Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

VANE - itt a lengyel metalbanda új single-dala, a 'The Ritual'!


2019-05-08

A 2017-es promóciós EP után tavaly ősszel végre megszületett a banda első nagylemeze!

A Vane modern heavy metal zenében utazik. Dalaikat fülbemászó dallamok és a "kalózok dicső fénykorának" koncepciója jellemzi.

A Vane együttes Mateusz Gajdzik (Witchking, Saratan) és Roberta Zembrzycki (Acid Drinkers, Corruption, Saratan) agyának szüleménye. A zeneszerző / gitáros Gajdzik és a gitáros / dalszövegíró Zembrycki mellett Łukasz Łukasik (ex-Netherfell) basszusgitáros, Marcin Parandyk (Killsorrow, Skyanger) énekes és Marcin Zdeb (Skyanger) dobos alkotja a Vane felállását.

A Vane egy 'The Prologue' című promóciós EP-vel debütált 2017-ben - ez csak kezdete volt a jövőbeni "epikus kalandok" felvezetéseképpen. A mini-lemezre - amiről bővebben itt írtunk - három dal került fel: 'Born Again', 'The Edge of Cutlass', 'Your Pain I Am'.

2018 végén eljött az idő, hogy bejelentsék: első teljes értékű nagylemezük 'Black Vengeance' címmel jelenik meg, 2018. november 30-án.

A banda hivatalos közleménye így szól: "Mindig is nagy rajongói voltunk a kalózok és az Aranykor mítoszainak. Amikor megalapítottuk ezt a projektet, alapvetően azzal a szándékkal tettük mindezt, hogy eme lenyűgöző történelmi kor előtt tisztelegjünk. A 'Black Vengeance'-t minden idők egyik legkülönlegesebb kalózának életrajza ihlette. Bevett szokás nálunk, hogy történelemkönyveket lapozgatunk, mielőtt megírjuk a dalszövegeket - nem volt ez most sem másképp: ezúttal egy csavarokkal és fordulatokat, grandiózus eseményekkel teli történetet írtunk, melynek központjában árulás és bosszúvágy áll. Mindehhez persze végtelen dallamok és ritmusos metalzene párosul".

"Célunk, hogy megmutassuk az embereknek, milyen zene szól megállás nélkül a fejünkben - ehhez pedig egy izgalmas sztorit biztosítsunk alapként, a fokozott szórakoztatás céljából. Reméljük, hogy a rajongók örömmel fogják hallgatni ezt a lemezt, és alaposan kiélveznek minden egyes részletek, különlegességet, ami el van rejtve ezek mögött a dalok mögött. A 'Black Vengeance' cím egyébként egy fontos utalás a történet megértése szempontjából...".

A 'Black Vengeance' alább látható borítóját Michał “XAAY” Loranc (Nile, Behemoth, Kamelot, Decapitated) tervezte. Ennek kapcsán a tagok elmondták: "A vizualitás fontos szerepet játszik ebben a bandában; lévén komplett hallgatói és grafikai élményt szeretnénk nyújtani a rajongóknak. A képek, a videók és a zene minden esetben összefonódik egy izgalmas történetté".

A tracklista:
01. Born Again
02. Edge Of The Cutlass
03. I Am Your Pain
04. Randy Dandy-O
05. Death’s Season
06. Spilling Guts
07. Mutiny
08. Rise To Power
09. Black Vengeance
10. Davy’s Grip
11. Hangman

Íme a 2017-es promóciós EP-n szereplő három szám, melyek mindegyike felkerült a nagylemezre is:

Megjelent továbbá a 'Rise To Power' és a 'Mutiny' című szám hivatalos videoklipje is, ami itt tekinthető meg:

A 'Black Vengeance' megjelenése után, 2019 májusában egy vadonatúj single-dalt is kiadott a banda, 'The Ritual' címen. Íme a premier:


VANE - itt a lengyel metalbanda új single-dala, a 'The Ritual'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás