Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

EXCUSE - itt a finn speed metal banda új dala / videoklipje, a 'Sworn To The Crimson Oath'!


2018-09-04

A feltörekvő Excuse zenekar 2019 folyamán jelenteti meg első nagylemezét, ami a 'Prophets From the Occultic Cosmos' címet kapta.

Az Excuse néhány évvel ezelőtt szerzett hírnevet magának, köszönhetően a 'Goddess Injustice' című EP-nek, amit 2016-ban adott ki a Shadow Kingdom Records. A 'Goddess Injustice' egy vérbeli "nukleáris speed metal-bomba", ami olyan legendás kanadai előadók hangzását idézi fel, mint a Sacrifice és a Razor; de ugyanakkor magán viseli az Excuse sajátos elemeit, stílusát. Most végre elérkezett az idő, hogy a banda bejelentse első teljes értékű nagylemezét, amit 'Prophets From the Occultic Cosmos' címmel láttak el.

Míg a 'Goddess Injustice' alapvetően sötét, de egyben dallamos témákra épült, addig az Excuse debütáló nagylemeze még kiterjedtebb hangzást vonultat fel. A 'Prophets From the Occultic Cosmos' hat dala epikus távlatokban mozog - ilyen például a lemez 10 perces záró-tétele, a 'Watchtower Of The Trans-Dimensional Pathway', ami egy "vérbeli epic-speed metal-kaland".

Az Excuse természetesen ezúttal is kísérteties hangulatokat és űbéli horror-témákat prezentál. A másod-gitáros, Oskar Lindström vokáljai olyan jellegzetes visszahangokkal vannak teli, hogy szó szerint a "lost-in-space" feeling inter-dimenzionális narrációjaként funkcionálnak. A műsik gitáros, Anselmi Ahopalo szóló jelentik továbbá a dalok központját - hosszúságukat tekintve sorolhatnánk ezeket akár a "storytelling" műfajba is - de legalábbis a klasszikus heavy metalra jellemező zeneszerzői munka eredménye kétségkívül evidens. Az album tökéletes produkcióját emellett egyértelműen a tisztátlanság és a csillogás közötti balansz határozza meg.

A legtöbb fiatal banda lelkesen és energiával telten rögzíti első demóját, de mire megjelenik bemutatkozó nagylemezük, kifogynak a lendületből és az erőből. Az Excuse esetében más a helyzet: a finn srácok képesek feljett professzionalitássá alaktani fiatalos energiájukat.

"Ővakodjatok, jönnek a Próféták!"

A 'Prophets From the Occultic Cosmos' 2019 első negyedében jelenik meg, CD-n, LP-n és digitális formában. Az első ízelítő, a 'Sworn To The Crimson Oath' című szám hivatalos videoklipje lentebb megtekinthető.

Hamarosan közzéteszik az album további részleteit, előrendelési infóit, stb...


EXCUSE - itt a finn speed metal banda új dala / videoklipje, a 'Sworn To The Crimson Oath'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás