Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Klip-premier: LEAVES' EYES - 'Riders On The Wind'


2018-08-30

A Leaves' Eyes 2018. január 12-én jelentette meg új albumát, az AFM Records gondozásában. A 'Sign of the Dragonhead' lemezről most egy vadonatúj videoklip került nyilvánosságra, összefoglalván az idei turnékat:

A 'Sign of the Dragonhead' a Leaves' Eyes első nagylemeze, amin Elina Siirala (Angel Nation) énekel. A producer a banda mestere, Alex Krull (Atrocity) volt. A lentebb látható borítót pedig Stefan Heilemann (Lindemann, Epica, Kamelot) készítette.

"A szimfónikus metal rajongóinak szíve elkezdhet gyorsabban verni: epikus metal-himnuszok, nyers rock-nóták, fantasztikus kórusok, erőteljes klasszikus zene, kiváló produkció és mágikus melódiák - mindennek tetejében pedig Elina egyedülálló énekhangja - erre kell számítani. A rendszeres koncertek és turnék energiáját a banda közvetlenül beleolvasztotta ezekbe a stúdió-felvételekbe; így megszületett az eddigi leggrandiózusabb Leaves’ Eyes lemez".

A 'Sign of the Dragonhead' itt rendelhető meg különféle formában.

A tracklista:
01. Sign Of The Dragonhead
02. Across The Sea
03. Like A Mountain
05. Jomsborg
06. Völva
07. Riders On The Wind
08. Fairer Than The Sun
09. Shadows In The Night
10. Rulers Of Wind And Waves
11. Fires In The North
12. Waves Of Euphoria

Mint az első heti lemezeladási mutatók alapján kiderült, az album több európai és amerikai toplistára is felkerült. Sőtmitöbb, a 'Sign of the Dragonhead'-del érte el eddigi legmagasabb németországi és ausztriai helyezését! Íme a teljes helyezési lista:

Nemzetközi toplisták
#21 - Németország
#33 - Svájc
#69 - Ausztria
#10 - UK (Rock & Metal)
#18 - UK (indie)
#35 - USA (Top New Artist)
#39 - USA (Hard Music)
#7 - Németország (DAC)
#1 - Amazon (Gothic Metal)

iTunes toplisták (Rock & Metal)
#1 - Németország
#1 - Ausztria
#2 - Svájc
#5 - Kanada
#6 - USA
#7 - Norvégia
#7 - Mexikó
#8 - Ausztrália

A 'Sign of the Dragonhead' 2018. szeptember 7-én megjelenik "tour edition" változatban is, dupla lemezen - erről bővebb infókat itt lehet olvasni.

A lemez címadó dalának hivatalos videoklipje itt tekinthető meg:

Az 'Across The Sea' című számhoz is videoklip készült:

A megjelenés napján bemutatták a 'Jomsborg' című szám szöveges klipjét:

Az album dokumentációs videó-sorozatának első két része itt tekinthető meg:

A Leaves' Eyes immáron második alkalommal dolgozott együtt a London Voices csapatával. A világhírű kórus (Gyűrűk, Star Wars, A hobbit, Harry Potter, stb.) már a Leaves' Eyes 2015-ös, 'King of Kings' című albumán is közreműködött, de tavaly újabb kollaboráció vette kezdetét.

A Leaves' Eyes frontembere, Alex Krull korábban elmondta: “Fantasztikus ütemben, gördülékenyen zajlott az újabb közös munka, a londoni Angel Stúdióban. Nagy örömünkre szolgált, hogy ismét Terry Edwards-szal, Ben Parry-val és ezekkel a csodálatos londoni hangokkal dolgozhattunk! Természetesen kiváló munkát végzett Frank Heckel (Tatort) is, a kórus-preparáció tekintetében“.

Terry Edwards kórus-mester hozzátette: “Egy igazán termékeny munkálaton vagyunk túl mindannyian. Izgalmas zene született a Leaves’ Eyes nagyszerű szerzeményeire alapozva. Nagy megtiszteltetés a London Voices számára, hogy újra együtt dolgozhattunk ezzel a zenekarral“.

Ben Parry kórus-vezető hozzátette: ”Hatalamas öröm számunkra, hogy a Leaves’ Eyes-szal működhetünk közre! Köszönjük ezt a felejthetetlen stúdió-munkát!“.

A Leaves' Eyes legutóbbi kiadványa egy 'Fires in the North' című EP - erről bővebben itt írtunk. A mini-album címadó dala - ami felkerült a nagylemezre is - alább meghallgatható:


Klip-premier: LEAVES' EYES - 'Riders On The Wind'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás