Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

HOLLOW CRY - megjelent a spanyol metalbanda debütáló lemeze; itt az új klip!


2018-12-19

Spanyolország virágzó heavy metal / hard rock-színtérrel rendelkezik, melynek aktív résztvevője a feltörekvőben lévő Hollow Cry zenekar...

A Tremp városából származó Hollow Cry eredetileg 2007-ben jött létre. Alapjáraton feldolgozásokat játszott a csapat, de később a bandavezér Xavi nekilátott a saját számok megíárásnak is. Miután megismerkedett egy másik, szintén Taekwondo-t űző társával, meglett a banda dobosa is; így a Hollow Cry elkezdett végleges formát ölteni. Forogtak tovább a kerekek: miután Xavi bevette a bandába a ritmusgitáros Marc-ot és a szólógitáros Aleix-et, még kiforrottabb lett a kezdetleges dalok hangzása.

2010 telén újabb fordulóponthoz érkezett a banda: dobost váltottak; Xavi pedig beállt a mikrofon mögé. Marc a ritmusgitárt lecserélte szólógitárra, Aleix pedig fordítva. Már csak egy basszerra volt szükség - őt a dobos unokatestvére, Joan személyében.

A Hollow Cry nagy debütálása 2011 nyarán volt esedékes, a FestiPallars keretében, ami a térség legnagyobb zenei fesztiválja. Itt széleskörű rajongótáborra tettek szert, és a jövőben már többször is 1-2 ezer ember léptek fel. Annak ellenére, hogy a banda tagjai a zenélés mellett főiskolára jártak és dolgoztak, rendszeresen koncerteztek és próbáltak is.

2012-ben bejutottak Barcelona legnagyobb zenei versenyére, az Emergenzára, ahol el is érték a döntőt; méghozzá egy maszkos popcsapat ellenében (a zsűri az utolsó pillanatban szavazta le a metalbandát). Ezt követően a Hollow Cry már csak és kizárólag saját dalok komponálásával foglalkozott; habár néhány hónapnyi dalszerzői munka és turnézás után némi időre elvonultak. A szünet 2014 őszéig tartott - Xavi-nak ekkor már kész dalai voltak egy esetleges debüt-albumra. A bandát újjáélesztették; a tűz ismét fellángolt: új turnék indultak és elkezdődött az intenzív stúdió-munka.

A Hollow Cry felvette első demó EP-jét, közben pedig sorra szervezte koncertjeit - főként olyan helyekre, ahol a legjobb fogadtatásban részesült a bemutatkozó lemez. Egy évvel később leigazolta őket a Metal Music Bookings & Management koncertszervező cég, majd megszülettek az első hivatalos stúdió-dalok is.

A Hollow Cry debütáló nagylemeze 'From Ashes to Flames' címmel jelent meg, 2018. szeptember 28-án, az Into Records jóvoltából.

A spanyol underground metal-színtér továbbra is virágzik - ennek a szcénának pedig fontos résztvevője lesz a Hollow Cry zenekar. Debütáló albumuk a végső lépés a beteljesülés felé; egyben a kezdete is egy jövőbeni, epikus kalandnak.

Bővebb infók a debüt-albumról, rendelés: smarturl.it/HCFromAshesToFlames


HOLLOW CRY - megjelent a spanyol metalbanda debütáló lemeze; itt az új klip!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás