Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

Budapesten is bemutatják az ATREYU új, 'In Our Wake' című albumát


2019-03-25

A dél-kaliforniai metalcore zenekar új, 'In Our Wake' című albuma 2018. október 12-én látott napvilágot, a Search & Destroy / Spinefarm kiadók jóvoltából.

Miután a banda két éven keresztül turnézott a 2015-ös 'Long Live' albummal, a tagok ismét nekiláttak az ötletelgetésnek; hetedik nagylemezük megírásának. Miután megszülettek az új nóták, felkeresték a jól bevált John Feldmann producert, aki a klasszikussá vált 'Lead Sails and Paper Anchor' album esetében is segédkezett.

Az új Atreyu album az 'In Our Wake' címet kapta; a végeredmény pedig magáért beszél.

"Ez egy igencsak "mély" album" - nyilatkoztakorábban  Alex Varkatzas énekes. "Felnéztünk az égre, kerestük Chris Cornell-t és Chester Bennington-t, akik halálhíre igencsak friss volt a dalszerzői munkálatok közepette. Elgondolkoztunk, vajon mi mit hagyunk magunk után... Ami biztos; hogy képesnek kell éreznünk magunkat arra, hogy megváltoztassuk mások életét - a jó irányba".

"Az 'In Our Wake' cím abból az ideából született, hogy nekünk, embereknek két utunk van; két választásunk, ami felett nap mint nap döntenünk kell" - fűzte hozzá Porter McKnight basszusgitáros. "Azt választod, hogy inspirálsz másokat, széppé teszed az életüket? Vagy inkább azt, hogy gúnyolod, pocskondiázod őket, tönkretéve ezzel az életüket? Bárhogy is döntesz, azzal nyomot hagysz a környezeteden... ami aztán kiterjed a városra, majd az egész nemzetre... és végül az egész bolygóra. Te melyik utat választod; mi marad utánad, ha eltávozol?".

"Ez az album mindettől függetlenül egy boldogabb pillanatában érte az Atreyu-t" - tette hozzá Brandon Saller dobo-vokalista. "Sok hosszú utat bejártunk; mindig is változatos, sokszínű bandaként tartottak számon minket. Sosem féltünk az új dolgok kipróbálásától, de ez az lemez, ez teljesen más. Egy új ,eddig ismeretlen szintre jutottunk".

Az 'In Our Wake' első ízelítője a címadó dal hivatalos videoklipje. "Ezt a videoklipet egy régi rendező-barátunk, Sean Stiegemeie társaságában készítettük el, mivel szerettünk volna valami őjat, valami egyedit művelni" - mondta McKnight. "Azt az érzést akartuk kelteni a nézőben, ami összefoglalva így szól: 'Mi a fasz volt ez!?'... és csak tovább fokozni ezt az élményt... A legtöbb videoklipünk sztori-központú - vagy legalábbis életszerű. De ezesetben egyszerűen csak az emberiség feltörését és hanyatlását képzetük le. Vízzel, földdel, természettel, városokkal kezdődik a dolog... aztán lassan elkezd pusztulni minden. Mint faj, nekünk, embereknek van választásunk: eldönthetjük, hogy foglalkozunk, törődünk magunkkal és a körülöttünk lévő világgal, avagy sem. Mi az előbbi mellett adjuk le a voksot".

Alább meghallgatható két másik új single, az 'Anger Left Behind' és a 'The Time Is Now' is (az utóbbi megjelent digitális single, valamint hivatalos videoklip formájában):

A banda 2019 május-júniusában mutatja be új albumát Európában. A körút Budapestet (A38) is értinti. A teljes beosztás itt található meg; a budapesti koncert részletei pedig az alábbi plakátra kattintva olvashatók:

Az Atreyu előző, 'Long Live' című albuma 2015 szeptemberében jelent meg, a Search And Destroy kiadó jóvoltából - erről bővebben itt írtunk.


Budapesten is bemutatják az ATREYU új, 'In Our Wake' című albumát
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás