Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

'Hypnagogia' címen új albumot ad ki a legendás EVOKEN zenekar


2018-10-10

Az amerikai death / funeral doom metal-színtér alapító atjyaiként ismert, New Jersey-beli Evoken zenekar immáron több mint 25 éve az egyik legerősebb pillére a műfajnak.

Az Evoken új nagylemeze 'Hypnagogia' címmel jelenik meg november 9-én, CD-n, dupla LP-n és digitális változatban. A banda stúdióalbuma az első a 6 évvel ezelőtt megjelent 'Atra Mors' lemez kiadása óta. Jelen esetben egy "monolit mesterműről van szó még inkább bebetonozza a banda pozícióját a death-doom metal-hierarchia csúcsán".

A 'Hypnagogia' révén "a hallgató tanúja lehet annak, miképpen faragta ki új mérföldkövét az Evoken. Habár a "mérföldkő" kifejezés tulajdonképpen minden Evoken-lemezre igaz, a 'Hypnagogia' esetében a banda kiterjeszti zenei dinamikáját és egyedi dalszerzői stílusát. A 'Hypnagogia' egy olyan hallgatói élmény, ami váltakozás érzések sokasága révén eszi bele magát a páciens elméjébe és lelkébe. Grandiózus dallamok és lüktető keménység áll a központjában ennek az alkotásnak, ami kétségkívül az Evoken legintenzívebb, legimpozánsabb és leginkább lélekgyötrő műve. Eufória, kétségbeesés és reménytelenség...".

Vince Verkay dobos / dalszövegíró így nyilatkozott: “Ahogy az minden lemezünk esetében igaz: próbáltuk elkerülni önmagunk újonnani ismételgetését. Persze ettől függetlenül fontos, hogy minden album tipikus Evoken-hangzású legyen; de dallamok és hangszerelés tekintetében azon vagyunk, hogy új dolgokat is belecsempésszünk a mixbe. Ezáltal is sikerült egy érzelmileg kimerítő albumot a hallgatók elé tárnunk”.

A 'Hypnagogia' az Evoken első koncept-albuma. Verkay elmondta a témák és a dalszövegek kapcsán: “A 'Hypnagogia' az első világháború, és annak fiziológiai hatásának témáján alapszik. Metaforikusan illenek ezek a témák a saját életem elmúlt három évének történéseihez - ezeket azonban megtartom magamnak. Alapjában véve egy első világháborús katona történetét meséljük el. Ez a sebzett, megkeseredett katona élete utolsó óráiban naplót ír - elmeséli, mit lát és mit érez, miközben a lélek távozik belőle. Mivel átverték és hazudtak neki, paktumot köt egy szadista istennel, akinek felajánlja lelke egy gyötrelemmel teli darabját. Bosszújának épp ez a lényege: bárki, aki elolvassa a naplóját, magára szabadítja e szenvedéssel teli lelket, és kénytelen lesz elsőkézből átélni a főhős minden fájdalmát. Ahogy az olvasó egyre inkább kétségbe esik, elviselhetetlenné fajul a fájdalom, és ő is véget vet saját életének. Miután ő is kimúlik, lelkének egy darabja visszakerül a naplóba, majd a későbbiekben átszáll a következő delikvensre. Minél többen olvassák a naplót, annál nagyobb lesz a szavak és a mondatok ereje...".

Az album stúdiós és hangmérnöki munkálatai a New Jersey-beli Sound Spa Stúdióban zajlottak, Steven DeAcutis közreműködésében. A lemezborító Adam Burke műve.

A tracklista:
01. The Fear After
02. Valorous Consternation
03. Schadenfreude
04. Too Feign Ebullience
05. Hypnagogia
06. Ceremony Of Bleeding
07. Hypnopompic
08. The Weald Of Perished Men

A 'Ceremony Of Bleeding' című dal lentebb meghallgatható. Ennek kapcsán így szólt a banda: "A 'Ceremony Of Bleeding' az egyik utolsó dal volt, amit megírtunk a 'Hypnagogia' albumra. Nem sokkal az elkészület előtt még hozzáadtunk néhány fontos elemet a dalhoz; így az meglehetősen eltérő lett a tradícionális Evoken-stílustól. Totálisan elégedettek vagyunk a végeredménnyel, és örülünk, ha másoknak is tetszik. Ha pedig nem, az az ő bajuk".

Az Evoken jelenlegi felállását John Paradiso énekes-gitáros, Chris Molinari gitáros, Dave Wagner basszer, Don Zaros billentyűs és Vince Verkay dobos alkotja.


'Hypnagogia' címen új albumot ad ki a legendás EVOKEN zenekar
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás