Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

GOROD - hamarosan érkezik az 'Aethra' album; itt a teljes stream!


2018-10-17

A francia technikás death metal banda október 19-én adja ki új nagylemezét.

A Gorod a nagysikerű, 'A Maze of Recycled Creeds' album és a thrash-orientált 'Kiss the Freak' EP folytatásaként vette fel az 'Aethra' albumot, amit október 19-én dob piacra egy újonnan alapított kiadó, az Overpowered Records. Az 'Aethra' a Gorod 10. hivatalos kiadványa. Az előrendelési infók itt érhetők el.

Az új album producere és hangmérnöke maga a Gorod gitárosa / zeneszerzője, Mathieu Pascal volt, aki saját műhelyében (Bud Studio) csiszolgatta a dalok hangzását. A keverést a Dugout Stúdió falai között végezte el Daniel Bergstrand (Meshuggah, Behemoth, Decapitated, In Flames), a maszterizálás pedig Lawrence Mackrory és az Obey Mastering (Decapitated, Nightrage) nevéhez fűződik.

A Gorod korábbi albumaihoz viszonytva az 'Aethra' nagy mértékű progressziót mutat, mind produkció, mind dalszerzés, mind hangszerelés tekintetében. Pascal így szólt: "Eldöntöttünk, hogy ezúttal jómagam fogom irányítani a stdúiós munkálatokat a saját stúdiómban; Daniel Bergstrand pedig a keverést fogja elvégezni, mivel már hosszú évtizedek óta imádjuk az ő alkotásait. Így persze nem kis nyomás helyeződött rám - főként azért, mert én feleltem azért, hogy letisztult és perfekt, a hallgatók számára jól "érhető" legyen a produkció. Mivel Bergstrand-hoz képest én még csak egy amatőr, zöldfülű vagyok, ezért kértem tőle is tanácsokat! Bergstrand és McCrory egyébként fantasztikus munkát végzett - ezt mondani sem kell. A hangzás erőteljes, de ugyanakkor természetes és kiegyensúlyozott is egyben".

A tracklista:
01. Wolfsmond
02. Bekhten's Curse
03. Aethra
04. The Sentry
05. Hina
06. And The Moon Turned Black
07. Chandra And The Maiden
08. Goddess Of Dirt
09. Inexorable
10. A Light Unseen

Az 'Aethra' albummal a Gorod egy "tragikus és melankólikus univerzumba; a sötétség egy teljesen új szintjére kalauzolja hallgatóit". Zenei tekintetben természetesen megmaradt mindaz, amiről a Gorod ismeretes (progresszív groove-ok, komplex hangszerelés, fék nélküli technikásság), de ezúttal nem maradt el a kísérletezés sem.

Julien Deyres énekes így nyilatkozott az 'Aethra' koncepciója kapcsán: "A Hold: egy csillag, egy allegória, egy univerzális jelkép, amit ismer minden éra minden emberi lénye... ez a központi témája az album dalszövegeinek, melyek alapvetően két részre oszthatóak: vannak a nőt csillagközi istenségek, és vannak a hím entitások. Ezeket négy-négy új dal képviseli; a maradék kettő pedig a bagoly és maga a csillag-jelenség univerzális szimbolikájával foglalkozik. Az alap-koncepció különféle, Holddal kapcsolatos szekták és vallások tanulmányain alapszik. Néhol szimplán narratív, néhol pedig filozófikusabb, költőibb módon mutatjuk be ezeket, de alapvetően személyes olvasata is van minden mítosznak, melyek elsősorban a kritikus gondolkodást segítik elő".

A teljes album-stream lentebb elérhető, a címadó szám szöveges videójával és a 'Bekhten's Curse' kisfilmjével egyetemben:

Íme az első hivatalos album-ízelítő, valamint a gitár- / basszusgitár- / dob-témák rögzítésének videó-összefoglalója:

A Gorod november folyamán a kanadai Beyond Creation előzenekaraként turnézik Európában. A körúton részt vesz az Entheos és a Brought By Pain is. A teljes beosztást itt lehet megtalálni.


GOROD - hamarosan érkezik az 'Aethra' album; itt a teljes stream!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás