Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [334. rész]


2018-08-22

Jill Janus emlékére

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 334. rész

HUNTRESS - 'Zenith'

A Huntress egy amerikai heavy metal banda, ami a kaliforniai Highland Parkban alakult 2007-ben, miután Jill Janus énekesnő Los Angeles-be költözött, és megismerkedett egy underground metal banda, a Professor tagjaival. A Huntress 2011 novemberében kapta meg első lemezszerződését; méghozzá az osztrák Napalm Records-tól. Ezt megelőzően - 2010-ben - már megjelent debütáló EP-jük, amit 'Off with Her Head' címmel láttak el.

2011. december 27-én kiadták első hivatalos single-dalukat, az 'Eight of Swords'-ot, felvezetvén első, 'Spell Eater' című nagylemezüket. A bandának ezen kívül további két nagylemeze jelent meg: a 2013-as 'Starbound Beast' és a 2015-ös 'Static'.

2015 októberében Janus kitett a Facebook-ra egy azóta törölt posztot, amiben bejelentette, hogy a Huntress befejezi aktivitásait. Blake Meahl szólógitáros mindezt cáfolta, mondván Jill egészségügyi / mentális problémákkal küzd. Mindez beigazolódott, miután Janus elárulta, hogy évtizedek óta bipoláris elmezavarral küzd.

Az énekesnő 2018. augusztus 14-én, 42 éves korában öngyilkosságot követett el.

Jill Janus magasan képzett operaénekesnő volt; emellett pedig "topless DJ-ként" és Playboy-modelként is dolgozott, Penelope Tuesdae néven. Jill-ről 2015 óta tudták a rajongók, hogy súlyos mentális zavarral és skizofréniával küzd. A Revolver magazinnak adott interjújában így nyilatkozott: "Először 20 éves koromban diagnosztizáltak bipoláris zavarral, de már 13 éves korom óta felfedezhető volt rajta e jelenség. Komolyabbra, veszélyesebbre a középiskolában fordult a dolog... Rendszeresen vannak szuicid gondolataim, melyek végigkísérik egész életemet. Huszonéves koromban konkrétan mániákusságba fordult a dolog; ezért nem is szeretek visszaemlékezni arra az időszakra". A helyzeten csak rontott, hogy (szintén 2015-ben) méhnyakrákkal diagnosztizálták, és még abban az évben eltávolították méhét.

Az énekesnő a halála előtt Angus Clark-kal (Trans-Siberian Orchestra) dolgozott egy rockoperán.

Jill Janus emlékére augusztus 24-én, pénteken rendeznek meg nyilvános búcsút, a hollywoodi Rainbow Bar & Grill klubban, este 9 órától. A rendezvényen Jill életére, művészetére és munkásságára emlékeznek a rajongók, barátok és a pályatársak. 

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [334. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás