Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

EXCUSE - itt a finn speed metal banda új dala, a 'Blade Of Antichrist'!


2019-07-04

A feltörekvő Excuse zenekar 2019 nyarán jelenteti meg első nagylemezét, ami a 'Prophets From the Occultic Cosmos' címet kapta.

Az Excuse néhány évvel ezelőtt szerzett hírnevet magának, köszönhetően a 'Goddess Injustice' című EP-nek, amit 2016-ban adott ki a Shadow Kingdom Records. A 'Goddess Injustice' egy vérbeli "nukleáris speed metal-bomba", ami olyan legendás kanadai előadók hangzását idézi fel, mint a Sacrifice és a Razor; de ugyanakkor magán viseli az Excuse sajátos elemeit, stílusát. Most végre elérkezett az idő, hogy a banda bejelentse első teljes értékű nagylemezét, amit 'Prophets From the Occultic Cosmos' címmel láttak el.

Míg a 'Goddess Injustice' alapvetően sötét, de egyben dallamos témákra épült, addig az Excuse debütáló nagylemeze még kiterjedtebb hangzást vonultat fel. A 'Prophets From the Occultic Cosmos' hat dala epikus távlatokban mozog - ilyen például a lemez 10 perces záró-tétele, a 'Watchtower Of The Trans-Dimensional Pathway', ami egy "vérbeli epic-speed metal-kaland".

Az Excuse természetesen ezúttal is kísérteties hangulatokat és űbéli horror-témákat prezentál. A másod-gitáros, Oskar Lindström vokáljai olyan jellegzetes visszahangokkal vannak teli, hogy szó szerint a "lost-in-space" feeling inter-dimenzionális narrációjaként funkcionálnak. A műsik gitáros, Anselmi Ahopalo szóló jelentik továbbá a dalok központját - hosszúságukat tekintve sorolhatnánk ezeket akár a "storytelling" műfajba is - de legalábbis a klasszikus heavy metalra jellemező zeneszerzői munka eredménye kétségkívül evidens. Az album tökéletes produkcióját emellett egyértelműen a tisztátlanság és a csillogás közötti balansz határozza meg.

A legtöbb fiatal banda lelkesen és energiával telten rögzíti első demóját, de mire megjelenik bemutatkozó nagylemezük, kifogynak a lendületből és az erőből. Az Excuse esetében más a helyzet: a finn srácok képesek feljett professzionalitássá alaktani fiatalos energiájukat.

"Ővakodjatok, jönnek a Próféták!"

A 'Prophets From the Occultic Cosmos' 2019. augusztus 2-án jelenik meg, CD-n, LP-n és digitális formában, a Shadow Kingdom Records jóvoltából. A lemez előrendeléséről bővebb infók itt találhatók.

A tracklista:
01. Black Crystal Visions
02. Blade Of Antichrist
03. Prophets From The Occultic Cosmos
04. Goddess Injustice
05. Sworn To The Crimson Oath
06. Watchtower Of The Trans-Dimensional Pathway

Az első két ízelítő, a 'Sworn To The Crimson Oath' című szám hivatalos videoklipje és a 'Blade Of Antichrist' dal audiója lentebb elérhető.


EXCUSE - itt a finn speed metal banda új dala, a 'Blade Of Antichrist'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás