Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Megjelent a LORD DYING zenekar új albuma, a 'Mysterium Tremendum' - itt a friss videoklip!


2019-05-06

Az Entertainment One (eOne) kiadó igazolta le az oregoni Portland-ből származó Lord Dying együttest, ami nemrég új lemezzel jelentkezett.

A súlyos riffek hazájából származó Lord Dying énekes-gitárosa, Erik Olson a korábban következőket közölte: "Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a jövőben az eOne partnereként alkothatunk. Jó társaságba kerültünk, mivel itt tanyázik a Crowbar, a High On Fire és a Black Fast is!".

A Lord Dying 2018 augusztusában vonult be a West Valley Recording Stúdióba, hogy Mike Plotnikoff (Fear Factory, In Flames) hangmérnök-producerrel megkezdje következő nagylemeze munkálatait.

"Örülünk, hogy végre nekiláthatunk harmadik stúdióalbumunk felvételeinek; méghozzá Mike társaságában. Az elmúlt hónapokban fáradhatatlanul dolgoztunk ezen az albumon, de a végeredményre Chris és én is nagyon büszkék vagyunk. Az elmúlt 15 évben nem írtunk ilyen fasza lemezt!" - tette hozzá Olson. 

A Lord Dying új, 'Mysterium Tremendum' című nagylemeze a 2015-ös 'Poisoned Altars' folytatásaként jelent meg, 2019. április 26-án. Az album végleges maszterizálását a neves Howie Weinberg (Slayer, Pantera) végezte el. Amire számítani kell: egy "monolit, riff-központú koncept-album, amire 11 súlyos tétel került fel, a halál és a túlvilági élet tematikáját boncolgatva".

A tracklista:
01. Envy The End
02. Tearing At The Fabric Of Consciousness
03. Nearing The End Of The Curling Worm
04. The End Of Experience
05. Exploring Inward
06. Severed Forever
07. Even The Darkness Went Away
08. Freed From The Pressures Of Time
09. Lacerated Psyche
10. Split From A World Within/Devoid Of Dreams/Death The Final Loneliness
11. Saying Goodbye To Physical Form

"Az volt a célunk, hogy írjunk egy lemezt az élet és a halál témája köré" - közölte Olson a 'Mysterium Tremendum kapcsán. "Alapvetően inkább ez utóbbiról van szó; pontosabban arról, mi vár ránk a túlvilági életben. Emellett pedig a halálfélelem kultúrája, az emberi halandóság megemésztése a központi téma. Ez a koncepció már évek óta forrott az agyunkban, de csak mostanra sikerült kiírnunk mindent magunkból".

A 'Mysterium Tremendum' - zenei tekintetben - egyértelműen a Lord Dying eddigi legváltozatosabb, egyben legkiforrottabb albuma. "A 2013-as 'Summon the Faithless' és a 2015-ös 'Poisoned Altars' albumokat figyelembe véve, ki kell jelentenünk, hogy most értünk révbe" - zárta sorait Evans.

Íme az első két új dal, az 'Envy The End' és a 'Freed From The Pressures Of Time', valamint a 'Nearing The End Of The Curling Worm' frissen megjelent videoklipje, amit Nesto készített:


Megjelent a LORD DYING zenekar új albuma, a 'Mysterium Tremendum' - itt a friss videoklip!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás