Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

CANDLEMASS - 32 év után visszatért Johan Längquist énekes; jövő tavaszra várható az új album


2018-10-06

A kultikus svéd doom metal banda néhány napja váratlanul bejelentette, hogy a klasszikus 'Epicus Doomicus Metallicus' album énekese, Johan Längquist visszatért a bandába.

Johan Längquist azt a Mats Levént váltja a Candlemass énekes-posztján, aki 2012 óta a banda tagja volt - teszi mindezt egy új stúdióalbuma munkálatai közepette.

Vajon mi történt? Íme a zenekar válasza: "Szerettünk volna újra utat találni a Candlemass gyökereihez; visszatérni a banda eredeti lekéhez és esszenciájához. Johan Längquist visszatért, mi pedig reméljük, hogy ez a tény új energiával lát el minket, és újra beindul a doom szíve. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy ez az állapot 10 évig, vagy akár csak 5 évig fog tartani; de ha már csak egyetlen nagyszerű, zenével teli esztendőnk lesz, annak is nagyon örülünk majd! A kör bezárult, Johan visszatért!".

A Candlemass régi-új felállásának debütálása szeptember 8-án volt esedékes, a norvégiai Kristiansand-ban, a Southern Discomfort fesztiválon (alább megtekinthető egy erről készült rajongói felvétel). Ezután - szeptember 16-án - Milánóban, 23-án Svájcban, október 20-án pedig Bukarestben koncertezik a banda (ezeken a koncerteken főként az 'Epicus Doomicus Metallicus' egyes klasszikusait adják elő). Mivel Leif Edling, az eredeti basszusgitáros egyelőre nem tud részt venni a bulikon, helyét átmenetileg Per Wiberg veszi át.

Az új felállás intenzven próbál a közelgő turnéra - alább megtekinthető egy próbatermi felvétel, a klasszikus 'Solitude' című szám előadásáról.

Nem mellesleg készül az új Candlemass album is. Az egyelőre cím nélküli album keverése október folyamán fog lezajlani; tehát még ebben az évben bejelentik a kiadványt (amit a Napalm Records fog gondozni). Alább szintén elérhető egy stúdió-videó, összefoglalván az eddigi munkálatokat.

Johan Längqvist eredetileg 1985 és 1986 között volt a Candless tagja; habár akkoriban is csak session-énekesként dolgozott a bandával, ami vele rögzítette klasszikus debütáló albumát, az 'Epicus Doomicus Metallicus'-t. A munkálatok után Johan távozott (habár bandatársai nagy erőfeszítéseket tettek, hogy maradásra bírják), és belevágott egy saját pop-projektbe. Az énekes 1992-ben vissza akart térni a Candlemass-be, de az  akkori, 'Chapter VI' című stúdióalbumot végül Thomas Vikströmmel vették fel. Ettől független Längqvist az elmúlt években többször is színpadra állt eredeti bandájával, az 'Epicus Doomicus Metallicus' album teljes performansza erejéig. Az énekes mindemellett, 2008-ban saját projektet alapított Uno Sjostrommal, Impulsia néven - ennek a pop-rockzenei formációnak tagja az Evergrey-ből, a Royal Hunt-ból és az Avatarium-ból ismert gitáros, Marcus Jidell is.

A Candlemass legutóbbi kiadványa, a 'House of Doom' EP / videójáték 2018 májusában jelent meg.


CANDLEMASS - 32 év után visszatért Johan Längquist énekes; jövő tavaszra várható az új album
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás