

Az Einherjer 23 év után (az 1996-os 'Dragons of the North' album megjelenését követően) tért vissza eredeti kiadójához, a Napalm Records-hoz.

Frode “Grimar“ Glesnes frontember így nyilatkozott: "Nagyon örülünk, hogy ismét világraszóló lemezszerződést köthettünk a Napalm Records-szal. Jelenleg következő nagylemezünk, a 2018-as 'Norrøne Spor' folytatásának dalait írjuk, és alig várjuk már, hogy egy ilyen erős entitás, mint a Napalm Records vegye kezei közé ezt az északi heavy metal-őrületet!".

A viking metal műfaj pionírjaként számontartott Einherjer több mint két évtizeddel ezelőtt látott neki elképzelései megvalósításának. A banda jelen volt, amikor a norvég extrém metal zene kialakult és betört a köztudatba - azóta is ez az ország egyik legjelentősebb kulturális exportja. Négy évvel a Norvég Grammy-jelölt mestermű, az 'Av Oss, For Oss' és két évvel a 'Dragons of the North' 20. évfordulós újrakiadása után, az Einherjer tavaly visszatért egy újabb epikus alkotással. Kilencedik nagylemezük, a 'Norrøne Spor' 2018. november 9-én látott napvilágot, az alább látható borítóval és dallistával:

01. The Spirit Of A Thousand Years
02. Mine Våpen Mine Ord
03. Fra Konge Te Narr
04. Kill The Flame
05. Mot Vest
06. Spre Vingene
07. The Blood Song
08. Døden Tar Ingen Fangar
09. Tapt Uskyld
10. Av Djupare Røtter

Az Einherjer ezúttal is komoly hangsúlyt fektet skandináv örökségének tényére. Ősi népdalok, történelmi folklór és a vikingeket övező misztikumok... ezek a kulturális gyökerei a banda zenéjének. Új dalaik az északi istenek bölcsességein alapszanak.

A banda énekes-basszusgitárosa, Frode Glesnes elmondta: “Ezen az albumon a klasszikus Einherjer-hangzás vegyül a jövő és a múlt zenéjével Ettől függetlenül nem törekedtünk arra, hogy visszatérjünk gyökereinkhez, mert az egy agyonhasznált klisé lenne, ami kizárlóag szarságokat von maga után! Egyszerűen csak közösen megírtunk és meghangszereltünk egy új albumot. A különbség egyébként jelentős, mivel az előbbi lemezeink dalait egymástól függetlenül, egymástól távol írtuk... most azonban kíváncsiak voltunk, mi sül ki abból, ha Gerhard és én közös stúdióban játszunk. Megszületett 10 új dal, ami garantáltan ínyére válik majd minden "pogány-metal" rajongónak. Semmi szarakodás; csak 10 vadonatúj metal-himnusz!".

Az első új single / videoklip, a 'Spre Vingene' lentebb elérhető, ízelítőképpen az album rendeléséhez. Glesnes így szólt: “Itt az új Einherjer-single! Mindig is jó érzés kiadni valami újat a kezünkből, de ezúttal nagyon eltaláltuk a pillanatot! Alig várjuk már, hogy bemutathassuk az egész albumot!”.

Az újabb premier, a 'Kill The Flame' audiója alább elérhető:

Alább megtekinthető a 'Mine Våpen Mine Ord' hivatalos videója is:

Az Einherjer jelenlegi felállását Frode Glesnes (gitár, basszusgitár, ének), Gerhard Storesund (dobok, samplerek), Aksel Herløe (gitár, vokál) és Ole Sønstabø (szólógitár) alkotja.


A Napalm Records-hoz igazolt az EINHERJER zenekar
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás