Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

'Hypnagogia' címen új albumot ad ki a legendás EVOKEN zenekar


2018-08-28

Az amerikai death / funeral doom metal-színtér alapító atjyaiként ismert, New Jersey-beli Evoken zenekar immáron több mint 25 éve az egyik legerősebb pillére a műfajnak.

Az Evoken új nagylemeze 'Hypnagogia' címmel jelenik meg november 9-én, CD-n, dupla LP-n és digitális változatban. A banda stúdióalbuma az első a 6 évvel ezelőtt megjelent 'Atra Mors' lemez kiadása óta. Jelen esetben egy "monolit mesterműről van szó még inkább bebetonozza a banda pozícióját a death-doom metal-hierarchia csúcsán".

A 'Hypnagogia' révén "a hallgató tanúja lehet annak, miképpen faragta ki új mérföldkövét az Evoken. Habár a "mérföldkő" kifejezés tulajdonképpen minden Evoken-lemezre igaz, a 'Hypnagogia' esetében a banda kiterjeszti zenei dinamikáját és egyedi dalszerzői stílusát. A 'Hypnagogia' egy olyan hallgatói élmény, ami váltakozás érzések sokasága révén eszi bele magát a páciens elméjébe és lelkébe. Grandiózus dallamok és lüktető keménység áll a központjában ennek az alkotásnak, ami kétségkívül az Evoken legintenzívebb, legimpozánsabb és leginkább lélekgyötrő műve. Eufória, kétségbeesés és reménytelenség...".

Vince Verkay dobos / dalszövegíró így nyilatkozott: “Ahogy az minden lemezünk esetében igaz: próbáltuk elkerülni önmagunk újonnani ismételgetését. Persze ettől függetlenül fontos, hogy minden album tipikus Evoken-hangzású legyen; de dallamok és hangszerelés tekintetében azon vagyunk, hogy új dolgokat is belecsempésszünk a mixbe. Ezáltal is sikerült egy érzelmileg kimerítő albumot a hallgatók elé tárnunk”.

A 'Hypnagogia' az Evoken első koncept-albuma. Verkay elmondta a témák és a dalszövegek kapcsán: “A 'Hypnagogia' az első világháború, és annak fiziológiai hatásának témáján alapszik. Metaforikusan illenek ezek a témák a saját életem elmúlt három évének történéseihez - ezeket azonban megtartom magamnak. Alapjában véve egy első világháborús katona történetét meséljük el. Ez a sebzett, megkeseredett katona élete utolsó óráiban naplót ír - elmeséli, mit lát és mit érez, miközben a lélek távozik belőle. Mivel átverték és hazudtak neki, paktumot köt egy szadista istennel, akinek felajánlja lelke egy gyötrelemmel teli darabját. Bosszújának épp ez a lényege: bárki, aki elolvassa a naplóját, magára szabadítja e szenvedéssel teli lelket, és kénytelen lesz elsőkézből átélni a főhős minden fájdalmát. Ahogy az olvasó egyre inkább kétségbe esik, elviselhetetlenné fajul a fájdalom, és ő is véget vet saját életének. Miután ő is kimúlik, lelkének egy darabja visszakerül a naplóba, majd a későbbiekben átszáll a következő delikvensre. Minél többen olvassák a naplót, annál nagyobb lesz a szavak és a mondatok ereje...".

Az album stúdiós és hangmérnöki munkálatai a New Jersey-beli Sound Spa Stúdióban zajlottak, Steven DeAcutis közreműködésében. A lemezborító Adam Burke műve.

A tracklista:
01. The Fear After
02. Valorous Consternation
03. Schadenfreude
04. Too Feign Ebullience
05. Hypnagogia
06. Ceremony Of Bleeding
07. Hypnopompic
08. The Weald Of Perished Men

Az Evoken jelenlegi felállását John Paradiso énekes-gitáros, Chris Molinari gitáros, Dave Wagner basszer, Don Zaros billentyűs és Vince Verkay dobos alkotja.


'Hypnagogia' címen új albumot ad ki a legendás EVOKEN zenekar
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás