Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [337. rész]


2018-09-03

Ma a modernkori neo-folk muzsika egyik legnevesebb nemzetközi képviselője zenél.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 337. rész

TENHI - 'Saivon Kimallus / Siniset Runot'

A Tenhi egy 1996-ban alakult, progresszív neo-folk zenét játszó együttes, amit Tyko Saarikko és Ilmari Issakainen alapított. Az előbbi énekel, zongorázik, harmónikázik, gitározik, ütős hangszereken és udun játszik, valamint a vizualizációkért felel; az utóbbi pedig dobol, zongorázik, basszusgitározik, vokálozik, valamint udun és didgeridoon zenél. A frontemberek több vendég- / session-zenészt alkalmaznak a koncertek és a stúdió-felvételek során. A 2000-es évek elején Janina Lehto furulyás és Inka Eerola hegedűs is hivatalos tagként csatlakozott a felálláshoz.

A Tenhi zenéje és atmoszférája alapvetően minimalista és sötét. Ettől függetlenül a modern rockzene elemei is felfedezhetők zenéjükben. A dallamos hangszerelés és a vokálok ellenben erősen folk-hatásúak. Dalaik hangszerelése akusztikus gitáron, basszusgitáron és dobokon alapszik, de gyakran hanszálnak zongorát, hegedűt, violát, furulyát, didgeridoot, száj- és tangóharmónikát, csellót, udut és szintetizátorokat.

1998 és 2011 között 5 nagylemezük, 2 kislemezük és két valogatás-albumuk jelent meg. Érdekesség, hogy a Tenhi az egyik legrégebbi előadó, ami a Prophecy Productions kiadó kötelékébe tartozik.

A Tenhi eddigi kiadványait a Bandcamp-en lehet meghallgatni, megrendelni.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [337. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás