Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

'Gone Gone Gone' című dalához készített szöveges videót az ELECTRIC BOYS


2019-04-05

A veterán svéd funk-metal banda a dán Mighty Music kiadóval kötött tavaly lemezszerződést. Új stúdióalbumuk novemberben jelent meg, 'The Ghost Ward Diaries' címmel.

"A gitár-riffekért, a bombasztikus dallamokért és a kemény ritmusokért élünk; épp ezért mindent analóg hangszereken adunk elő. Valószínűleg ezt hívják "classic rock"-nak... Dalszövegek tekintetében azonban a korábbiaknál egy kicsit sötétebb a hangulat: kis naplók ezek, amiket a turnék - és általában az élet - megpróbáltatásairól írtunk. Egyébként közel sem kiszámítható ez az album; de mégis: a reunion óta ezt az anyagot sikerült a legkönnyebben összehoznunk. Ehhez persze az is nagyban hozzájárult, hogy volt egy nagyszerű csapatunk, amit David Castillo producer-hangmérnökkel tettünk teljessé" - mondta korábban Conny Bloom, az Electric Boys vezére.

Az Electric Boys 1988-ban alakult Stockholmban. Zenei gyökereik magjai a '70-es évek groove-rock, a '60-as évek popzenéje és alapvetően a psychedelia műfaj eredetében keresendők. Nagysikerű debütáló albumukat ('Funk-O-Metal Carpet Ride') a híres Bob Rock (Metallica, Bon Jovi, The Cult, Mötley Crüe) producelte. Ezen az albumon szerepel a banda egyik legsikerseebb single-dala, a Billboard top 20-as 'All Lips ’N' Hips', amit annak idején rendszeresen sugárzott az MTV. Később a csapat a legendásAbbey Road stúdióba vonult be, hogy felvegye a következő, 'Groovus Maximus' című albumot, melyen egy újabb toplistás single is ('Mary In The Mystery World') is helyet kapott. Harmadik lemezük, a 'Freewheelin’' - amit szintén az Abbey Road falai között rögzítettek - 16. helyen végzett a hivatalos svéd zenei toplistán; ám a sikeres ellenére 1994-ben feloszlott a zenekar.

Conny Bloom gitáros-énekes ezután szólókarrierbe vágott; Andy Christell basszusgitáros pedig a legendás finn glam-banda, a Hanoi Rocks tagja lett. 2009-ben újjáalakult az Electric Boys - visszatérő nagylemezük 'And Them Boys Done Swang' címmel jelent meg 2011-ben. Ezt követte a szintén nagysikerű 'Starflight United' (2014).

Az évek során a banda olyan neves előadókkal turnézott világszerte, mint a Metallica, Alice Cooper, a Mr. Big, a Hardline, a Vixen és a Thunder. 2017-ben részt vettek a világhírű floridai Monsters Of Rock Cruise cirkáló-fesztiválon, amit "az Államokba való, dicső visszatérésükként" emleggetnek. Így érkeztünk el 2018-ba, amely esztendőt két vadonatúj single-dallal ('Dishes', 'Suffer') nyitotta a banda.

Az új, 'The Ghost Ward Diaries' című album 2018. november 23-án jelent meg, a dán Mighty Music jóvoltából, LP-n, CD-n és digitális formában.

A tracklista:
01. Hangover In Hannover
02. There She Goes Again
03. You Spark My Heart
04. Love Is A Funny Feeling
05. Gone Gone Gone
06. Swampmotorfrog
07. First The Money, Then The Honey
08. Rich Man, Poor Man
09. Knocked Out By Tyson
10. One Of The Fallen Angels

A rendeléseket itt lehet leadni. Az első single-dalt / videoklipet október elején mutatták be, 'Hangover In Hannover' címmel. A második single, a 'You Spark My Heart' november végén jelent meg; 2019 áprilisában pedig bemutatták a 'Gone Gone Gone' dalszöveges videóját. Íme a premierek:


'Gone Gone Gone' című dalához készített szöveges videót az ELECTRIC BOYS
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás