Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

ARION - itt az új klip, a 'No One Stands In My Way'!


2019-11-11

A finn Arion zenekar tavaly októberben új albummal jelentkezett. A 'Life Is Not Beautiful' című lemezt a német AFM Records dobta piacra.

A szimfónikus metalzenében utazó Arion zenekar ötlete 2011 őszén vetődött fel, a híres, Helsinki-beli Sibelius Lukio zeneiskolában, ahol Topias Kupiainen dobos és Arttu Vauhkonen billentyűs megismerkedett egy fiatal gitár-művésszel, Iivo Kaipainen-nel. A három zenészt rövid időn belül egy basszusgitárossal is összehozta a sors: miután Georgi Velinov-ot bevették a bandába, Viljami Holopainen énekes jelentkezett az egyetlen üresen maradt posztra.

A zeneileg magasan képzett tagból álló együttes először 2013 januárjában keltett óriási hullámokat, amikor megjelent debütáló nótájuk, a 'Lost'; egy szimfón-metal himnusz, melyet rendszeresen játszottak a tévék és a rádiók (részt is vett a banda a finn tévés UMK dal-versenyen).

A 17-18 éves csodagyerekek lenyűgöző zenei tehetséges rövid időn belül felkeltette Riku Pääkkönen, a Ranka Kustannus tulajdonosának figyelmét. Pääkkönen nem kispályás zenei guru: ő a felelős többek közt a Children Of Bodom, a Nightwish és a Sonata Arctica sikereiért. 2013 májusában az Arion lemezszerződést kötött a Rankával, és stúdióba vonult, hogy felvegye debütáló, 'New Dawn' című EP-jét. A 'New Dawn' végül 2013 novemberében jelenhetett meg - mondani sem kell -, széleskörű, pozitív kritikai elismerésekkel övezve. Ez pedig csak az előzetese volt Finnország egyik legemlékezetesebb debütálásának, a 'Last of Us' albumnak!

Valószínűleg nincs még egy nemzet a világon, ahol a melodic metal zenét annyira nagy becsben tartanák, mint Japánban; ahol a szépség és az esztétika is elengedhetetlen tényezője a műfajnak. japánoknak közismerten kifinomult érzéke van a power metal muzsikához; ezért talán nem is lep meg senkit, hogy az Arion Tokióban és Nagoyában rendezte meg első koncertjeit - még mielőtt kiadta volna debütáló nagylemezét... Ergo, az Arion egyike lett azon ultra-ritka európai előadóknak, aminek debütáló albuma hamarabb jelenik meg Japánban, mint nemzetközi szinten. A 2014-es 'Last of Us' lemezt azóta is a műfaj egyik legnagyobb becsben tartott kincsének nevezik a kritikusok és a rajongók.

Egy évvel később, 2015 augusztusában Viljami Holopainen énekes kilépett a csapatból, mondván "az ő szíve másfajta zenék felé húz". A banda nem sokkal később meg is találta utódját; mégpedig Lassi Vääränen személyében. 2016 márciusában Vääränen sikeresen beigazolta, hogy jól döntöttek a zenészek: az énekes egy 'At The Break Of Dawn' című duettel debütált, melyet az Amaranthe front-asszonyával, Elize Ryd-del közösen adott elő. Az 'At The Break Of Dawn' című single-t azóta is rendszeresen játsszák a finn rádiók; a digitális platformokon pedig továbbra is ez a leghallgatottabb Arion-szám.

A későbbiekben az Arion kiadott három további kislemez-dalt: a gondolat ébresztő 'Unforgivable'-t, a szívszaggató 'Through Your Falling Tears'-t és a 'No One Stands In My Way' című himnuszt. Ezzel el is telt 2 éf fél év; most pedig kiderült, ezidő alatt a banda egy újabb nagylemezen munkálkodott. Második, 'Life Is Not Beautiful' címmel ellátott albumuk jóval több mint egy szimpla sláger-gyűjtemény. Számos intenzív, erőteljes, bombasztikus nóta kapott helyet rajta - ilyen például a 'Punish You' és a 'The Last Sacrifice'; de epikus, koncepcionális tételeknek sincs híján - mint pl. az album-záró 'Life Is Not Beautiful', ami a színtiszta valóságot tárja a hallgatók elé.

A 'Life Is Not Beautiful' egy jóval kiforrottabb lemez a 'Last of Us'-hoz képest - az Arion ezzel a kiadvánnyal tesz függetlenségi nyilatkozatot. Míg az előző lemezen olyan neves dalszerzők jutottak főszerephez, mint Matias Kupiainen (Stratovarius) és Jani Liimatainen (The Dark Element, Cain’s Offering), az Arion most önálló szintekre lép: zenei fejlettségüket ezúttal - többek közt - maga a bandavezér, Iivo Kaipainen újonnan felfedezett dalszövegíró tehetsége prezentálja.

A 'Life Is Not Beautiful' 2018. október 19-én jelent meg, az AFM Records által, normál és digipak CD-n, valamint limitált bakeliten. A rendeléseket itt lehet leadni. Íme a borító és a tracklista:

01. The End Of The Fall
02. No One Stands In My Way
03. At The Break Of Dawn (feat. Elize Ryd)
04. The Last Sacrifice
05. Through Your Falling Tears
06. Unforgivable
07. Punish You
08. Life Is Not Beautiful
09. Last One Falls

Óvakodjon a metal-világ; az Arion zenekart többé nem zöldfülű tinédzser lángelmék alkotják! A csapat tagjai immáron óriási tapasztalattal rendelkező, professzionális zenészek - ezáltal pedig egyre közelebbi kilátássá vált a világ leigázása!

Íme a legfrissebb single-dalok / videoklipek; köztük az Elize Ryd-del (Amaranthe) közös 'At The Break Of Dawn', aminek kapcsán Iivo Kaipainen dalszerző így nyilatkozott: "Hatalmas megtiszteltetés és öröm számomra - egyúttal egy álmom vált valóra azzal, - hogy megírhattam ezt a dalt ennek a két fantasztikus énekesnek, akik közül az egyik egy világszerte ismert szupersztár, és nem mellesleg az én egyik kedvenc metal-hangom birtokosa. Elize - mondanom sem kell - nagyszerű munkát végzett. Hosszú ideje nem hallottam már ilyen fantaszikus dal / előadásmód párost. Egyszerűen hihetetlen, mi mindent ki lehet hozni a metelzenéből!".


ARION - itt az új klip, a 'No One Stands In My Way'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás